Mitovi u nutriciššš;nizmu |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||
Mythbuster
Cita FAQ Joined: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Svibanj 2010 at 22:36 |
|
Pozdrav!
Primjetio sam citajuci FAQ , a i savjete forumasa, par mitova koji neprestano kolaju forumom. Vidim kako svi savjetuju da se kao PWM pije whey sa dextrozom, zbog navodnog insulin spikea kojeg je moguce ostvariti samo jednostavnim ugljikohidratima, što uopce nije tocno. Dextroza se moze zamjeniti bilo kojim tipom kompleksnih UH (npr. zobene) cineci isti efekt, a opet puno zdravije(sadrze vise micronutrienta). Isto tako, nema potrebe izbjegavati masti u PWM. Clanak o ovome mozete procitati ovdje http://user2š0805.websitewizard.com/files/unprotected/AARR-J an-2008.pdf (clanak je na engleskom) Koristenje jednostavnih UH u PWM je korisno jedino ako se vise puta dnevno trenira do glycogen depletiona. Isto tako GI je u vecini slucajeva nebitan. Vecina studija vezana uz GI hrane je koristila ljude u fasted stanju(nisu jeli nista satima prije unosa UH), a kako uvijek(osim ujutro) probavljamo hranu, GI odredenog UH ce uvijek promjeniti unošenjem novog obroka. Vise o ovome mozete procitati tu: http://user2š0805.websitewizard.com/files/unprotected/AARR-J an-2008.pdf Jos jedno š7š;zloš87; je mjesanja UH sa mastima. Ovaj clanak ce vam pokazati da to bas i nije tako: http://avidityfitness.net/2008/09/24/carbs-and-fat-friends-a fter-all/ I naravno tu je i š7š;jedite 5-6 puta dnevno zbog povecanja metabolizmaš87; Timing jela je NEBITAN, sto se tice metabolizma. Jedino sto je bitno su macronutrienti tijekom dana. Inace dijete kao sto su WARRIOR (jede se jednom na dan) nebi imale nikakvog efekta. Nemogu ovog trenutka naci studiju o ovom. Nadam se da su neke nedoumice razjasnjenje. Ja nisam nikakav ekspert sto se tice nutricionizma, ali htio sam razjasniti
par stvarni. Edited by Zoki |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kao prvo hvala na clancima i mišljenju, procitat cu pa onda reci nešto više :)
što se tice dextroze.. i zobenih mislim da je definitvno jasno da ne izazivaju isti inzulinski odgovor u tjelu, e sad.. dali je potreban toliki odogvor kao što se neki zalažu.. u to nebih ulazio trenutacno |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da, pridružujem se zahvalama, ovo ce bit zanimljivo štivo za citat, a sad na spavanje, zzz
|
||
Rije¹eno na PM.
|
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
samo da se osvrnem na jednu stvar... ''Timing jela je NEBITAN, sto se tice metabolizma. Jedino sto je bitno su macronutrienti tijekom dana. Inace dijete kao sto su WARRIOR (jede se jednom na dan) nebi imale nikakvog efekta. Nemogu ovog trenutka naci studiju o ovom.''
kada je ijedna DIJETA bila kvalitetno rijesenje? svaka dijeta dovodi do jojo efekta gdje se samo trenutacno moze skinuti kile (naustrb vode i misica), a zalihe sala se povecavaju. i sama izjava da se metabolizam ne ubrzava zbog cescih manjih obroka je totalni nonsens. nije niti cudno da nisi mogao naci niti jednu studiju o tome. a i da jesi... kao i za sve ostale stvari u tvom postu: na svijetu ima jebeno puno nutricionista koji rade isti posao. ako se zelis extra obogatiti, a neki zele, moras izmisliti neku novu tezu koja ce te izdvojiti iz mase. i onda nastaju nove dijete, ''otkrivaju'' se nove ''cinjenice'' potkrepljene nekim studijama. ista stvar sa hrpom glupih sprava za kucno vjezbanje. od ab tronica do leg magica... imas glupe ljude s puno para. ako im ne ponudis nesto i obecas im brda i doline za kratko vrijeme*, neces im moci niti uzeti novce. zato treba uzeti za istinu nesto sto se tvrdi iz vise izvora, a ne neka nova neprovjerena teorija... ----- fusnota: * - to za sobom povlaci pricu kako ljudi naivno misle kako se u mjesec dana prije mora intenzivnim treningom u teretani moze dobiti tijelo apolona i onda kada se ne dobije, kaze se: da sam uzeo kemiju kao i svi tamo u teretani i ja bi tako izgledao... joj... samo se zivciram... Edited by GajbaPive |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Idem odmah onom Kovi opaliti dvije tri šamarcine jer nas je sve krivo naucio a vidi ga kako izgleda, bože oslobodi
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ha ha ha... pa to je samo da on bude najbolji sve krivo predavao znanje.....ah.... |
||
Mythbuster
Post Options
Thanks(0)
|
|
GajbaPive:
Iz tvog posta mogu jedino zakljuciti da nisi procitao clanke. Kad kazem DIJETA nemislim na one besmislice kao banana dijeta juha dijeta i takve bedastoce. štogod ti jeo tijekom dana moze se nazvati dijeta. Kako mozes usporeðivati znanstevu studiju sa ab tronicom? Jedino sto je potrebno za mrsavljenje je kalorijski deficit. Nebitan je meal timing nego samo macronutrienti tijekom dana. Warrior dijetu sam spomenuo samo radi primjera jer su mnogi imali uspjeha s njom a jedu samo jednom na dan, aka nije bilo nikakve promjene u metabolizmu. Kad kazem jednom na dan nemislim na jedan mali obrok, nego recimo ako bi ti pojemo 200g P, 200g C, 60g masti, na warrioru bi to sve pojeo u jednom obroku. I evo par studija sto se tice metabolizma i kolicine obroka dnevno: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=šš902434š Thorn:
Kako osjecam sarkazaman u tvom postu, ja nekazem da je nacin na koji se vecina na ovom forumu hrani loš i da nece dati rezultate. Samo zelim pokazati da to nije š7š;pravilo upisano u kamenš87; i da ce sav trud propasti ako ga se nedržimo.Ali postoji zdravija alternativa. Edited by Mythbuster |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislio sam se raspisat al nemam volje
Mythbuster, postaj one svoje studije na forum.teretana.net, vidjet ceš kritike, možda cak i od Kove koji koristan savjet dobiješ. Koliko vidim jedan dio studija je iz 2008, da su te studije tako dobre koliko ih ti hvališ, svi oni natjecatelji u bodybuildingu s forum.teretana.net bi odavno vec u PWM-u imali zobene, jeli bi jedan-dva obroka dnevno u koji bi nakrcali brdo hrane, navecer nebi jeli posni+bademe, nego neki P+Uh obrok, ima još toga al nema smisla nabrajat, eto, zdravom logikom možeš doci do zakljucaka. |
||
Rije¹eno na PM.
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Oh no, busted! Osjecam i ja nešto iz tvog posta pa se ne žalim da smrdi I nitko tu ne kaže da se to MORA! Ništa se ne mora, mora se jedino umrijeti. |
||
Mythbuster
Post Options
Thanks(0)
|
|
Thorn:
cini mi se kako se s tobom nemoze inteligentno diskutirati, ja sam svoje mišljenje izrazio, potkrijepio ga dokazima, dok jedino što ti imaš za reci je kako znanost smrdi. Ako nemaš što pametno za reci savjetujem ti da se kloniš ovog posta, i nastaviš biti ovca. Ista stvar bi bila da sam ja na tvoje " Ništa se nemora, mora se jedino umrijeti." rekao: To je laž , ja živim vjecno. Bottom line: bez dokaza, tvoje cinjenice prestaju biti cinjenice |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne da mi se |
||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
i platit porez |
||
Strong is the new skinny.
|
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mythbuster, aj' ak ti nije bed postaj link na nekakvu studiju koja ce poduprijeti ovo o vezi tajminga i metabolizma.
ako je tako kao što kažeš, moglo bi biti zanimljivo |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jeste |
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ali cak i da da link na neku studiju, da li je ona zaista tocna? nije dovoljna jedan eksperiment kako bi se opovrgnulo znanje ljudi koji vec desecim godina imaju rezultate po odredjenom sistemu. ponavljam, puno je nutricionista, a svatko tko se zeli istaknuti, mora izmisliti nesto svoje... bilo to ispravno ili ne... a studija (koju ce upravo on platiti) ce potvrditi njegovo stajaliste. OH VIDI CUDA, STUDIJA JE POTVRDILA NJEGOVU TEZU!!! |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mythbuster...misliš da su ovo mitovi? Kad smo kod insulin spike-a, ti kažeš da je isto vremena potrebno tijelu da razgradi dextrozu i zobene? Jel znaš koja je razlika izmeðu jednostavnih i složenih uh-a i zašto se uopce zovu tako? I u cemu je ustvari prednost više manjih obroka tijekom dana naspram jednom slonovskom? Prije pozivanja na neke clanke treba prvo neke osnove naucit..osnove koje su cinjenice...jer je presmiješno stavljat u isti koš zobene i dextrozu, a da ne spominjem warrior dijetu.... |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |