Kako s prehranom? |
Post Reply | Page 123 15> |
Author | |
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Sijecanj 2014 at 19:50 |
Pozdrav!!
Prije 4 tjedna sam krenula vježbati po programu "focus t25" , sada sam u zadnjem tjednu alfe . polako sam se prilagodila i ulovila korak, no ne znam kako sa prehranom. trudim se jest manje,cešce i zdravije. inace se ne hranim nezdravo ali zbog financijskih problema jedem puno pašte, riže i tih jeftinih sranja sa nekim umakom, kako se u obitelji iskombinira. dali itko zna kako si sataviti neki prehrambeni program, a da nije skup?? znaci, ne želim nabit masu, želim zategnut tijelo. inace, sat vremena nakon treninga pojedem salatu sa posnim sirom, tunom ili piletinom kako bi vratila izgubljeno mišicima. ali ne želim se debljat. kad u koje doba dana je najbolje kako i što jest (ako me razumijete)? xD hvala!! |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozdrav, i dobrodosla znaci, ne trebas mrsavit? prvo si trebas izracunati svoj BMR I TDEE i vidjeti koliko priblizno kcal dnevno trosis. Kad dodes do te brojke onda tu brojku rasporedis na gramazu proteina, ugljikohidrata i masti. E sad, ovo sto si navela mi vuce na dosta losih uh i masti, a malo proteina. Najbolje bi bilo kad bi napisala bar 2 dana tocno sto jedes, koliko i kad jedes
pozz |
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala
a kako se to sve izracunava? skroz sam nova u tome i izgubljena i iskreno nemam pojma a internet mi i nije jedan od dražih prijatelja ! a imam za skinut 3-4 kg. mislim da sam bila više mlitava nego popunjena to nije neki problem jer se s ovim programom dosta brzo gubi na težini, tj. centimetri. htjela bi uskladit prehranu nekako sa vježbanjem, skidanjem tih 3-4 kg koliko mislim da trebam i naravno kasnije, samo zatezanje tijela te održavanje. :)) |
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
a što se tice jela, evo otprilike ovako ide.
dorucak- zobene pahuljice sa groždjicama i mlijekom ili jogurtom ili feta kruha sa tankim slojem maslaca i meda + zeleni caj medjuobrok- ako imam voce, bademi, orasi rucak- ovisi, ponekad ako sam u mogucnosti skuham u jusi piletinu sa mrkvom, cvjetacom + salata a ponekad su tu ruža, pašta, krumpir..bolonijez, gulaš, grah. (takve stvari se trudim u što manjim kolicinama) ponekad i riba. sve ovisi o mogucnostima medjuobrok-jogurt/povrce/voce....... vecera- posni sir/ pileca prsa/ tuna (na salati)-sve ovisi o mogucnostima pijem puno vode i zelenog caja. no nekako nisam sigurna. htjela bi da mi netko pomogne kako, ali da nije preskupo i nemoguce to iskombinirat:) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm evo kalkulatora pa ubavi svoje mjere da vidis otprilike koliko kcal dnevno trosis. ovo što si navela mi opet vuce na hrpu ugljikohidrata, a premalo proteina. Koliko posnog, pilecih prsa, tune otprilike? znaci samo jedan obrok u danu uzimas proteine i to vjerovatno u malim dozama što je nedovoljno. Takoder sve masti koje imas su ti iz cega? ulja? suncokretovo ili?
|
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
maslinovo.
ah. malo, da. sve ovisi o mogucnostima, koje nisu velike, jako male. |
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
možete mi dati neki primjer prehrane za jedan dan?
|
|
feriha
Viden/a u gymu Joined: 18 Rujan 2013 Status: Offline Points: 187 |
Post Options
Thanks(0)
|
https://www.fitness.com.hr/forum/moj-dnevni-tjedni-jelovnik_topic1632_post148353.html#148353
evo imaš tu pa pogledaj šta fitovci jedu Dobrodošla
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
D: UH+P+M (npr. raženi kruh, posni sir + med + par badema ili oraha ili nekog drugog orastog ploda ili 1 jaje, 2 bjelanjka, omlet na maslinovom ulju + raženi kruh ili zobene sa posnim sirom i vocem R: UH+ P+M (npr. krumpir kuhani + povrce neko+ komad pilecih prsa) V: UH+P+M (isto kao i rucak ili mjesto piletine moze tuna, posni ili neki drugi protein) pred spavanje- P+M (posni sir+ orasasti plodovi) evo jedan primjer recimo, ali s obzirom da nisi rekla koliko kcal ti je odrzavanja tj tdee nemozemo znati ni koliko cega trebas. Takoder ne znamo ni tvoje navike, jedes li 2,3, 5 ili vise puta na dan.. |
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
kcal(brm)-1382
tdee-2384 evo izracunala sam. navika mi je oko 3-5 puta na dan. 3 glavna (ponekad prespavam dorucak, ali jako rijetko), 2 medjuobroka (ovisi ako se sjetim i ako sam doma, ili negdje s hranom ) hvala vam na razumijevanju, skroz sam zbunjena oko svega toga |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
sljedece clanke bi trebal procitati:
1. https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Kalorije.aspx 2. https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/31-zlatno-pravilo-prehrane.aspx 3. https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/31-zlatno-pravilo-prehrane-2dio.aspx kad to napravis, od svog tdee-a, znaci 2300 kcal oduzmes 20% da bi mrsavila, i dobijes nekih 1800-1900kcal koje onda trenas rasporediti na proteine, ugljikohidrate i masti. |
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
ok, znaci svaki obrok moram izracunat?
uvijek sam mrzila matematiku i brojeve i to je zbilja nužno? |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
nije nužno, možeš i napamet ali onda opet ne znas di si zato postoje kalkulatori u koje mozes unosit sta si pojela npr. https://www.fitness.com.hr/fit/kalkulatori/Kalorijska-vrijednost-obroka.aspx
|
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
uredu!!:)) vec sam dosta skinula cm pa cu sad dalje malo bolje sa prehranom :) puno vam hvala!! :) ako cu imat kakvih pitanja, a sigurno ocu. javim se. doo taad hvala i do citanja!! :)))
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
iiii ovaj kalkulator sa hranom je odlican :D vec sam mislila nekog pitat kako da si to racunam jer mi je bilo neugodno ovdje :D
|
|
TaPe
Post Options
Thanks(0)
|
tamo si mogu izracunat kroz cijeli dan??
gledam jaja i za dorucak sam jela 2 jaja ali tamo je samo jedno xD mogu li nekako nadodat još? |
|
Post Reply | Page 123 15> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |