New Posts New Posts RSS Feed - mice-kace
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

mice-kace

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
Pupetta View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pupetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: mice-kace
    Posted: 12 Ožujak 2012 at 22:06
Sigurno sam 5 minuta razmisljala kakav naslov napisati a da nije uber langweiling poput pozz, pozdrav i sl., kada me muz pozvao uobicajnim nadimkom Mice-kace koji strasno mrzim bez obzira sto mi tupi da mi odlicno stoji jer kada mi nesto ne odgovara izvucem kande iste sekunde, te njemu, sirotanu, nista ne preostaje nego da zbrise Ouch
Ne znam otkud je izvukao tou nesrecu, no svaba je, tak da se ne zamaram jer njih ionako pola svijeta ne kuzi, posebno u tematici: "njemacka moda i zasto svabe ne obuku tenesice kad im je zima vec uporno furaju carape na outdoor sandale."
 
No, vratimo se na upoznavanje;
ja sam Pupetta i razlog sto sam ovdje je prehrana.
Naime, ja sam tipicni skinny fat primjer i muci me sto nikako skuziti sto ja smijem, odn. ne smijem jesti i kada. Istrazivala sam prvo na nasim forumima i odmah odustala jer svaki Mujo koji je dignuo dva puta utege od 10 kg misli da zna sve o nutricionizmu, bodybildingu, znojenju, ozljedama i kako popraviti Opel Corsu u 5 koraka.
Strucne tekstove uopce ne kuzim i jezim se toga da mi netko govori koliko cega mogu jesti u koje doba dana. Volim kuhati i uzivam u svakodenom mucenju koji gotovo granici sa mazohizmom- da kaj cu danas jesti. Jasan i konkretan tekst na engleskom nisam nasla i ove koje sam procitala nejasni su mi poput zakona o nekretninama.
Smatram da mi je prehrana naspram velike vecine hrvata vrlo dobra jer sam redovito na trznici, jedem povrce kuhano al dente, ne jedem masno, rijetko jedem umake, nema sanse da stavim u usta nesto sto pliva u ulju (osim przenih krumpirica...ali oni su rijetkost koju si priustim u danima kada mi se spoji PMS, glad, kolabiranje u centru grada i neposredna blizina McDonaldsa)....itd..itd.
 
Imam 32 god, 53 kg/165cm   (p.s. vazno je znati da izgledam puno mlade Embarrassed ), tanke noge i ruke, zgoljava   ramena i nesretni trbusic/struk- muka mi napisati- 72 cm. Vjezbam redovito doma izmedu 1 -1/2 sata.
Hormonalna slika je super (radila sam testove stitnjace iz drugih razloga)...
ne znam jel smijem jesti UH samo ujutro, kada proteini s obzirom da bih se po preporuci ljecnika morala udebljati tj. nabiti misicnu masu....ali saznati cemo tu!
 
 
p.s. jel smijem jesti sushi i kinesku kuhinju?
Umrijet cu ako cu morati ukinuti pljackanje makija u soja sos ili tofua sa gljivama u soji, bez slatkog mogu bez beda (niti ga kupujem u ducanu na jezu i muku svoga muza, koji svakodnevno grinta da se nikada iz ducana nisam vratila sa kruhom i cokoladom).
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ožujak 2012 at 01:14
Hehe, najprije svaka cast Pupetta na predstavljanju, nasmijala si me prije spavanja Big smile Dobro nam došla Clown


Prije nego krenem na tematiku moram odmah skocit na sam kraj teksta - nesretni strukic od 72 cm? Moj je 70 cm i uopce ga ne smatram nesretnim, dapace Big smile

Ajmo mi krenut sa tvojim  primjerima jelovnika...od nekih 3 dana recimo...može?

I kakav trening je u pitanju? Ne valjda aerobno Tongue


Edited by Gym_girl - 13 Ožujak 2012 at 01:14
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Pupetta View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pupetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ožujak 2012 at 16:49
Hy Gym_gril,
ma nesretan je jer je izbocen, kak bi ti objasnila, zbog tankih nogu i ruku je bas uocljiv.
Nije mi cilj imati plocice, vec bih da nije svaki gram masti centriran bas na njemu.
Mi, zenske doma smo H grade i svaku molekulu magnetski privlaci upravo trbuh. Tak da mi stara i sestra izgledaju kao krumir u koji je necakinja zabila 4 cackalice i jedan ljesnjak.
Ja sam najveci fajter u obitelji koji na nedjeljnom familly  rucku proba 1/8 jednog krumira pecenog u rerni mami za ljubav i jede samo meso i salatu.
 
Sto se tice prehrane mi (mm i ja) jedemo laganu hranu jer oboje imamo problema sa zelucem (on od stresa, ja pak genetski po djedi), ne solimo puno, ne koristimo Vegetu i sl.
Doruckujem redovito najcesce müsli sa sojinim mlijekom ili jaja (majstor sam za omlete, bilo na francuski ili americki nacin), rucak je vrlo cesto riba (list, losos, orada, tuna...) i polukuhano povrce (utjecaj Kine :D ), piletina, puretina opet sa zelenjavom. Dosta koristimo rernu.
Medubrok, najcesce nakon treninga je shake na tisucu nacina (ne preporucam kombinaciju rizino mlijeko, banana i kiwi - jako, jako bljak).
Klasicno suncekretovo ulje ne koristim, vec imam jedno 5 vrsta ulja koji kostaju ko sv. Petra kajganog tako da se on "stedi".
Vecera, ovisi, znam jesti tjesteninu sa povrcem, tofu sa gljivama...
Nemrem se sada uopce zbrojiti...mislim da je to zato sto se nama cesto rucak i vecera spoji oko 5-6 poslije podne jer muz na posao putuje u Ljubljanu.
 
Ono sto mene muci su namirnice.
Naime, ako znam koje namirnice i sto smijem kada jesti tada se lako mogu igrati sa hranom.
Tada uopce nije problem osmisliti neku perveziju od rucka ili vecere.
 
I da, danas sam bila jako losa.....nisam stigla doruckovati, popila sam samo kavu u kaficu u centru koja mi je lose sjela jer je neki tip nasuprot blejo u mene ko izgladnjeli bjeloglavi sup koji ceka da  jedan jedini mis u okolici krepa.
Rucala sam u kineskome ama bas sve kaj je bilo u bufettu, iako sam przeno samo probala (ono jedan kolut lignje, jedan komad pohanog povrca-naime kada probam znam doma isto napraviti)
i opet se ubila u sushiju...
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ožujak 2012 at 21:56
hehe Big smile

Hmmm zbrk, zbrk.....ali  još mi jedno pitanje visi u zraku....trening? :)

Inace, nakupljanje masti na odredjenim mjestima u tijelu je stvar genetike i tu nažalost ne možeš ništa promijenit, uvijek ce se u trbuhu skupljat višak - ali ono što možeš je u najvecoj mogucoj mjeri prilagodit prehranu i trening tome da dobivaš mišicnu masu i skidaš masti...ali to onda treba dobro isplanirat.


Edited by Gym_girl - 13 Ožujak 2012 at 21:59
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Pupetta View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pupetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Ožujak 2012 at 08:39
a trening!
Inasnity ili pump it up.
 
Insanity mi je super i nije mi dosadan. Radima ga redovito osim ako sam u AT.
U teretanu u Cro iz principa ne idem, a i najbliza mi je na Volovcici i tamo nema sanse da udem, a jedina koja je ok a u blizini je ona u Hypo centru ali oni inzistiraju na godisnjoj clanarini sto meni ne odgovara jer ne znam koliko dugo cu biti u Cro i nije mi ostala u ugodnom sjecanju.
 
Razmazili su me u fitness centru u KL u koji sam isla dok si nisam auto razbila,
prostor je super, masine su odlicne, zaposlenici su super, cijena jos bolja! Odusevili su me time sto treneri ne sjede na pultu, vec se secu po teretani i kontorliraju "sportase" kako vjezbaju, tako da sam otkrila da sam trecinu vjezbi na spravama krivo vjezbala (sto me naljutilo jer sam identicno vjezbe izvodila u teretani u ZG).
 
Eh, u Ljubljani ce se uskoro otvoriti novi fitness centar koji smo mi sredivali i definitivno je to jedan od najljepsih teretana ikada! Nadam se da mi stari ovo nece nikada procitati, ali komenitrala sam da bi se u LJ preselila samo zbog tog fitness centra!
Back to Top
vedi08 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2012
Location: rijeka
Status: Offline
Points: 135
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vedi08 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ožujak 2012 at 21:16
meni frendica ide u ljubljani na fitnes i prezadovoljna je, stovise, to je malo rec, ona je zaljubljena i ocarana :) + voznje na bajsi do fitnesa, sa fitnesa :D

btw nadam se da ces se rijesit nezeljenog viska :)

i obvezno dorcak, nema prekakanja obroka i samo kave -.-
Back to Top
sandyst View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sandyst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 12:19
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


I kakav trening je u pitanju? Ne valjda aerobno Tongue


Zašto ne valjda aerobno? ja bih joj baš preporucila aerobno i to kombinacija plesa bicikle i serije trbušnjaka svaki dan ali svaki dan druge vježbe za trbušne da iznenadjuješ mišice koji spavaju ispod sala, ali bez preskakanja u kontinuitetu svaki dan. I izbaci taj pomfrit pa da ti ga daju i besplatno u mcdonaldsa, to je sve samo ne krompir. kad si vani uvijek nosi kesicu sa orašastim plodovima za grickat ako te uhvati slabost.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 13:20
Originally posted by sandyst sandyst wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


I kakav trening je u pitanju? Ne valjda aerobno Tongue


Zašto ne valjda aerobno? ja bih joj baš preporucila aerobno i to kombinacija plesa bicikle i serije trbušnjaka svaki dan


Za najbrže moguce skidanje potkožnog masnog tkiva, a ne samo najbrže, nego i najucinkovitije koje ce dati daleko bolji krajnji rezultat nego samo aerobni rad je kombinacija anaerobnog sa aerobnim, ili cak može samo  i anaerobni ukoliko se radi na odredjeni nacin (neda mi se objašnjavat sad).
Trbušnjaci sami po sebi su zadnja vježba koju bi trebalaq raditi jer je skroz neucinkovita, sa nedovoljnim metabolickim stimulansom i gubitak je vremena.......pametnije je ubacit puno slozenije vjezbe u kojima rade velike misicne skupine , odnosno cijelo tijelo.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 16:29
Originally posted by sandyst sandyst wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


I kakav trening je u pitanju? Ne valjda aerobno Tongue


Zašto ne valjda aerobno? ja bih joj baš preporucila aerobno i to kombinacija plesa bicikle i serije trbušnjaka svaki dan ali svaki dan druge vježbe za trbušne da iznenadjuješ mišice koji spavaju ispod sala, ali bez preskakanja u kontinuitetu svaki dan.


A šta sa salom? Smile A šta sa ostalim uspavanim mišicima? SmileWink

Eto, Phoenix mi je skratio posao Smile
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
lani noelani View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lani noelani Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 18:50

Najprije tebi veliki pozz jer je ovo prvi put da pišem na forumu (malo je potrajala registracija) Dakle ukratko: vježbam vec dugo,dugo ali onako da kažem da vježbam,2 x tjedno-doma na orbitreku ili leg magic ili steper... i tako jednog dana prošle god u 5.mj dobijem insanity iiii to je bila ljubav na prvo skakanje,nakon toga još par dvd-a iz bb programa.. Eto za pocetak toliko,nadam se da cu uspješno poslati ovu poruku i još uspješnije razmjenjivat  iskustva sa svima na fit forumu

Back to Top
sandyst View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sandyst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 19:18
ok, to je vaše mišljenje..ja samo kažem da sam ja to salo s droba( dobra 2 koluta za spašavanje) jastuke na stražnjici i mlohave ruke riješila aerobnim treningom, sad je sve ucvršceno i meni su trbušnjaci napravili cudo za drob!. tako da ne znam zašto bi bili neucinkoviti..
onda phoenix šta je po tebi ucinkovito (ako ti se da objasnit) da se zabije u teretanu, plati program i nutricionista, jaše po spravama dok ne izdahne i posli proguta steroide..(ne ljutim se samo pitam jel to?) a opcija svježi zrak, ciljane vježbe za pojedine dijelove u serijama, ples, brzo hodanje, vožnja bicikle..itd, itd to ocito po vama stvara salo a ne topi ga, ja sam onda stvarno povlaštena.
Back to Top
sandyst View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sandyst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 19:21
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:


A šta sa ostalim uspavanim mišicima?


bucice za ruke, cucnjevi i razne druge vježbe za stražnjicu..
Back to Top
sandyst View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sandyst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 19:47
Anaerobnim treningom odredjenog mišica (npr.trbušnjaka) taj se mišic može povecati i ojacati, ali se ne može skinuti masno tkivo izmedju kože i baš tog mišica.

Kod aerobnog treninga troši se i mišic koji radi (samo taj mišic) i potkožno masno tkivo (ali ne samo s onog mišica koji radi): što je rad teži (intenzivniji) više se troši mišic, a što je lakši - potkožno masno tkivo.

našla san, ne trebaš objašnjavat.:)
Back to Top
animal87 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 28 Veljaca 2012
Status: Offline
Points: 163
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote animal87 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 20:27
Što je rad anerobniji (za ovaj slucaj bi se moglo prevesti sa "teži"), veci ce postotak utrošene energije dolaziti iz mišicnog glikogena.
Što je rad aerobniji (za ovaj slucaj bi se moglo prevesti sa "lakši"), veci ce postotak utrošene energije dolaziti iz potkožnog masnog tkiva.
 
Ako se izvodi neka vježba aerobnog tipa, dovoljno niskog intenziteta da se može izvoditi satima;
- u prvoj minuti rada: utrošak energije je 99% iz mišicnog glikogena, a 1 % iz potkožnog masnog tkiva
- nakon, otprilike, 20 minuta: utrošak energije je 50% iz mišicnog glikogena, a 50 % iz potkožnog masnog tkiva
- nakon 3 sata utrošak energije je skoro 0% iz mišicnog glikogena, a skoro 100 % iz potkožnog masnog tkiva
kratko i najjasnije je to obajsnio Vedran Jaksic...o izgaranju potkoznog tkiva.
Jedem pileca prsa po kucama. Sa prilogom i bez!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Ožujak 2012 at 23:55
Originally posted by sandyst sandyst wrote:


onda phoenix šta je po tebi ucinkovito (ako ti se da objasnit) da se zabije u teretanu, plati program i nutricionista, jaše po spravama dok ne izdahne i posli proguta steroide..(ne ljutim se samo pitam jel to?) a opcija svježi zrak, ciljane vježbe za pojedine dijelove u serijama, ples, brzo hodanje, vožnja bicikle..itd, itd to ocito po vama stvara salo a ne topi ga, ja sam onda stvarno povlaštena.


pms? TongueTongue

....jao, kako se lako date naživcirat nekad LOL Mislim da baš nisi skužila što je Phoenix htio rec...

Ja sam se recimo samo kardiom istopila cijela i izjela si svu mišicnu masu - kao 1. jela sam premalo, kao 2. kardijala sam po sat i po dnevno i radila ne znam koliko trbušnjaka, nisam ni brojala više. Rezultat? Savršen trbuh (i to najviše zato što mi je genetski najsretniji dio), a ostatak tijela ispuhani balon + metabolizam ko mrtva krava. I tu grešku vecina napravi. Naravno da gubiš mast kardiom, nitko nije rekao da to nije tako ali usput možeš izgubit štošta još, izgubit masu vremena na trening, jest ko vrapcic do kraja života i bit skinny fat. A možeš bit i povlaštena pa da ti odgovara što god radila Smile

..i da, ništa od jahanja po spravama Wink ..a ovaj dio sa steroidima necu ni kometirat... heh..

NHF ;)


Edited by Gym_girl - 21 Ožujak 2012 at 00:56
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
sandyst View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sandyst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2012 at 12:06
nije pms, samo duži period boravka u kuci pa zato i pišen po forumima, inace me internet ne bi vidio. meni je metabolizam super, i ostatak tijela mi je nabijen ka puška, heheh...pojacala sam proteine i ne jedem ka vrapcic, tako da meni pali..shvatila sam što je on htio rec, a što si ti, ne brini :) ..bilo bi svima bolje da jašu po necem drugom a ne po spravama, ali u nedostatku istog dobro dodju i one! :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.