Jecam iliti ricet,leca ,grah.. |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Bucica
Cita FAQ Joined: 10 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Studeni 2010 at 13:54 |
|
Kad je najbolje jesti ricet onako samo kuhan sa malo soli??
prije ili poslije treninga?? Ja se ubijam u onom miksu zitarica i gahorica di ima lece,azuki graha,jecma i susenog graska,isto samo skuhano i posoljeno... Sa cime bi to bilo najbolje kombinirati?? ili bolje samo jesti kao međuobrok?? Imal li još ljubitelja zrnja?? |
||
..osjecam se haj
mozak baj baj... |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Obožavam i ja taj miks, jedan od najboljih priloga mi je
to.... Možeš i prije i poslje treninga, sa nekim izvorom proteina naravno.......a možeš i ko međuobrok u istoj kombinaciji uh+p |
||
Bucica
Cita FAQ Joined: 10 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
onda to se broji kao uh??
a ima dosta proteina sve...mislim biljnih... |
||
..osjecam se haj
mozak baj baj... |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, kao uh, te proteine biljne zaboravi, ne racunaš ih kao
unos proteina |
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
E, super su te stvari, da.
Nego, necu sad nacimat novu temu, pa da tu pitam: Jeste vidjeli (kod mene u Kauflandu ima) nekakve Vita Star il tak nešto pšenicu, zob, raž i druge žitarice koje se rade ko neka instant smjesa, u malo vruce vode se skuha il tak nešto, pa ispadne kaša....nisu pahuljice, baš kaša. |
||
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zašto se biljni proteini ne racunaju kao unos proteina. molim te malo pojasni. |
||
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imaju loš odnos aminokiselina ili im neke skroz fale u strukturi te na taj nacin nisu pogodne za stvaranje tjelesnih proteina za izgradnju tijela. Da bi doslo do tog procesa moraju biti sve aminokiseline zastupljenje u tijelu.... to se moze izbjeci ako kombiniras razlicite namirnice biljnog podrijekla , npr grahu fali neka amino, pšenica tu ima al joj fali neka druga, pa ak ih pojedeš u istom obroku dobila si ih sve, no još uvijek je to protein lošje vrijednosti, a i komplicirano je i nepotrebno....... Uglavnom ako buš ih racunala pod dnevni unos proteina vrlo vjerovatno neceš unositi ni blizu dovoljne dnevne potrebne kolicine jer tijelo pol tog nece biti u stanju iskoristiti za ono kaj mu je namjena |
||
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
@ Phoenix
znaci ako kombiniram grah sa pšenicom, rižu sa graškom itd znaci da sam dobila najbolji moguci nacin iskoristivosti biljnih proteina? izbjegavam meso i životinjske namirnice maximalno pa su mi ostali samo biljni proteini i ribice. |
||
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, ali ja sam na pamet bubnuo primjer, kombinacije tih
biljnih namirnica da bi dobila potpuni profil aminokiselina ceš morat sama istražit i proucit kaj s cim jesti jer me to nije nikad zanimalo, pa neznam niš o tome. No još uvijek to je lošji izvor od mesa, jaja, ribe,sira...a i osuđena si uvijek na trpanje UH u svim obrocima manje više i ogranicena kaj se tice kombiniranja namirnica. Veliš životinjske namirnice izbjegavaš max..........pa kaj je riba biljka? |
||
Brunhilda
Post Options
Thanks(0)
|
|
he he cim sam posla post i vidila šta sam napisala mogla sam se kladiti da ceš se uhvatiti te recenice |
||
Brunhilda
Post Options
Thanks(0)
|
|
@ Phoenix evo malo o Biljnim proteinima i tome kako nisu lošiji od životinjskih
|
||
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ali svejedno mi nisi dala odgovor? vjerovatno ga ni sama neznaš no to je tvoj izbor i kao takav je savršeno dobar ako tebi to odgovara.......... |
||
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
|
Oh neeee, Brunhilda neeee.....ako ima nešto gore od Herbalajfa i onih jehovaca to su samo Prijatelji životinja! Mislim stvarno ako se vodiš njima i uzimaš išta kao informaciju ili bilo kaj od njih onda cu se suzdržat komentirat jer nemam niti jedne lijepe rijeci za hrpu iskompleksiranih poremecenih licemjernih excentrika koji nemaju pametnijeg posla nego maltretirat ljude nebitnim stvarima, naravno radi svog profita i interesa onda stvarno....... 90% stvari recenih tamo i sve kaj rade su kontra mozga i totalna glupost..... |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nisam citao link jer nemam vremena trenutno, ali, ako gledamo kvalitetu proteina, tj. aminokiselinski sastav biljnih i životinjskih proteina, biljni proteini imaju nepotpun AK sastav i kao takvi ne služi za izgradnju miš. tkiva, dok s druge strane imamo proteine životinjskog podrijetla koji imaju potpun aminokiselinski sastav i služe nam za izgradnju miš. tkiva. Ako ti je cilj izgradnja tijela, zaboravi na brojenje biljnih proteina jer imaju slabu vrijednost. A ako ceš vec ici na slaganje kombinacija dviju ili više vrsta žitarica ili povrca da dobiješ potpun AK sastav, pored proteina unijet ceš i brdo ugljikohidrata koji ti ne trebaju u tolikoj mjeri. I da, biljni proteini su lošiji od životinjskih. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Mini me
Mixa shakeove Joined: 19 Travanj 2010 Location: Miami Status: Offline Points: 685 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
I love you even more |
||
Obstacles are what you see when you take your eyes off your goal.
Stay focused. |
||
Brunhilda
Post Options
Thanks(0)
|
|
Izbjegavam maximalno meso goveda, svinja, pilica otkad sam upoznala veterinara sa farme jednog našeg trgovackog lanca i iz prve ruke dobila informacije o tome koliko te životinje za vrijeme svog boravka na farmi popiju i pojedu steroida i ostalih dodataka da se cim prije zdebljaju i da ni pod kojim uvjetima ne gube na težini, antibiotika i ostalih ljekova jer su stalno zatvorene u minimumu prostora i suncevu svjetlost nikada ne vide a niti protegnu mišice jer borave u minimum minumuma prostora i najveci dio vremena su bolesne itd itd itd. Meso goveda, svinja i pilica jedem rjetko, jer mi se nakon ovih i slicnih saznanja poprilicno gadi.
Mlijeko, sir, jaja izbjegavam iz istog razloga. Riba je životinja slažem se s tobom ali nije uzgojena i šopana svim i svacim nego ipak pliva dok je neka mreža ne saceka |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |