bok svima ! |
Post Reply
|
| Author | |
sandyst
Cita FAQ
Joined: 16 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: bok svima !Posted: 16 Ožujak 2012 at 23:20 |
|
Ovde sam prvenstveno zbog dobrih i zdravih recepata jer ponestalo mi je ideja a na kulinarskim sajtovima je uglavnom sve s nezdravim umacima, zaprškama, pojacivacima okusa glutaminatima i sl. Pa me zanima pošto sam izbacila sve te stvari poput kocki za juhu, vegete i sl. hrana mi je malo bljutava pogotovo ako kuham na pari..stavljam bosiljak, papar, sol, sušeni origano, peršin i sl. al opet je bezokusno. Pa eto ako ko ima kakvu ideju super ako ne opet super :)
|
|
![]() |
|
Emaus78
Cita FAQ
Joined: 13 Veljaca 2012 Location: Otok Hvar Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Ožujak 2012 at 15:17 |
|
Meni se kao dobar zacin pokazao umak od soje:
![]() U pocetku sam se trebao naviknuti na okus ali sad sa njim zacinjam svakakve vrste jela: meso, jaja, posni sir, tunu, tjestenine.. Uz okus daje i slanost, tako da oprezno sa soljenjem. Uz njega od zacina još koristim sol sa chillijem, curry, šareni papar, senf, peršin, cešnjak i naravno maslinovo ulje. Cesto kuham povrce lešo i najukusnije mi je sa cešnjakom vulgaris i žlicom maslinjaka. Druga kombinacija je sa sojinim umakom, a treca sa malo maslaca. LP |
|
|
"Više je gladi u svijetu za ljubavlju i poštovanjem, nego za kruhom." Majka Tereza
|
|
![]() |
|
sandyst
Cita FAQ
Joined: 16 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Ožujak 2012 at 17:16 |
|
hvala :) da, to mi stvarno nije palo na pamet! jedanput sam probala umakat sushi u taj soja sos, onako imalo je dosta osvježavajuci morski okus..probat cu..
inace zabor. sam navest da u zadnje vrijeme koristim 2 žuta zacina: kurkumu i šafran (oba dobri antioksidansi) ali opet ništa specijalno od okusa...probat cu sad ovo, hvala još jednom! |
|
![]() |
|
The Phoenix
Fitness freak
Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Ožujak 2012 at 21:46 |
|
Vegeta natur? Ili napravi svoju vegetu od povrca, ima sigurno recepata po netu,mi smo radili prosle godine, al neznam recpet. (Ne ispadne suha, dehidrirana, nego je u staklenci u fridju, svježe, a sol ju drzi konzerviranom)
|
|
![]() |
|
Kate
Pali po spravama
Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Ožujak 2012 at 22:10 |
|
zacini, zacini i opet - zacini!
Biljni zacini - svježi ili sušeni - origano, ružmarin, peršin, timijan, lovor, slatka/ljuta crvena paprika mljevena.... A postoji i zacinska sol koja ide sa svim vrstama jela. Za slatko cimet, anis, komorac, vanilija (mahuna) ili vanilin šecer koji je intenzivnog mirisa i okusa i treba ga manje (ja ga stavim u posni s vocem ponekad ako mi bude prekiselo i stvarno ga je dosta max najmanja žlicica za kavu)
|
|
|
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|
![]() |
|
sandyst
Cita FAQ
Joined: 16 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Ožujak 2012 at 17:29 |
|
kako bi se mogla radit vegeta bice sušit povrce pa samljet? suuper :) a zacinska sol, to nisam još cula, pokušat cu nac.
Hvala vam! :) ja u posni isto stavim malo cimeta i malo vanilij ekstrata ili javorov sirup, dodam groždjice i pola žumanjka...to je super npr. kad imaš pms |
|
![]() |
|
The Phoenix
Fitness freak
Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Ožujak 2012 at 21:32 |
|
Ne, ne sušiš povrce, melješ ga u flajšmašini i takvo friško ga stavljaš u staklenke pomiješano sa soli....neznam tocan recept sad na pamet
|
|
![]() |
|
sandyst
Cita FAQ
Joined: 16 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19 Ožujak 2012 at 13:10 |
|
našla sam, evo za podsjetit se: na oko 1 kg izmiksanog povrca ide 250g soli ( od povrca mrkva, celer, peršin, poriluk, luk, pastrnjak..sve mikserom izmiksat, dodat krupnu sol i u teglice. Ali povrce naravno uzet na tržnici kod nekog provjerenog..jer mišljenja sam da todoricevo ili kerumovo povrce sadrži više mononatrijeva glutaminata od same kesice podravkine vegete. :)
|
|
![]() |
|
Maksimirko55
Cita FAQ
Joined: 14 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21 Ožujak 2012 at 09:48 |
|
Bok svima, ja sam Max ....tesko je sada naci nekoga pouzdanog.
|
|
![]() |
|
Roozha
Cita FAQ
Joined: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Ožujak 2012 at 20:14 |
|
Ja uglavnom koristim vegetu, ljutu papriku, cesnjak, bosiljak, origano, uh da, i chilli :D
Sta cu kad volim ove intenzivnije i jace okuse :D |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |


Topic Options
Post Options
Thanks(0)



