New Posts New Posts RSS Feed - Graham kruh
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Graham kruh

 Post Reply Post Reply Page  <1234>
Author
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Rujan 2012 at 00:45
Originally posted by zika zika wrote:

Zmaj, o cem ti pricaš? Jel ti citaš kaj piše???
Originally posted by zika zika wrote:


Kada radite kruh, tocan omjer vode i brašna je taj da je kolicina vode za 2dcl manja od kolicine brašna (primjer: 500 g brašna - 0,3 l vode; 700g brašna - 0,5 l vode; 900 g brašna - 0,7 l vode).


Pa na kilu onda, pošto je to 1000 manje 200 ispadne = 800, znaci 0,8 litara vode iliti 8 dcl vode na 1kg brašna! -.-

Da, ne jedem kupovno.   
znaci ako ces kilo onda 0.8l vode, a ako slucajno zamisas 2 puta po po kila brasna na svaki put stavis 0.3l vode pa ako ja zamisan 2 doze od po kila i ocu to spojit u kilo fali mi jos 2 deca vode samo zato sta spajan,kuzis sta ti ocu rec po ovoj tvojoj logici s vodon :P
inace u zadnjih 5 miseci zamisa san oko tonu brasna ;)
Back to Top
zadranka23 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Kolovoz 2012
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 15:53
Napravila sam danas onaj originalni recept sa graham brašnom..ispao je super..samo što mi se sjemenke baš nisu zaljepile..radila sam onako kao što piše na receptu (kad je gotovo premazati vodom i posuti sjemenkama)..

Mislila sam drugi put odmah u kruh umješati sjemenke, što mislite o tome?
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 12:09
Imaš u svakom ducanu malo vecem na polici s brašnom
LiveStrong
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 11:17
gdje kupuješ raženo brašno?
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 10:59
Slavonka, preporucam ti ovaj miješani crno-raženo, zbilja je odlican!
Naravno, slobodno ti napraviš i sa graham brašnom
LiveStrong
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 10:48
kad pojedem još ovo što imam kruha... baš cu probati napraviti taj sa graham brašnom Big smile
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 10:42
Zmaj, o cem ti pricaš? Jel ti citaš kaj piše???
Originally posted by zika zika wrote:


Kada radite kruh, tocan omjer vode i brašna je taj da je kolicina vode za 2dcl manja od kolicine brašna (primjer: 500 g brašna - 0,3 l vode; 700g brašna - 0,5 l vode; 900 g brašna - 0,7 l vode).


Pa na kilu onda, pošto je to 1000 manje 200 ispadne = 800, znaci 0,8 litara vode iliti 8 dcl vode na 1kg brašna! -.-

Da, ne jedem kupovno.   
LiveStrong
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Rujan 2012 at 01:04
kako objasnjavas to za vodu :P recimo 500gr brasna 0.3 l vode znaci na kilo bi islo po tome duplo znaci 0.6 l vode a tebi je na 900gr 0.7 l  onda zikice ti svaki dan svoj kruh jedes ili?vidin da ti crno brasno dominira
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2012 at 19:57
Ok, evo 2 omiljena!

1. Miješani kruh - crno i raženo brašno
(težina - 700g)

500 g crnog pšenicnog brašna TIP 1100 ili TIP 1600
200 g raženog brašna
1 svježi kvasac ili 2 vrecice suhog kvasca
0,5 l mlake vode
1 ravna žlica soli

2. Miješani kruh - pšenicno, graham, raženo i kukuruzno brašno
(težina - 700g)

400 g crnog pšenicnog brašna TIP 1100 ili TIP 1600
100 g graham brašna
100 g raženog brašna
100 g kukuruznog brašna
1 svježi kvasac ili 2 vrecice suhog kvasca
0,5 l mlake vode
1 ravna žlica soli

Uputstvo za izradu:

Kvasac staviti da se diže, pomiješan s 1 dcl mlake vode, 1 žlicom brašna, malom žlicicom šecera ili meda (suhi kvasac se ne diže nego se umiješava direktno u brašno).
U brašno staviti sol, 4dcl mlake vode te dignuti kvasac. Tijesto mijesiti posipavajuci plohu brašnom dok ne postane kompaktno.
Protvanj nauljiti i posipati brašnom te staviti u njega tijesto koje se može izrezbariti po želji. Ostaviti da se diže na toplome oko 30 minuta.
Nakon toga staviti u NEzagrijanu pecnicu. Kruh peci na 180°oko 40-45 minuta!
Peceni kruh izvaditi iz protvanja i zamotati u mokru krpu. Ostaviti da se ohladi u krpi. Tako kruh postiže vlažnost.
Kruh se ne reže kad je vruc, nego se trga. Kada se ohladi, onda se može rezati jer inace splasne (spusti).

Dodatni savjet:
Kada radite kruh, tocan omjer vode i brašna je taj da je kolicina vode za 2dcl manja od kolicine brašna (primjer: 500 g brašna - 0,3 l vode; 700g brašna - 0,5 l vode; 900 g brašna - 0,7 l vode).
Po želji se mogu dodati lanene, bucine, sezamove sjemenke.
Umjesto nekog brašna se može dodati i proso (do 100g).

Uživajte!



Edited by zika - 19 Rujan 2012 at 20:00
LiveStrong
Back to Top
zadranka23 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Kolovoz 2012
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zadranka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2012 at 16:27
Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by zmaj zmaj wrote:



nemogu virovat da ja ovo tek sad vidin,i drago mi je sta si mi dala ideju,ove zime bi moga ovo kupovat i pec sebi kruhice radije nego da se sopan manistretinama,zdravije a cijena tu negdiWink 


Probaj, nije preteško za napraviti, a može stajati danima i neusporediv s onim kupovnim punim svega i svacega!
Ugl.sada radim drugacije, miješam po par vrsta brašna, pa mi nikada ne ispadne isti


Probat cu i ja..Jel možeš napisati recept za neku tvoju omiljenu kombinaciju?
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2012 at 14:56
Originally posted by zmaj zmaj wrote:



nemogu virovat da ja ovo tek sad vidin,i drago mi je sta si mi dala ideju,ove zime bi moga ovo kupovat i pec sebi kruhice radije nego da se sopan manistretinama,zdravije a cijena tu negdiWink 


Probaj, nije preteško za napraviti, a može stajati danima i neusporediv s onim kupovnim punim svega i svacega!
Ugl.sada radim drugacije, miješam po par vrsta brašna, pa mi nikada ne ispadne isti
LiveStrong
Back to Top
Miomir21 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Rujan 2012
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Miomir21 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2012 at 10:35
Pa decko ima bujnu mastu u svemu, pa i ovu temu je izokrenuo po svome ... hehee
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2012 at 02:50
nemogu virovat da ja ovo tek sad vidin,i drago mi je sta si mi dala ideju,ove zime bi moga ovo kupovat i pec sebi kruhice radije nego da se sopan manistretinama,zdravije a cijena tu negdiWink 
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2010
Location: Jamaica
Status: Offline
Points: 3015
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Prosinac 2010 at 12:29
Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:


Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:


Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by Brunhilda Brunhilda wrote:

Originally posted by zika zika wrote:

još sam nova


ooo onda dobro došla!




a kaj onda koristiš da se digne?
imas recept za taj domaci kvas na onom receptu za kruh koji sma ja stavio, onaj kaj brat dela.......





Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:



kvas : zamjesiti malo brasna, vode i soli u tijesto,
dovoljno otprilike u kuglu velicine sake.... staviti u
posudu, pokriti vlaznom krpom, i pustiti 3-4 dana da se
stvori prirodni kvas. s time da se smjesa svaki dan
premjesi, i krpa ponovno navlazi.




ok, tak ipak mi u životu nije dosadno

uzmem ja germu radije, ionako mi nedostaje b komplek vitamina;
hehehehe, pa nema tu posla ni 5 minuta




zato ga tvoj buraz i radi, a ne ti

@Soner


sad mi je jasno zašto si stavio taj avatar

zeko


Edited by zika
LiveStrong
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Prosinac 2010 at 12:19
Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:


Originally posted by zika zika wrote:


a kaj onda koristiš da se digne?
http://fast-shipping-in-usa-canada.co.cc/viagra.jpgmorao sam


samo sam cekala da se netko od vas muških javi

i veliš, ispati ti se ...a tako mlad ...


nedaj bože da ja to uzmem..nebi bilo dobro
Rijeąeno na PM.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Prosinac 2010 at 12:17
Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:


Originally posted by zika zika wrote:

Originally posted by Brunhilda Brunhilda wrote:

Originally posted by zika zika wrote:

još sam nova


ooo onda dobro došla!




a kaj onda koristiš da se digne?
imas recept za taj domaci kvas na onom receptu za kruh koji sma ja stavio, onaj kaj brat dela.......





Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:



kvas : zamjesiti malo brasna, vode i soli u tijesto,
dovoljno otprilike u kuglu velicine sake.... staviti u
posudu, pokriti vlaznom krpom, i pustiti 3-4 dana da se
stvori prirodni kvas. s time da se smjesa svaki dan
premjesi, i krpa ponovno navlazi.




ok, tak ipak mi u životu nije dosadno

uzmem ja germu radije, ionako mi nedostaje b komplek vitamina;


hehehehe, pa nema tu posla ni 5 minuta
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.