New Posts New Posts RSS Feed - Riza
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Riza

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Riza
    Posted: 20 Veljaca 2007 at 18:25
Koliko cesto jedete rizu i sto sve kombinirate s njom?  
Back to Top
caba View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 24 Studeni 2006
Location: Bosnia Hercegovina
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote caba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 18:26

Originally posted by Ive_ri Ive_ri wrote:

Koliko cesto jedete rizu i sto sve kombinirate s njom?  
 

Jedem je cesto i s njom kombiniram piletinu .

Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
Back to Top
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 18:29
Ja isto najvise piletinu, a je li ok npr. pojest je neki put s recimo graskom ili govedinom(gulasom) itd mislim da je i to sasvim ok jer neda mi se bas svaki put jest isto zasitim se i pocne mi ic na zivce pa prestanem to jest 
Back to Top
caba View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 24 Studeni 2006
Location: Bosnia Hercegovina
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote caba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 18:32

Originally posted by Ive_ri Ive_ri wrote:

Ja isto najvise piletinu, a je li ok npr. pojest je neki put s recimo graskom ili govedinom(gulasom) itd mislim da je i to sasvim ok jer neda mi se bas svaki put jest isto zasitim se i pocne mi ic na zivce pa prestanem to jest 
 

PA da ja isto znam nekad malo promijeniti jer neda mi se paziti svaku sitnicu oko prehrane. DA mozes to kombinirati. Jos smo mladi...pa mozemo

Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
Back to Top
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 18:37
Ma nisam ni ja neki tip koji ce bas ono striktno pazit sta jede , znam ja neki put pojest i nesto sto znam da je smece, ali sta ces kad je kod nekog rostilj ne mozes odbit da ne pojedes par cevapa :)) al cim manje to bolje

Ali sad sam poceo malo vise pazit na to , pa  ono malo se raspitujem hvala na odgovorima
Back to Top
David View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 131
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote David Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 19:29
Ja rado pojedem ili sa piletinom ili sa tunom na salatu.
Bude izvrsno. Jos ako dodas malo posnog, onda je pravi i bogat obrok.
Back to Top
Tanja View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Prosinac 2006
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 64
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tanja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2007 at 22:21
Rijetko. To mi je skroz belicna hrana, bez okusa i mirisa. Ako jedem, onda je to rizi-bizi
Back to Top
emilio View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 12 Prosinac 2006
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 662
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emilio Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 05:12

jedem je jedino kad idem u kineski restoran............

Back to Top
Vanja View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 11 Sijecanj 2007
Status: Offline
Points: 91
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vanja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 13:42

 Ja obozavam rizu, iako nemam azijskih korijena.

Super je sa safranom takvu sam zadnje probala. Mozes je napraviti i kao salatu, npr. hladna riza, komadici piletine, komadicci paprike, u principu dodas dodatke koje preferiras i zacinis po ukusu.

Onda npr.
 

Crvena riza (predjelo),
Specijalitet kreativne kuhinje


 
Sastojci:
300 g rize
mrkva
crveni luk
stabljika celera
crveno vino
ribani Parmezan
govedja juha (ili od povrca)
maslinovo ulje


Opis:
Operite i ocistite crveni luk i celer pa ih grublje nasjeckajte.
Pirjajte ih na laganoj vatri na 4 - 5 zlica ulja.
Nakon 8 - š0 minuta dodajte rizu i pirjajte na zivljoj vatri. Podlijte sa salicom vina, posolite, popaprite, smanjite vatru i kuhajte. Ulijte kutlacu juhe i kuhajte rizoto, mijesajuci kuhacom, cetvrt sata. Ako je potrebno podlijte povremeno mjesavinom juhe i s nekoliko kapi vina.
Maknite s peci i zacinite parmezanom jos vrucu rizu mijesajuci 3 - 4 minute.
Pustite da odstoji nekoliko minuta pa posluzite.

Pecena riza (prilog),
Specijalitet kineske kuhinje


Sastojci:
200 g rize duguljastog zrna
20 vodenih kestenova (iz konzerve)
70 g uzgojenih gljiva
2 rebra celera
š mladi luk
sojin umak
sol
biljno ulje


Opis:
Rizu kuhajte š0 minuta u puno kipuce vode koju ste lagano posolili, ocijedite je i drzite sa strane. Gljive operite i ocistite, ocijedite kestene i ocistite celer. Luk ocistite, narezite na listice i popirjajte u woku (ili u posudi) na zlici ulja. Dodajte rizu i pecite je 5 minuta na jakoj vatri, neprekidno mijesajuci. Primijesajte listice gljiva, kestenja i celera, posolite, smanjite vatru i nastavite kuhati, jos uvijek mijesajuci, jos š0 minuta. Rizi primijesajte zlicicu sojinog umaka, jos jednom promijesajte i posluzite ̶š;.


 

Riza Lawrence (glavno jelo),
Specijalitet internacionalne kuhinje


 
Sastojci:
500 g riza
pile od š,5 kg
tikvice
polovica poriluka
persin
suho bijelo vino
juha od povrca
ribani Parmezan
40 g maslaca
maslinovo ulje


Opis:
Ocistite pile i plamenom odstranite preostalo perje. Nasjeckajte ocisceni poriluk te ga pirjajte na 4-5 zlica ulja.
Zazutite pile, okrecuci ga drvenom zlicom, ulijte pola case vina i pustite da ispari na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru pa ulijte kutlacu juhe, dodajte sol i papar te poklopite i kuhajte 20 minuta, podlijevajuci po potrebi s jos juhe.
Odstranite pilece kosti i narezite meso na komade pa vratite u tavu i pustite na toplom.
Ociscene i oprane tikvice skuhajte zajedno s rizom u velikoj posudi u koju ste ulili litru i pol osoljene vode te litru juhe. Nakon š5 minuta ocijedite i zacinite rizu s malo maslaca i parmezanom te narezite tikvice. Premjestite rizu i tikvice u tavu s piletinom i lagano prokuhajte.
Ovo glavno jelo posluzite ukraseno sjeckanim persinom.

Ima hrpa mogucnosti, samo ti je potrebna volja !  

Edited by Vanja
Back to Top
nenno View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 26 Sijecanj 2007
Location: Velika Gorica
Status: Offline
Points: 134
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nenno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 15:01
 hvala na receptima
"....I only dream in black and white. I only drema 'cause I'm alive...."
Back to Top
emilio View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 12 Prosinac 2006
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 662
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emilio Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 15:30
  bravo mcstro...dobri su recepti, jedino neznam sta je to PARMEZAN....nadam se objasnjenju............
Back to Top
nenno View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 26 Sijecanj 2007
Location: Velika Gorica
Status: Offline
Points: 134
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nenno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 15:42

Originally posted by emilio emilio wrote:

  bravo mcstro...dobri su recepti, jedino neznam sta je to PARMEZAN....nadam se objasnjenju............
 

naribani, PUNOMASNI sir......odlican je...

 

"....I only dream in black and white. I only drema 'cause I'm alive...."
Back to Top
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 17:33
šta nisi znao sta je parmezan?? Hehe, ja to stavljam neki put malo u juhu, pase i sa pastom i piletinom super je stvar , a obican ribani sir ali puno poboljsa ukus!

E i Vanja nisam ocekivao da cu dobit i recepte stvarno si se potrudila

Svaka cast
Back to Top
Vanja View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 11 Sijecanj 2007
Status: Offline
Points: 91
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vanja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2007 at 21:42

 Rado pomognem ako mogu!

Evo recepata sa rizom koliko ti dusa zeli!

http://www.coolinarika.com/pretrazivanje?upit=ri%C5%BEa+& ;scope=recept

Dodar tek! 

Back to Top
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2007 at 12:47
Hvala 
Back to Top
Signorina View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 23 Prosinac 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 318
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Signorina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2007 at 15:52

 Vanja, super su recepti!

Dobra mi je riza, a najbolja mi je samo skuhana u vodi (ko kak Kinezi rade) pa pomijesana s gljivama i povrcem. Zbilja se moze razno povrce staviti u rizoto, ovisno o sezoni, bezbroj je kombinacija. I ono kaj mi savrseno pase uz rizu je soja sos. Njami! Ili domaci pasirani paradajz. Mmmm....

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.