New Posts New Posts RSS Feed - Nikola Prugovecki - intervju - trening
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nikola Prugovecki - intervju - trening

 Post Reply Post Reply Page  123 4>
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nikola Prugovecki - intervju - trening
    Posted: 27 Travanj 2010 at 10:56
Nikola Prugovecki: Zbog bodybuildinga se nicega u životu ne odricem



U MALENOJ teretani u zagrebackoj Dubravi, velike pripreme za ovogodišnju natjecateljsku sezonu odrađuje jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih bodybuildera, Nikola Prugovecki. U ekskluzivnom intervjuu kojeg je ovaj simpaticni 2š-godišnjak dao Indexu, razgovarali smo o njegovim dosadašnjim uspjesima, pripremama, ali i planovima za buducnost. "S š5 godina sam kod kuce poceo raditi trbušnjake i sklekove", prepricava nam Nikola, kojeg se u hrvatskim bodybuilding krugovima zna po nadimku Priest,a među ostalim prijateljima znan pod nadimkom Pruga, svoje bodybuilding pocetke.

"Te godine sam s prijateljima otišao do Velesajma na kojem se održavalo bodybuilding prvenstvo i jednostavno sam bio - oduševljen. Nikada ništa slicno nisam vidio", prepricava Nikola trenutak u kojem se on zaljubio u sport kojim se sada bavi i u kojem je ostvario znacajne juniorske rezultate. "Nakon Velesajma sam kupio bucice i poceo prvo vježbati kod kuce, a ubrzo sam s prijateljima krenuo i u teretanu. Buduci da sam ja bio najsitniji, imao sam samo 60 kilograma, na meni su se ubrzo poceli vidjeti veliki pomaci", prepricava Nikola koji prije toga vremena trenirao aktivno 5 godina  tenis, ali je ljubav prema bodybuildingu ubrzo prevladala. "Napredak koji se vidio gotovo iz dana u dan mi je dao dodatne poticaje pa sam ubrzo poceo proucavati svu mogucu bodybuilding literaturu i time stjecati znanja o svojoj prehrani, ali i znati prepoznati reakcije svoga tijela kako na hranu, tako i na treninge", strastveno prepricava Nikola svoj napredak.

Roditelji: Od sumnjicavosti do potpune potpore

Poznavajuci probleme s kojima se susrece vecina bodybuildera na svojem natjecateljskom putu, od manjka podrške roditelja i sponzora do neshvacanja okoline, pitali smo Priesta i o tom jako važnom segmentu u građenju karijere. Njegov odgovor je bio poput svijetle tocke u hrvatskoj bodybuilding stvarnosti. "Isprva su roditelji malo bili sumnjicavi, ali cim su vidjeli prve rezultate i nacin na koji koji mi se tijelo pocelo razvijati i kako sam poceo kvalitetno i zdravo se hraniti , su i oni prihvatili moju strast. Od prvotnoga straha od dodataka prehrani i mojega nacina života, pa sve do danas kad mi mama kupuje piletinu", sa smiješkom zadovoljstva prica nam Nikola i dodaje kako ima punu podršku roditelja koji ga prate na svim natjecanjima.

Apsolutni juniorski pobjednik Hrvatske s š9 godina



Vec 2007. godine, sa samo š7 godina, Nikola je bio spreman za svoj prvi natjecateljski debut. "Dobro sam napravio pripreme, ali samo par dana prije natjecanja sam odustao. Bilo mi je važno da budem zadovoljan sam sobom kad prvi put izađem na pozornicu", rekao je Nikola koji je sljedece godine na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu postao juniorski prvak Hrvatske u bodybuildingu u kategoriji preko 75kg. Sljedece, 2009. godine, na hrvatskom prvenstvu u bodybuildingu koje se održalo u Bjelovaru, Nikola je postigao i još jedan, viši stupanj uspjeha. Naime, osim što je ponovno postao juniorski prvak Hrvatske u bodybuildingu u kategoriji preko 75kg, proglašen je i apsolutnim juniorskim prvakom zemlje. Dva tjedna prije državnog prvenstva, Nikola se prvi put okušao i na međunarodnom natjecanju. Na bodybuilding i fitness natjecanju Bodyfit Tešanj open Priest je okrunjen juniorskom pobjedom.

Pozitivno motiviran prošlogodišnjim uspjesima, ali i željan jace konkurencije i odmjeravanja snage s iskusnijim natjecateljima, Nikola je ove godine odlucio izaci na  barem pet natjecanja i prvi put se natjecati i u seniorskoj kategoriji. "Želim odmjeriti snage i s deckima koji se natjecu koliko ja imam godina", kaže Nikola i dodaje kako ce upravo ova godina biti pravi pokazatelj njegovoga mjesta na hrvatskoj bodybuilding pozornici. "Dovoljno rano sam krenuo u pripreme i zapoceo s dijetom, vec sad je forma jako dobra i za dva tjedna bih mogao biti spreman za pozornicu", kaže mladi Zagrepcanin koji ima pretrpanu ovogodišnju natjecateljsku "satnicu". Prema planovima Nikola ce prvo natjecanje odraditi van Hrvatske ,najvjerojatnije u Srbiji ,te potom 8.5.  sudjelovati na natjecanju Brod Open u Slavonskom Brodu, te u seniorskoj konkurenciji do 85kg , 6. lipnja na Scitec nutrition Noc šampiona u Splitu ,tu ce vjerojatno izaci i na međunarodno prvenstvo u Bihacu. Prema sadašnjem planu, peto Priestovo natjecanje ce biti š9. lipnja 20š0 u Bugibbi na Malti gdje se održava NABB-ino svjetsko prvenstvo u bodybuildingu. S obzirom na formu koja je vec sad na zavidnoj razini, ne sumnjamo da ce se Nikola i ove godine okititi s nekoliko medalja.

Hrvatski bodybuilding kaska za zemljama regije

"Hrvatski je bodybuilding, što se natjecanja tice, u puno lošijoj situaciji nego u zemljama regije", rekao je Nikola i naveo da se samo u Srbiji godišnje održava i deset  bodybuilding natjecanja. Navodeci razloge takvoga stanja, Nikola nije želio ulaziti u detalje, pa je samo kratko rekao da je u Hrvatskoj situacija loša "jer se sukobljava nekoliko ega od kojih niti jedan ne želi popustiti",te radi toga vjerojatno nece nastupiti na ovogodišnjem državnom prvenstvu. "Kod nas je puno manje natjecanja, u bodybuildingu nema nikakvih novaca, nema niti ikakve znacajne zarade na natjecanjima i svi natjecatelji su amateri", naglasio je Nikola koji je na taj nacin i opravdao to što su mali izgledi da neki naš bodybuilder ucini neki znacajniji rezultat na međunarodnoj pozornici. "Kod nas nitko nije Pro, a i opcenito, u Europi je teško živjeti kao Pro. Jedino mjesto u kojem Pro može živjeti od onoga cime se bavi je SAD", rekao je Prugovecki koji nije odbacio mogucnost da i sam jednom postane profesionalac, "nikad se ne zna kojim ce me putem karijera odvesti".

"Tajna moga uspjeha je to što nisam cijelo vrijeme na dijeti. Taman sam toliko na dijeti da se uspijem zaželjeti druge hrane, ali jednako tako i kad jedem sve, zaželim se piletine i riže", kroz smijeh za Index govori Nikola koji uz svoje pripreme za bodybuilding natjecanja, uspješno i studira na zagrebackom fakultetu politickih znanosti. "Svega imam ravnomjerno i nicega se u životu ne odricem. Izlazim s prijateljima, studiram i upravo zbog toga što imam normalan život mogu i kvalitetno trenirati. Nikada nisam bio od onih koji jedu tocno u određeno vrijeme i koji gledaju na sat. Smatram da upravo oni koji tako žive sami sebi stvaraju stres koji im odmaže u treninzima", prepricava nam ovaj 2š-godišnjak koji nas je oduševio svojom zrelošcu i ozbiljnošcu.

Mjesecno "pojede" 3.000 kuna

"Svi pricaju o tenisu kao skupom sportu, ali bodybuilding je zapravo puno skuplji. Meni mjesecno na hranu odlazi i do 3.000 kuna, pa pokušavam što ekonomicnije kupovati. Ne kupujem najskuplju rižu, jer svaka riža je riža, a i radije cu kupiti pileca prsa s kostima, pa izgubiti pola sata kod kuce cisteci je, nego kupiti file", nasmijao nas je Nikola svojim "trikovima". Ipak, ono što je nevjerojatno svjetlo u ovoj bodybuilding prici je Nikolina suradnja sa sponzorima. "Sve potrebne suplemente mi osigurava sponzor Polleo sport i niti u jednom trenutku moje karijere nisam imao problema s time", rekao je Nikola koji uspješno radi i kao privatni trener te mu i taj posao priskrbljuje dodatna financijska sredstva zbog kojih je njegova karijera uvijek mogla bezbrižno napredovati.

"Bodybuildingom se planiram, ako sve bude kako treba, baviti narednih š0-š5 godina, a trenirati ,nadam se do kraja života i vrlo uskoro bih trebao otvoriti vlastitu teretanu u kojoj cu moci prenositi svoja znanja drugima. Zapravo, volio bih da to bude cijeli kompleks, ne samo teretana, centar u kojem ce biti i wellness i teretana i kafic. Oduvijek sam želio biti sam svoj gazda.", rekao je Nikola na kraju intervjua. Ostavili smo ovog mladog i ambicioznog sportaša u teretani uz dogovor da cemo sljedeci put razgovarati kad se okiti novom medaljom. Ne sumnjamo da ce to biti jako brzo.

Izvor: index.hr
 

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 11:43
 

Viđao sam ga u fitness pointu prije,ogroman frame....
 
Sve pohvale, svaka cast na uspjesima !


Edited by soner_9393
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 06 Prosinac 2006
Location: Philippines
Status: Offline
Points: 1903
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 14:07
 Prvi put cujem za njega i jako mi se sviđa njegova osobnost, barem po ovom intervjuu.

Svaka cast
Back to Top
Furai View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 05 Prosinac 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 746
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Furai Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 21:30
  svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 22:17
Originally posted by Furai Furai wrote:

  svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


Sve jedno bio ili ne, ogromna upornost i želja za uspjehom trebaju za uspjehe koje je on ostvario.

Rijeąeno na PM.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:02
Originally posted by Furai Furai wrote:

 
svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


na gearu? steroidima?
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:07
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Furai Furai wrote:

 
svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


na gearu? steroidima?


yes
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:12
Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:


Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Furai Furai wrote:

 
svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


na gearu? steroidima?
yes


A koji bb nije? a i profi sportaši su na juice-u
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:16
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:


Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Furai Furai wrote:

 
svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


na gearu? steroidima?
yes


A koji bb nije? a i profi sportaši su na juice-u


Pa to i kažem, danas je teško naci i nogometaša koji je natural.
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:28
Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:


Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by soner_9393 soner_9393 wrote:


Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Furai Furai wrote:

 
svaka mu cast na uspjehu, volji i ustrajnosti, al meni se nekako cini kao da je na gearu


na gearu? steroidima?
yes


A koji bb nije? a i profi sportaši su na juice-u
Pa to i kažem, danas je teško naci i nogometaša koji je natural.


Tako je :)

Inace, evo pošto smatram d aove sliek iz clanka nisu neke:




Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:31
Da, ove su dobre.
btw vidi se koliko je ispred drugih u fazi priprema, sto se forme tice,jel.
Ako se ne varam to su slike s forum .teretana .net jel tako ?
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Travanj 2010 at 23:41
Jesu, uvjek drži dosta dobru definiciju i opcenito je dobro posložen i simetrican a to se na onim slikama baš nije vidjelo pa rekoh da bacimo par :D





eto i to je to

Edited by Iluvatar
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Furai View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 05 Prosinac 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 746
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Furai Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2010 at 09:26
Da, u pravu ste vas dvojica, svi su na necemu, ali me zivciraju te spike rad, trud, prehrana itd. Reci brate, ja se bocnem pa pa rastem. I to je to.
Svi tu neku filozofiju udaraju, on sa 20godina prenosi svoja ogromna znanja i iskustva, a ovdje šprica radi. Mislim da me razumijete šta hocu reci.
BTW Illy odlicne slike.
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2010 at 10:53
Furai bio on na igli ili ne, nebu rasto samo od sterkaca...svejedno prehrana i treninzi moraju bit max sređeni da bi rezultati bili onakvi kakvi trebaju bit.
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2010 at 11:35
Originally posted by Furai Furai wrote:

Da, u pravu ste vas dvojica, svi su na necemu, ali me zivciraju te spike rad, trud, prehrana itd. Reci brate, ja se bocnem pa pa rastem. I to je to.Svi tu neku filozofiju udaraju, on sa 20godina prenosi svoja ogromna znanja i iskustva, a ovdje šprica radi. Mislim da me razumijete šta hocu reci.BTW Illy odlicne slike.


kao prvo lik ce 22
kao drugo, lik stvarno zna ne možeš biti dvostruki državni prvak samo time što se bodeš
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Furai View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 05 Prosinac 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 746
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Furai Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Travanj 2010 at 16:00
Dobro, 22., nije bitno. Ne sumnjam da zna, samo hocu reci da ne cijenim tu  vrstu rada i truda, to je sve. Da, znam da moraš vježbat naporno i dobro jesti, ali to nisu glavne stavke u njegovom napredovanju. Volio bih ga vidit da je bio na tuni, posnom, piletini i zobenima do sada, to je sve.
There are few things graven in stone, except that you have to squat or you're a pussy.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 4>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.