New Posts New Posts RSS Feed - Nutricionista?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nutricionista?

 Post Reply Post Reply
Author
Skys_the_limit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 25 Travanj 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Skys_the_limit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nutricionista?
    Posted: 25 Travanj 2016 at 18:10
Mislim da je cilj nutricionistima predstavit prehranu koja bi odgovarala većini (dakle ne bodybuilderima, manekenkama i sl.). Oni će ti reći koliki je optimalni unos UH-a, proteina, masti, vitamina, minerala...Objasnit će ti zašto je neko voće ili povrće zdravo i kakve koristi tijelo ima od npr. zdravih omega kiselina, međutim, neće ti odredit prehranu za dodatnu izgradnju mišića osim ako se ne radi o stručnjacima za sportsku prehranu. To je samo moje mišljenje, ispravite me ako griješim.
Back to Top
babara11 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 25 Travanj 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote babara11 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2016 at 03:14
Pozdrav momci!

Pre par dana sam pronasao popust na netu za nutricionisticki pregled (http://www.superpopusti.rs/product/nutricionisticki-pregled-popust-plan-ishrane-dermatokozmeticki-pregled-i-analiza-tela/) evo linka pa ako nekog zanima.
Naime, moje pitanje je da li nutricionista uopste moze nesto da pomogne u odredjivanju moje ishrane kada je u pitanju bodybuilding ili oni teraju svoje tipa: jedi 2 jabuke i 2 pomorandze za veceru i bices super.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.