New Posts New Posts RSS Feed - Kutak za tete u srednjim godinama
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kutak za tete u srednjim godinama

 Post Reply Post Reply Page  <1 2345>
Author
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 20:16
Ja sam imala grozan pad energije kad mi je željezo bilo ispod 4, pa sam to popravila. Onda sam se opet žalila na umor i na svoju inicijativu tražila OGTT test, kad sam počela sa gluforminom preporodila sam se. Sad sam opet u kolapsu, da vidimo što bi sada moglo biti...
Sigurno idem na pregled štitne. Kosa opada, pripisala sam to blajhanju. Suha koža daaaa jedino kokos ulje pomaže, razdražljiva nisam, ali nemirna jesam, čak ponekad kao da mi srce preskače, energija mi je nula ali zato kad trebam ići spavati ja gledam ko sova.

Ma bolje se ne oslanjati baš previše na doktore ili potražiti drugo mišljenje. U više navrata sam posvjedočila nemaru doktora, tako da slušam ja njih ali i sebe sve više, čitam, zanimam se, evo i sad upala ko padobranac ovdje, tražim smjernice na sve strane.

Test nisam radila, morat ću i to. Povrće volim, pogotovo svježe. Mom sinu je za jednog boravka u bolnici napravljen detaljan pregled krvi ali nitko nije obratio pažnju da je magnezij i kalcij skoro na nuli, ispravljala sam to sama suplementima uz pomoć frendice koja radi u ljekarni.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:48

A ne znam što reći, ne kažem da im ne treba vjerovati jer ipak mnogima spase život, ali nekad zbilja naprave neke propuste, male i velike, da se zapitam pa čemu te silne škole i prakse....čast iznimkama. Ne znam, ja uvijek nekako dođem naoružana pitanjima pa me skoro izbace van LOL Neću ni pričat iskustvo sa zadnjim nalazom krvi....na kraju postaneš sam svoj doktor i popraviš ono za što su oni rekli da je to normalno, bez ikakvih dodatnih pitanja.

E, te oscilacije mogu nekad biti normalne, i jesu često normalne. Zadržavanje vode, hrana u želucu itd, znači može biti više razloga tih svakodnevnih oscilacija, ne mora to odmah biti znak. Ali ovo su bile baš velike, oko 3 kg! Kako god - može biti znak pa je bolje provjeriti.

Imaš li još koje simptome osim ovih koje smo naveli? Padanje kose, suhu kožu, nemir, razdražljivost, padove energije kroz dan itd? Ma ima toga dosta, i ovisno je o tim promjenama hiper u hipo i obrnuto...i naravno može sve biti vezano za nešto drugo, ali eto čisto ovako da li si primjetila neke znakove?

Da....sa takvim pristupom prehrani, uz neredovite neke takve namirnice, nebi trebalo biti tako teško. Da si u nekim ful trenzima preporučila bih ti čak da malo pojačaš unos hrane, ali ovako ti i ne treba puno. Imaš i proteina, i zdravih masnoća i vlakana....dosta povrća pojedeš?

Možeš pokušati sa nekim konkretnijim proteinom u doručku (tipa svježi sir pa sa zobenima) i sa još više raznolikog povrća, čisto da se poradi na nekim mogućim decitima mikronutrijenata, može i to kočiti stvar radi pretvorbe energije u tijelu. Jesi probala kad odraditi neki vitaminsko - mineralni test?

S tim da kod povrće, opet je dobro imati štitnjaču rješenu, jer joj poneko povrće smeta.














"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:18
Želim savjete iskusnih, jer vidim da se u doktore baš ne mogu pouzdati.
Da, možemo mi razglabati ali cure s iskustvom sigurno će imat neki dobar savjet i smjernicu. Naravno da ću na kraju na pregled otići. Privatno ili kako ne znam ali hoću.

Ajme pa ja osciliram u kilaži po 1kg ili 1,5kg. Jutros sam imala 75 pred par dana 73,5..pojma nemam koja je točna kilaža, možda nedostatak sna je uticao ali ne razumijem zašto tolika oscilacika. E sad definitivno idem na pregled štitne.

Jelovnik je stalno takav, jednom u 15 dana komad pizze, home made pizza, ili punjena paprika, ne pijem alkohol, ne izlazim vikendom pa nema nekih većih pretjerivanja.
Pijem 2l vode na dan.
Keksi su napolitanke, ma ni to nije puno 5,6 komada ili petit beurre neko vrijeme sam i sama pekla kekse low carb i dukan, ni ne znam zašto sam prestala
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:09
Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:


Vjerujem da je stres glavni okidač kod mene ili igra veliku ulogu, 3 vrlo stresna događaja sve to  u par godina, treba to sve isprocesirat i sažvakat, imala sam i stručnu pomoć ali očito nije bilo dovoljno Confused


Vrlo, vrlo vjerojatno Ouch

Prošla sam i ja nedavno neke stresne situacije i to isto tako u relativno kratkom periodu tako da znam koliko žestoko zna sve to udarit na psihu i na tijelo. Ja sam srećom godinama prije drvila po raznim knjigama samopomoći i svega sličnoga i već prije samih događaja imala neku svoju istreniranu percepciju i miran duh tako da sam kroz sve to prošla dosta solidno i u biti postala još jača. Eto, kao da sam godinama imala pripremu za ono što slijedi.... :) Al priznajem, na momente mi je bilo poprilično gadno i sve besmisleno.

Uglavnom, to je nešto što čovjek treba definitivno rješiti i smiriti se. Nekad vrijeme napravi svoje, ali nekad treba puno, puno više. Pogotovo kod nekih gubitaka, i to naglih... to je....treba imat snage i dobre ljude oko sebe. Nać dobru motivaciju za nastavit dalje. Nije lako....i dugo nas prati.

Ako ti treba netko za razgovor oko toga, I'm here Smile


Originally posted by EllaRi EllaRi wrote:


Dvoumim se za teretanu, radije bih prvo preglede i sredila spavanje, a i ne volim punu teretanu, grupne treninge i gužve,  eventualno, ono što potajno želim je  kickboxing ili krav maga ali definitivno sam lijena za se interesirat a kamoli ustrajat na redovnom odlasku, za sad je tako, ali pokrenula sam se nakon godina neaktivnosti i to je nešto za početak 


Slažem se, da si ne radiš još jedan stres na tijelo, što se treninga tiče. A i ako ti je spavanje neuredno, neće ni intezivan trening sjesti kako treba bez dobrog oporavka. Možda bi tu korisnije bilo nešto tipa pilatesa ili takvih nekih malo manje stresnih aktivnosti...

Pokušaj za početak samo malo hodati više! Malo pomalo, ima vremena za sve :) Teško ćeš se motivirati uz takav umor i stres....treba ti što više relaksacije.













Edited by Gym_girl - 25 Lipanj 2018 at 19:14
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 19:01

Odlično, i nema na čemu, pa zato smo tu! Wink

Justanyone ima osobno iskustvo što se IR-a tiče i nekih drugih stvari pa mi je drago da sudjeluje iz svog kuta, jer definitivno može postaviti neka vrijedna pitanja i ponudit savjete koji su njoj pomogli. Ja sam tu dosta oprezna sa savjetima kad se radi o zdravlju i interakcijama s lijekovima, jer nemam previše iskustva s klijentima koji su imali takve probleme. Zapravo uvijek nekako procijenim koliko tu mogu i ako ništa drugo, uvijek volim prvo provjeriti mišljenje i savjet doktora. Škakljivo je to ovako, pogotovo online :) Velika je odgovornost, ali ono što možemo, možemo dati neki hint pa onda bar malo dobiješ neke smjernice na što biš mogla pripaziti.

Da, nemoj da te kopka jer nije za igrati se s tom malom ali moćnom žlijezdom Smile Zna ona dobro stresti cijeli metabolizam, potrebe za energijom prepoloviti na pola, a ti onda jedeš skoro pa ništa, debljaš se i naravno da ti nije jasno kako. Kažem ti, ta cura koja je tek nakon dužeg vremena otkrila Hashimoto - jela je tako uredno da nije mogla bolje, i ništa, ni mrdac. A kad bi izgubila kilicu, i to jedva - samo jedan malo veći obrok preko noći bi nabio 3 kg, užasne oscilacije je imala s težinom. I sad mi možemo isto tako kopati po jelovniku, dodavati i oduzimati svašta - a problem uopće nije u tome, već negdje dubinski. Ne bih htjela da gubiš vrijeme! A i živce vjerojatno, jer vjerujem koliko to sve frustrirajuće može biti....

Ok , i IR nosi svoje, ali gledajući jelovnik - ne znam na što bih ti obratila pažnju :) Ok, neke sitnice možemo korigirati tu i tamo ali u globalu to je sasvim ok jelovnik, i ako ovako izgleda svaki dan ili gotovo svaki? onda moguće stvarno metabolizam malo šteka. 

E sad, jedan dan ne govori puno pa sad možemo drviti dalje po pitanjima: ima li na neke dane nekih većih oscilacija, što je sa vikendima, kad krenu keksi u kojim je to količinama i što jedeš preko noći, možeš li time nadoknaditi energiju kroz dan?

Vezano za snove, može li to bit povezano s nekim događajima u životu, stresovima, traumama, bilo što?









"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 18:50
Što se tiče vježbanja, ufurala sam se u Hasfit i Fitness blender, pola sata HIIT, ili nešto sa utezima, do 45min imam ih više kod kuće pa kombiniram. Bila sam redovna 2g u teretani kad sam bila mlada hahahah, pa se sjećam vježbi, ako ima tko kakve prijedloge slobodno  iznesite, slušam rado... 

Dvoumim se za teretanu, radije bih prvo preglede i sredila spavanje, a i ne volim punu teretanu, grupne treninge i gužve,  eventualno, ono što potajno želim je  kickboxing ili krav maga ali definitivno sam lijena za se interesirat a kamoli ustrajat na redovnom odlasku, za sad je tako, ali pokrenula sam se nakon godina neaktivnosti i to je nešto za početak 

Vjerujem da je stres glavni okidač kod mene ili igra veliku ulogu, 3 vrlo stresna događaja sve to  u par godina, treba to sve isprocesirat i sažvakat, imala sam i stručnu pomoć ali očito nije bilo dovoljno Confused

Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 18:26
Ekipa, možemo na ti, nije problem. Puno hvala na angažiranosti, ljubim vas!

Lindynette pijem već dosta dugo, ne mogu procjeniti je li debljanje zbog njih. Dobro ih podnosim, nemam smetnji. Imam miome na grliću, male, preporučena mi je Mirena, što sam odbila jer ufff ne sviđa mi se ta ideja.
Moja prehrana je oduvijek bila neka primorsko talijanska kombinacija :) ne jedem paštu jer mi već na uši izlazi :) a i spava mi se poslije UH obroka. Zobene mi najbolje pašu ujutro za doručak.

primjer jelovnika
3 žlice zobenih, po žličica lana, sezama i chie, cimet, mlijeko u to preko noći. Ujutro turska kava sa 1 tbl. stevije ulijem malo čiste kave u zobene i to pojedem, ostatak kave popijem. Nevjerojatno al to mi je dovoljno do ručka. Probala sam jaja - žgaravica, rižine krekere - odmah sam bila gladna, jogurt - brzo sam bila gladna...
Ručak - nešto od proteina, pileći file ili 2 jaja kajgana ili pljeskavica i mješana salata
Užina - nešto od voća...jabuka ili kruška ili malo jagoda ili breskva sa malo oraha badema šta već imam.
Večera - nešto kao ručak ili volim tunjevinu u salati, posni sir, od salama jedem samo pršut i kuhanu šunku, ako sam jela salatu za ručak, za večeru krastavac na salatu s mladim lukom, rajčica i mozzarella.

Dakle, od mliječnog malo mlijeka u zobene i dec u kavu, 20dag posnog sira, ili mozzarella, jogurt ne jedem ni voćni ni obični, mlijeko zasebno ne pijem

Grahorice podnosim ali ne jedem često, najčešće grah i to baš onaj vojnički ili namočeno preko noći sa s. bikarbonom i dobro skuhan pa na salatu. Navodno da grašak, kukuruz nisu dobri za IR.

nesanica dođe pa prođe, ali u zadnje vrijeme zaspim ok ali svaku noć se probudim, ponekad se samo okrenem i zaspem, a ponekad ustanem. Skužila sam da ustanem kad očito imam neki ružan san, nešto me u spavanju uznemiri, probudim se i nema šanse da ostanem u krevetu. Da, slažem se da je problem u remećenju spavanja i neurednom spavanju, da dobro spavam, ne bih šetala po kuhinji i unosila nepotrebne kalorije. Mislim da sam kronično neispavana, da li je problem IR, štitnjača ili nešto treće ne znam ali moram to rješiti. Grozan je osjećaj kad se probudim umorna, oči me bole...

Najjače mi je kad kao ne mogu zaspat, vrtim se, i probudim se i shvatim da je to samo san, ali baš mi se često dešava da tako sanjam i da me to probudi. Sanjam da ne mogu zaspat! Ma mislim stvarno, šta je to u mojoj glavi, kao da sam prolupala Shocked

Slažem se za pregled štitnjače, kopka me to sve još od onda i morat ću na detaljan pregled.

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 16:56

Možda i nije toliki problem u danu, koliko problem napravi to noćno jedenje, a toga nebi bilo da uredno spavaš. Zato treba vidjeti odakle ta nesanica ( da li je posljedica IR-e, štinjače, stresa općenito ili nečeg trećeg) i otkloniti nepotrebne i suvišne kalorije koje su tu skupe ali i tijelu omogućiti dobar i kvalitetan odmor i oporavak, jer je sve to što se preko noći dešava za njega samo dodatan stres.

Koliko već dugo traje ta nesanica i koliko često na tjednoj bazi tako izgubiš noć?


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 16:49
Klasična doktorska priča u vezi štitnjače koja me naživcira u sekundi. Sramotno je da se još uvijek TSH uzima kao jedini pokazatelj njene funkcije, a svi oni dobro znaju (ja se nadam) da ima itekako više bitnijih parametara za pogledat, i da osoba i sa urednim TSH-om može imati disfunkcionalnu štitnjaču, odnosno sve probleme sa samom štitnjačom i učinkom njenih hormona na stanice, pa samom pretvorbom tih hormona. Problem nije na samo jednoj razini, ima više smetnji koje se mogu desiti putem. Imam primjer u svojoj praksi, godinama unazad, di je pravo stanje otkriveno tek privatnim pregledom, jer je kod doktora sve izgledalo " u redu", a mi smo se mučile se jelovnikom srihtanim do savršenstva i svakodnevnim treninzima. Nakon mjeseci frustracije, tek je sa terapijom krenulo. Tipičan Hashimoto sa urednim TSH.

Zato sam i pitala za kolesterol, koji se kod štitnjače često poremeti. Naravno da se može raditi i o drugim stvarima (na kraju krajeva neke ga osobe jednostavno imaju genetski malo povišenog) ali često se tu može povući neka paralela sa štitnjačom, dok osoba ide u nekom totalnom krivom smjeru.

A što je najbolje, ovdje se odmah vidi da nešto ne štima i nije se išlo u daljnje pretrage? Hiper ili hipo, to je tad bilo trenutno stanje, ali jedno prelazi u drugo u periodima. Zar stvarno nitko nije pomislio da to treba pregledati dalje? Slobodne t3, t4, antitijela? Come on...

I da, nesanica je jedan od simptoma, uz ostale koje isto tako možda imaš, jesi li istraživala malo to? btw. nadam se da možemo na ti, mi tu volimo malo neformalan pristup, da ga barem ovdje imamo Big smile

Tako da, kad uzmemo sve u obzir teško je reći na što da se sada fokusiramo. Kada tijelo funkcionira kako bi trebalo onda je nekako lakše davati savjete jer otprilike znaš šta bi moglo smetati. Ovako možda imaš zbilja problem sa štitnjačom na što bi isto trebalo obratit veliku pažnju jer ako je zbilja tako - teško da će korekcije u prehrani i aktivnostima puno napraviti bez prigodne terapije.

Naravno, bilo bi svejedno dobro vidjeti kako jelovnik izgleda malo detaljnije, čisto da malo vidimo kakva je situacija što se ravnoteže nutrijenata tiče, jer nije svejedno s čim su te zobene skombinirane, a i ne znamo koliko proteina, povrća, vlakana, voća, tekućine se unosi na dnevnoj bazi. Ovako nabrojeno to sve zna izgledati dobro - nema junk fooda, mediteranska prehrana, bez kruha i pržene hrane - sve super, ali nekad kad to krene iz obroka u obrok može se steći neka sasvim druga slika :)

Uz sve to, taj vražji stres. Teško je reći što je tu pokretač čega, ali eto, dosta se bavim proučavanjem upravo te povezanosti glave i cijelog tijela i čudo je na što sve čovjek može naići i kolike ustvari posljedice to stresiranje ima na cijeli organizam, pa onda to stanje povratno šiba opet na emocije, raspoloženje, neke odluke...koje onda opet idu na štetu organizma i tako u krug....

Tu treba dobra doza introspekcije za sagledati svoj život i pokušati proaditi na onome što se može, a ono na što se ne može utjecati pokušati malo primiriti promjenom svoje percepcije. E sad, svatko ima neke svoje situacije u životu i stupanj osjetljivosti na stres, te sam teret svih nakupljenih stresora....sve to treba uzeti u obzir, neki jednostavno ne mogu sami i ne mogu tako lako. Ali i za to ima lijeka.

Ok....da ne duljim sada previše.....dakle, možemo započeti primjerima 2-3 dana jelovnika, čisto da dobijemo neki detaljniji uvid, a ja bih dobro razmislila, ako si u mogućnosti, da odradiš jedan dobar, kompletan pregled štitnjače i da se onda u neke konkretnije promjene krene sa čistom situacijom. Ako je zbilja sve ok, bar ćeš biti sigurna da radiš prave stvari.

Slažeš li se? :)






Edited by Gym_girl - 25 Lipanj 2018 at 17:03
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:44
Razumijem jako dobro probleme koje imaš, nesanica mi je i predobro poznata. Kolesterol može biti povezan s IR,ali može biti i od tableta, jesi li pila tablete prije nego ti je ustanovljen loš kolesterol? Tako su meni otkrili da sam inzulinski rezistentna. Molim te, napiši 2 dnevna jelovnika, po obrocima. Jedeš li mliječno i voće? Ono s čime bih ja najprije krenula je nekakva lagana tjelovježba, najbolje hodanje. Kućni poslovi jesu nekakav oblik potrošnje, ali nedovoljan. Kreni šetati, tkiva moraju nekako postati osjetljivija na taj inzulin, a aktivnost će tu najbolje pomoći. Imam isti problem, i noćno jedenje nije TOLIKI problem, ako to uklopiš kao dnevni obrok, jer pretpostavljam da jedeš kako bi zaspala? Što jedeš po noći? Kako stojiš sa sitošću? Nakon kakvih si obroka najsitija? Spava li ti se nakon što pojedeš zobene i s čime ih jedeš? Keksi će morati van nažalost, ili ćeš morati praviti domaće, jer kod IR sve procesuirano apsolutno mora van(naresci, kupovni keksi, majoneza....).

Edited by Justanyone - 25 Lipanj 2018 at 09:51
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:31
Ella, kako ti je na Lyndinette? Jesi primijetila promjene u težini otkako ih piješ? Jesi radila UV jajnika i maternice? Dobro je da je prehrana mediteranska, ali koje UH unosiš osim zobenih i kako ti je nakon takvih obroka?(Voće, zobene, mahunarke...?) Kako izgledaju jedan-dva dnevna jelovnika? Ovo da izgledaš kao krafna može biti od inzulinske rezistencije, ako kažeš da je OGTT bio loš. I da... prehrana je bila mediteranska i prije lijekova? Jer gore pišeš da si radila OGTT i da su nalazi bili loši, pa si pokušavala prehranu promijeniti i nije uspjelo. Hodaš li što? Što vježbaš doma?
Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:25
Doktorica je dala preporuke za hranu zbog povišenog lošeg kolesterola, ali ja oduvijek jedem tako, pridodamo li sad i pažnju na ugljikohidrate zbog šećera stvarno ne znam kud više promjeniti prehranu. Čitala sam o povezanosti kolesterola i stresa. Stres mi najviše uzrokuje probleme sa nesanicom, ili se probudim u gluho doba noći. Ne mogu zaspati te odbauljam u polusnu u kuhinju i nešto pojedem. Ne pomažu ni praksiteni ni helexi, probala sam, jednu noć spavam, drugu već sam budna, probala i pasifloru i jogu i relax muziku i lavandu. Noćas sam zaspala u 5, jednostavno sam ko sovuljaga zjevala u strop, ide puni mjesec... koji sam ja freak da imam probleme sa snom na pun mjesec.
Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Lipanj 2018 at 09:08
Prvo da se zahvalim na sudjelovanju u ovom razgovoru, interesu za moj problem i želji da mi pomognete. Jako sam vam zahvalnaaaa
A sad redom...
Hormon štitnjače, vađen samo obični TSH, zadnji bio 0,90 što navodi na hiper a ja izgledam ko krafna. Doktorica nije znala šta reći, na moje pitanje za ft3, ft4 nešto je blebetala da to ne može, ne rade u laboratoriju blablatruć
Spolni hormoni vađeni i u redu su. Sad opet pijem Lyndette zbog obilnih i mioma.
Prehrana je mediteranskog tipa, nismo za junk food, ne jedem kruh otkad znam za sebe, nisam ljubitelj svinjetine, pržene hrane, popijem jednu kavu ujutro, vrlo sam osjetljiva na kofein, jedem zobene za doručak, ne jedem salame osim šunke, teško mi pada na želudac..
Neko vrijeme sam tamanila slane grickalice. Pila sam pola žličice cvijet soli dvaput na dan i nakon 8 dana nestalo je te potrebe za preslanom hranom. Moj porok su keksi. Ne kolači ni sladoledi, samo keksi i nemam pojma zašto. Ne radim i ne sjedim puno, kupnja namirnica, kuhanje, kućanski poslovi sve je na meni, ne gledam TV program, pogledam koji film sa sinom i navečer neku svoju seriju epizodu ili dvije. Čak sam počela i vježbati kod kuće.
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Lipanj 2018 at 18:21
Ella, da se nadovežem na Gymku, poznato mi je to sa šećerom, kakva je bila prehrana(i kretanje) kroz to "dulje vrijeme kroz koje ništa nije išlo na bolje?" Jesi li vadila kakve hormone i ako da, koje?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Lipanj 2018 at 16:06

Hm, da.... štitnjača je ok?

Čim je zdravlje u pitanju, motivacija je neupitna Smile  Sređena glava će srediti i tijelo, ali će i sređeno tijelo na jedan način srediti i glavu tako da ćemo udrit na sve strane pa šta bude! Big smile

Za početak, kakve je preporuke doktorica dala u vezi prehrane i kretanja? I ako takve postoje, da li se primjenjuju, barem u nekoj mjeri? ;)


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
EllaRi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 24 Lipanj 2018
Location: Rijeka
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EllaRi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Lipanj 2018 at 15:50
Ne, nismo išli odmah na tablete, duže vrijeme sam pratila šećer i kolesterol sa doktoricom ali nije bilo ništa bolje
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2345>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.