Borilacki sportovi |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Travanj 2009 at 22:21 |
||
Razmišljah da upišem neki borilacki sport pa bih volio cuti vaša mišljenja, savjete i preporuke.
Ono što mi je za sada interesantno: tajlandski boks ili ninjutsu. Cilj je nauciti vještine samoobrane te tehnike udaranja. Pošto imamo toliku snagu, idemo u gym, da znamo i to na pravi nacin iskoristiti. šalim se naravno. Kakva iskustva vi imate? Sve mi recite. Znam da Illy trenira karate, ako se ne varam. Illy budi aktivan u ovoj temi. Edited by Zoki |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
..been there, done that - i nisam se baš proslavio!
prijatelj me cijelo ljeto nagovarao da odem s njim na kickbox, zvucalo oke: treninzi 3 puta tjedno u vecernjem terminu od 8 - š0, kombinacija kickbox i teretana, ne forsira se neki sparing toliko, nego kvalitetno tehnika i vrece... 'ajde napokon jedan mjesec - zašto ne. i uclanim se u klub. odradio prva dva, tri treninga: trener stvarno odlican, mlad decko, pun volje i ljubavi prema onome što radi. ekipa relativno normalna i ok, prostor pomalo zagušljiv dok traje zagrijavanje i trckaranje, ali cim se pređe na vrece malo se to sredi. recimo da su uvjeti za treniranje bili sasvim zadovoljavajuci , ali u cijeloj prici me je trening sam po sebi najviše razocarao. borilacki trening kao borilacki trening, na drugome nisam ni bio da bih se pravio pametan, nije dosadno ali meni je falilo "nešto". također, ona kombinacija koju mi je prijatelj reklamirao "kickbox i teretana" me najviše razocarala, jer je to bilo nešto kao sat i po treninga u dvorani, pa š5 (petncst) minuta gore na sprave, nešto proizvoljno kako mi se sprdne, pa onda š5 minura istezanje.. nakon 2 tjedna sam se vec poceo bedirati jer osim nešto malo u nogama, u ta 2 tjedna nisam niti jednom osjetio upalu mišica - bez cega mi jednostavno nema tog gušta dan nakon treninga. vjerojatno bih i sebe i prijatelja i duže zavlacio, ali nakon jedno 3 tjedana sam bio primoran odluciti hocu li nastaviti s treninzima i naruciti opremu za 500injak kuna, ili adios amigos. najbolja alternativa bi ustvari bila da sam išao paralelno u svoju teretanu i kickbox, ali pošto je to najprije financijski neizvedivo, ja sam bome put pod noge, i vratio se na fitness za Kickbox u XXLu, i trenera Frkija svakako imam samo rijeci pohvale i nekoliko puta sam ih preporucio onima koje zanima, ali mene više ne.. ..ionako za ovih par trenutaka godišnje kada je vani vatra nisu toliko preusdni middlekick i uppercut, vec koji baja je manje namazan, ima vecu ekipu ili naposlijetku - brže noge A moja guzica se jednostavno navikla da dolazi na trening kada ja to hocu, isto tako i odlazi s njega, da sam sebi kreiram što cu i kako raditi i ono najdraže, da nakon svakog treninga vidiš promjenu pa se onda ufuraš ko Heraklo. PS. jesam li spomenio da iz nekog razloga mrziiiim trenirati bos |
|||
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja se bavim savate boksom,i odlicno je za kondiciju mišice
|
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
pa ti si stvarno vrisnio
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Decko jel ti uzimaš kakve nedozvoljene supstance? Daj malo više rijeci o savate boksu.. |
|||
|
|||
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
||
Zoki, jesi ti procitao ovaj moj post gore? o kickboxu Edited by Lega |
|||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
||
Jesam. Ne možeš ocekivati neki hard gym trening na boksu. To im je nekako dodatno i fokus je na tehnikama, treninzima, sparinzima - to je moj dojam. Bar u pocetku.. Idealno bi bilo borilacki sport + teretana posebno (odvojeno). To bi bila prava stvar. Istina je da se nema vremena za oboje. Borilacki sport zahtjeva cca. 3 treninga tjedno + onda ubacimo teretanu sa strane koliko se stigne. Frend ti je i dalje nastavio ili? Edited by Zoki |
|||
|
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
evo vam pa citajte http://www.nokaut.com/forum/viewtopic.php?f=š5&t=2244š
|
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
||
Zanimljivo zgleda. Koliko dugo vec treniraš? U kojem klubu treniraš? |
|||
|
|||
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
||
frend je nastavio i vec dosta dugo trenira. ali on i ja imamo sasvim razlicite prioritete on te vjerojatno može zveknuti nogom tako da se ne digneš a ja.. nemam pojma, zamnom se ljeti cure okrecu |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hmmmm... moje iskustvo nije nešto veliko pošto sam trenirao smao karate, ali nekih š3 godina.. sad nestižem zbog posla i priprema za faks..
Trenirao sam shotokan karate, no volio bih i preporucio bih ovako jacim momcima kyokushin karate! On je full kontakt i poprilicno brutalan! što se ostalih borilackih vještina me privlaci judo, jiu-jitsu i tako par nekih, ninjitsu mi je isto super! Uvjek više volim borilacke vještine nego sportove jer mi imaju neku dubinu i mentalni trening što sportovi imaju u kudikamo manjoj mjeri! Tako da.. veliki sam ljubitelj borilackih vještina pogotovo istocnih |
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
Edited by niXa |
|||
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
||
oprosti, možda nije moja stvar da ti za to prigovaram, ali nervira me ovo izvlacenje iz tebe ko na kapaljku |
|||
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |