Kako usporiti metabolizam? |
Post Reply
|
Page 123 4> |
| Author | ||
vlajster
Viden/a u gymu
Joined: 20 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 247 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Kako usporiti metabolizam?Posted: 11 Rujan 2010 at 15:50 |
|
|
Ovako,imam taj problem da mi je metabolizam ocito prebrz. Oduvijek sam bio mršav i sitnije građe ali sada kada to želim promijeniti imam problema s time. Jednostavno nije bitno što jedem,meso,tjesteninu,mahunarke,voce i povrce...na meni se ništa ne prima!
Imam osjecaj da mi je organizam kao jedna usputna stanica gdje se hrana zadrži nekoliko minuta i onda opet ode svojim putem... Ne bih htio detaljno o tome,znate na što mislim
Prije nekoliko godina sam se uspio udebljati ali sam opet skinuo sve što sam onda dobio...samo je velika razlika u mom nacinu života sada i onda. Tada sam se 90% vremena izležavao na krevetu ili pred racunalom i PREŽDERAVAO cipsom,Domacicom i drugim prehrambenim porocima... Danas je to drugacije: jedem nekoliko puta dnevno,ubacujem koliko god mogu voce i pogotovo povrce,s gaziranim picima sam se pozdravio odavno a isto tako i s alkoholom,gdje god idem uglavnom se vozim biciklom a to bude skoro svaki dan,vec drugi mjesec vježbam i u teretani... Ali eto,što god ja radio,što god ja jeo i u koje god vrijeme meni je sve isto,nema nikakve promjene. Poslije teretane se fizicki osjecam bolje ali ako ne riješim nešto s tim metabolizmom sumnjam da ce biti ikakvog rezultata u narednih godinu dana. što da radim? Nemam više ideje,"googlati" o tome necu jer bi rađe poslušao vaše mišljenje,vama više vjerujem... Dok drugi vode borbu s ubrzavanjem metabolizma kod mene je obrnuto,ja želim dobiti još š0-š2 kilograma i zasada nema gotovo nikakvog napretka! Molim vas pomoc...
|
||
|
Vracam se starom poroku...mišicima :P
|
||
![]() |
||
®iga
Viden/a u gymu
Joined: 11 Kolovoz 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 279 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12 Rujan 2010 at 21:46 |
|
|
isto pitanje i za mene.....
kako usporiti metabolizam odnosno i redukciju stolice koju prati relacija koliko obroka dnevno = toliko odlaska na wc hvala |
||
|
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~ Albert Einstein
|
||
![]() |
||
davor23
The Boss
Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 14:50 |
|
|
Hehe... Pa cujte, ovo je malo tesko pitanje.. Inace uvijek govorimo
kako ubrzati metabolizam.. Ako kofein, trening snage, cesti obroci i mnogo proteina ubrzavaju metabolizam, probajte radit suprotno
|
||
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
![]() |
||
soner_9393
Fit moderator
Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 15:14 |
|
|
Tak je, decki probajte utrpat 3-4 kvalitetna i obilata obroka, ne više i gledajte da budete u jakom suficitu sa kalorijama + trodnevni split trening, mislim da ništa drugo nece usporit metabolizam bolje od toga hehe
![]() e da, izbjegavajte ciljane kardije, trcanja i ostale aktivnosti visokog volumena |
||
|
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
davor23
The Boss
Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 17:10 |
|
|
Da je nama takav problem
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
vlajster
Viden/a u gymu
Joined: 20 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 247 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 17:57 |
|
|
Da eto ima nas koji imamo takav problem... Naša muka je to što želimo dobiti kilažu dok ju vecina skida,ali sve je to isto,patnja koja pomalo i živcira.
Svaki dan mi je drugaciji i nemam neku rutinu,jedan dan jedem 3 puta dnevno a drugi 6,ovisi gdje sam i kako stignem. Teško da bi se uspio držati nekog striktnog rasporeda... Za mene baš i ne vrijedi ono "koliko obroka dnevno - toliko odlazaka na wc" ali cinjenica je da idem svaki dan i da ako nešto jedem popodne za rucak,navecer to više nije u meni. Ne znam zašto imam tako brzu probavu,ne znam ni da li da jedem krutu ili vlaknastu hranu...najrađe bi otišao u zatvor odležati par mjeseci i jesti samo konzerve. |
||
|
|
||
![]() |
||
vlajster
Viden/a u gymu
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 17:58 |
|
Možeš malo objasniti za taj trodnevni split trening? Idem u teretanu pa eto volio bi cuti nešto o tome |
||
|
|
||
![]() |
||
davor23
The Boss
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 18:06 |
|
|
To ti je npr.
Ponedjeljak : prsa i triceps SrijedA : ledja i biceps Petak : noge i ramena Mi vecinom radimo full body treninge jer trose puno kalorija, a vama to ne treba.. |
||
|
|
||
![]() |
||
vlajster
Viden/a u gymu
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 22:48 |
|
|
Ahaaa pa takav tip treninga radim vec godinama ustvari samo što ne znam sve te nazive...još samo da mi neki nutricionist ovdje odgovori na to kako da riješim svoj problem...
|
||
|
|
||
![]() |
||
davor23
The Boss
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 22:59 |
|
|
Hehe.. Pa vidi.. Za ubrzanje metabolizma su potrebni cesti obroci
manje kalorijske vrijednosti.. Ti probaj jesti 3 velika obroka, znaci od oko 700-š000 kcal.. Unosi puno ugljikohidrata i nemoj se bas puno kretat... |
||
|
|
||
![]() |
||
soner_9393
Fit moderator
Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Rujan 2010 at 23:15 |
|
|
Ako treniraš godinama po istom programu, promijeni ga. Nema ti smisla trenirat par godina po istom programu jer se mišic navikne na takav režim. Ako ništa drugo, promijeni broj ponavljanja i serija na treninzima. Npr. 5x5 bi ti sad taman dobro došao.
Također, kako ti Davor kaže, krcaj se kvalitetnim ugljikohidratima, brdom proteina i nešto mastiju radi hormonalne slike itd. 3 velika i obilata obroka+ umjerena kolicina povrca (nemoj pretjerivat jer ti velika kolicina vlakana dodatno ubrzava metabolizam a to ti ne treba). Javi se za 5-6 mjeseci s rezultatima ![]() |
||
|
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
ThornOfFaith
Fitness freak
Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Rujan 2010 at 00:33 |
|
|
javi se doktoru soneru |
||
![]() |
||
vlajster
Viden/a u gymu
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Rujan 2010 at 00:46 |
|
|
Ma da treniram godinama...ali duže traju ti prekidi nego što treniram,šta mi vrijedi ako treniram 6 mjeseci pa skoro godinu pauziram i skinem š0 kila? Ono,ja sam sad na nuli i pokušavam vratiti te kilograme natrag,i to da izgleda kako spada...
|
||
|
|
||
![]() |
||
davor23
The Boss
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Rujan 2010 at 08:25 |
|
A nemoj radit pauze.. Uvijek se vracas na pocetak.. |
||
|
|
||
![]() |
||
soner_9393
Fit moderator
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Rujan 2010 at 14:05 |
|
pa nego što, to je sva mudrost koja mu treba za sad ![]() @ vlajster Tu ti ja ne mogu pomoc, ako želiš neke rezultate moraš se potrudit. Treniraj i jedi kvalitetno u kontinuitetu, znaš i sam da ako prekineš s disciplinom, vratit ceš se na logor look, jbg, tako je to. |
||
|
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
vlajster
Viden/a u gymu
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Rujan 2010 at 16:33 |
|
|
Hm,pa ovaj put stvarno imam motivacije,prošle godine sam "kalirao" i bilo mi je mrsko ici u teretanu,jednostavno depresija. Sada me od teretane može otjerati jedino kiša ili snijeg pošto idem biciklom...
Jel mi možete onda reci koje to ugljikohidrate,proteine i masnoce da jedem? Gdje god sam citao navedene su iste stvari ali nigdje konkretno što je što - što su dobri ugljikohidrati,proteini itd.? Pokušavam što manje jesti masno i prepeceno,preslatko ili preslano itd... |
||
|
|
||
![]() |
||
Post Reply
|
Page 123 4> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |

Topic Options
Post Options
Thanks(0)

Molim vas pomoc...

soner_9393 wrote: