Topljenje sala... |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
BorG
Viden/a u gymu Joined: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Lipanj 2008 at 13:20 |
|
Prije svega pozdrav svim forumasima! E ovako, vec dugo vremena imam visak kilograma i napokon sam shvatio da je vrijeme da se to promjeni. Zadnjih 2 mjeseca sam na konstantnoj dijeti, smrsavio sam 9kg tj. sa šš4kg na š05kg. Dijeta se sastoji od toga da normalno doruckujem, naravno pazim da ne jedem junk food, znaci bez majoneze i slicnih dodataka. Rucam uglavnom nesto kuhano, povrce, mada je to upola manje nego sto sam inace jeo. Veceru sam izbacio potpuno. Sada isto doruckujem, za rucak pojedem nesto sasvim malo, ali sam vratio veceru, jer mi je uzasno bez vecere, prvih 2 sedmice nisam gotovo uopce spavao. Naime drug mi je savjetovao da veceram Musli, tj. zitarice sa mlijekom. On tvrdi da uopce ne debljaju, ali ja se cudno osjecam sit poslije toga i malo mi je cudno da ne debljaju. Pa vas pitam da li je pametno to da nastavim vecerati musli i skroz slabo jedem za rucak ili da pojacam rucak a veceru ponovo skroz ukinem? Jos jednom pozdrav svima i unaprijed hvala! |
||
BorG
Post Options
Thanks(0)
|
|
i da, zaboravio sam napisat da dnevno najmanje šh pjesacim, setam po gradu...hehe
|
||
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ukratko:
muesli su bolji za dorucak (a i dobro ce djelovati na probavu iduce jutro ) nemoj izbacivati nijedan obrok, ni slucajno (manji broj obroka usporava metabolizam i obratno) prouci ostale teme na ovom i drugim podforumima (nutricionizam, dijete, dnevnici...), ima ih puno, u njima ti je detaljno opisano sta i kako i zasto, ukljucujuci i ovo kaj sam ti gore napisala Sretno, samo budi uporan, dobre stvari brzo mogu preci u naviku i nacin zivota, ako ne gledas na to kao na torturu. Hodaj i dalje, a kad osjetis da mozes vise, ubaci jos neki oblik rekreacije koji ti se svidja. Good luck |
||
BorG
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala na savjetima Isao sam 2 mjeseca u teretanu 3-4 puta sedmicno,osjecao sam se fantasticno, ali sam jos vise jeo. Ipak morat cu ponovo pocet ic u tretanu, ali uporedo sa dijetom. |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Signorina je dobro rekla, nikakvi musli navecer - pogotovo s mlijekom! I još ak imaš problema s viškom kg! Ostavi ih za ujutro. A što se tice teretane, samo naprijed! Možeš uciniti samo bolje svome tijelu (uz pretpostavku da imaš kvalitetno posložen i odabran trening). Ova konstatacija da si više jeo dok si išao u teretanu mi malo klimavo stoji i ne bih htio da se ostavi dojam kako se nabijaju kg dok se ide u teretanu (tj. više se jede - pitanje je što se jede i kako). Teretana (opet ponavljam, pravilno iskorištena) može biti odlican alat za tvoje ciljeve, kao nadopuna pravilnoj prehrani. Edited by Hammerstrength |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A jesi ti procitao bilo šta ovdje prije svog pitanja?
Ne izbaciti obroke... dapace...ubaci ih još malo...prouci prehranu...nauci se hraniti pravilno...ubrzaj metabolizam... I upiši opet teretanu..... I musle izbaci skroz...ujutro zobene, mlijeko i banana npr.... I citaj |
||
BorG
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa dobro, ne kazem da sam se debljo tokom vjezbanja, al sam vise jeo tako da nisam imao prilike skinuti koji kilogram. Trener mi je pricao nesto o aminokiselinama, sta vi mislite o tome? Edited by BorG |
||
BorG
Post Options
Thanks(0)
|
|
Cito sam dosta, vjeruj mi, istina bilo mi je cudno, jer energetska vrijednost musli nije uopce mala. Ali ipak, znate kako se kaze, nema glupog pitanja. Znaci potpuno izbaciti musli ili samo za dorucak i nikako vise... Edited by BorG |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, da, musli nikako za veceru... oni ti daju energiju koja ti treba preko dana, znaci papati za dorucak, energija ti ne treba za spavanje.....
e, da mi je vidjeti tog nutricionistu-frenda koji je dao savijet da ih papaš navecer. |
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
BorG
Post Options
Thanks(0)
|
|
Izbacio musle skroz...
|
||
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
dalila
Post Options
Thanks(0)
|
|
Meni su ti zobene prefine kuhane malo u mlijeku, par minuta, žlicica kaka-onog za kolace...ne kraš...i unutra banana, ili brusnice, grožđice, bademi....pa savijet...ako ti nisu fine same
|
||
Boarges7
Cita FAQ Joined: 06 Listopad 2015 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Loše je to što si izbacio večeru.Slobodno možeš vecerati, recimo posni sir koji sadrži ak kazein koja se sporo otpušta i hrani mišiće dok tijelo odmara. Izbacivanje obroka dovodi do gubitka mišića, a mislim da kilaza nije toliki problem koliki je pmt, potkožno.
|
||
pant3rica
Cita FAQ Joined: 20 Studeni 2016 Location: Rijeka Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Baš to, posni sir prije spavanja top :)
Slobodno jest zobene ujutro pa i s voćem malo da se fruktoza što bolje potroši tokom dana, što ćešći obroci da ti uopće ne skladišti masti, kao i meni prije haha. sirupići su super za palaćinke malo bez šećera oni , imaš sad akcija na myproteinu našoj str svašta za i samu pomoć pri skidanju kila i masnoća samih. Nema više nutellice, sam šećer fuj..(osim u pmsu ) hahahahahah :D |
||
Anubis6
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2017 Status: Offline Points: 28 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da li je moguće izgubiti masti, a ne gubiti kilograme?
Da li je moguće dobiti kilograme, a ne dobiti masti? Ako jeste, kako?
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |