New Posts New Posts RSS Feed - Molim vas savjet
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Molim vas savjet

 Post Reply Post Reply Page  123 19>
Author
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Molim vas savjet
    Posted: 02 Listopad 2013 at 23:42
Bok!
Nova sam na forumu pa bih se predstavila. Imam 25 godina, mama sam krasne dvogodisnje djevojcice te sam magistrirala telekomunikacije i informatiu. Radim puno radno vrijeme, uredski posao, a ostatak svojeg vremena provodim s djetetom. Od kada sam pocela raditi, dobila sa, cetiri kilograma. Voljela bih se rjesiti tih kilogramcica i malo definirati. Gradjena sam da imamjace noge. To mi ne smeta samo bih voljela da su misicimizrazeniji, a da je malo manje spekeca. Visoka sa, 172 cm te na tu visinu trenutacno imam 60 kilograma. Potrebno je naglasiti kako imam relativno malo vremena za sebe (single parent, heh) i volim papati. Nacelno postujem pravila zdrave prehrane, ali sam slaba na tjesteninu i kruh. Molim Vas da mi iskustvom i savjetima pomognete da dostignem ciljanu tezinu i/ili definiciju i rjesim se nakupljenog uredskog speka.
Dakle, kakav trening (po mogucnosti doma), sto jesti (molim navesti kolicine), sto ocekivati?
Hvala na odgovorima
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Listopad 2013 at 23:48
Pozdrav i dobrodosla za pocetak, bilo bi dobro ako bi mogla napisati svoj jedan jelovnik da vidimo kako to sve izgleda što se tice treninga, naravno da ima i programa koje možeš raditi kod kuce (imaš li kakve utege?). Što se tice jelovnika, kao što kažem trebala bi prvo navesti šta jedeš kako bi te znali ispraviti, a što se tice ideja možeš se poslužiti ovim:
https://www.fitness.com.hr/forum/pokaite-to-jedete_topic7758.html#139129
https://www.fitness.com.hr/forum/moj-dnevni-tjedni-jelovnik_topic1632.html

Na 172cm 60 kg mi se ne cini puno, ali naravno sve ovisi kako to izgleda i jesi li ti zadovoljna. Ako ti nije bed možeš i neku sliku staviti da znamo o cemu se radi.
lijep podzdrav i sretno
cookies are for pussies
Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 08:12
Ne tvrdim da je moja kilaža prekomjerna za moju visinu, ali bolje sam izgledala te se osjecala s nižom kilažom. Moram napomenuti kako nipošto ne ocekujem ultra brze rezultate. Bila bi jako sretna kada mi se kilaža ne bi povecavala. Vremena mojih obroka su ranija od uobicajenog uduci da radim retivno daleko od kuce pa se rano dižem.

Dorucak (6 h):
-200g zrnatog sira s manjim udjelom masnoce
-150g light jogurta
-150g breskve

Medjuobrok (9.30h):
-light jogurt 180 g

Rucak (11h):
-patlidjan (250 g)
-pureci file (120 g)
-pelati (pola konzervice, cca 200 g)

POpodnevn medjuobrok (14.30):
-jogurt 180 g light
-jušna žlica zobenih pahuljica

Vecera:
Tu nastaje problem. Ja budem jako gladna kada dodjem doma (oko 17h) pa se najedem. A onda mi se dogodi da se usred noci probudim isto tako jako gladna. Obicno mi ta vecera totalno pokvari trud tijekom dana. Jucer sam primjerice potamanila veliko raženo pecivo s kikiriki putrom (u moju obranu kikiriki putar koji ima samo jedan sastojak, kikiriki, bez dodanih šecera, soli i masnoca).

Danas planiram pojesti konzervicu tune u vodi (150 g) i k tome špinat ili brokulu.

Zanima me da li je ok nešto pojesti prije spavanja ili vrijedi pravilo da min 3 h prije odlaska u krevet oraš biti na tašte?

Inace svaki dan vrtim orbitrek kakvih 30 min, ali mislim da to nema nekog ucnka jer niti je to meni neki napor, a i malo je dosadno. JAko volim rolanje, rolam vikendom (kada užicam cuvanje za kcer).


E da, imam još jedno pitanjce. Vidla sam da se mnogo piše o whey proteinu. Po mojim saznanjima, to bi trebao biti praškasti pripravak estrahiran od proteina sirutke. Da li je tog tipa protein koji se može kupiti u dm (robna marka Gesunde plus, neutralni okus buduci da nema dodanih masti i šecera)?

Dakle, utege imam, i to onakve gdje se može dodatno dodavati masa na štangu (kako sam to slikovito opisala :)). TRebam reci kako sam se gotovo cijeli život bavila sportom (plivanje, sinkronizirano plivanje i sl). Ipak, teško mi je procjeniti u kakvu kategoriju pripadam pa sam pretpostavila pocetnik.

Ma prije sam bila znatno discipliniranija, ali neispavanost, obveze i rastava su ucinili svoje. Baš i treba malo uloviti red i ritam pa se zato Vama obracam za pomoc i podršku.

Edited by inzenjerka - 03 Listopad 2013 at 08:19
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 09:59
a što volim kad netko ovako sve lijepo i detaljno opiše pa znaš odmah na pocetku u cemu je problem i šta se sve može
Ok, odmah pitanje- odkada ovako jedeš? uvijek si jela tako i imala 60kg ili si to uvela neki režim odnedavno? Pitam jer je ovo iznimno malo hrane za tebe, i sasvim je jasno ovo što pišeš da ti se dogada u 17h E sad novi problemcic bi mogao nastati ukoliko se ovako hranis vec duze vrijeme jer na ovako malo hrane tijelo je vec stvorilo "obranu" i usporilo metabolizam ne bi li sprjecio daljnju mogucu glad. Takoder, pretpostavljam da si i izgubila neke kile odkad se ovako hranis?
Što se tice ovog pitanja o obroku prije spavanje- ja sam sinoc jela u 23h, a išla spavati u 23:30 Gle, nakon ove vecere u 17h ti svakako trebas jesti bar jos jedanput, a ako ti smeta hrana navece (sto bi se opet moglo dogoditi jer tvoje tijelo nije naviklo) onda je pomices da bude 2-3h prije spavanja, ukoliko ti ne smeta kombinacija P+M je odlicna za obrok pred spavanje.
Što se tice proteina (da to je "praškasti pripravak estrahiran od proteina sirutke" svidja mi se kako si ga opisala, prava inženjerka) u dm taj koji si vidjela je protein ali nije whey protein- znaci u ovom imas, koliko se sjecam" i dosta naguranih UH i nest M, sto je vise nekakav obrok nego sam protein, a i za kolicinu je to prevelika cijena (mislim na dm). Ako zeli skupit whey porotein, mozes ga naruciti preko web shop foruma ili u trgovini sportske i fitness opereme. On ti moze dosta dobro posluziti kao dodatak obroku kojem nedostaje proteina. Ipak kod tebe nedostaje vise UH nego proteina, ali vidjet cemo kad mi odgov na ova pitanja do sada postavljena
ovo za utege---odliiiicnooooo, moci ces sve kod kuce Obritrek cemo isto srediti da ne bude dosadan
Tvoj BMR je cca 1400kcal, a TDEE je cca 1700
cookies are for pussies
Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 10:33
Uvijek sam imala relativno zdravu prehranu, nisam sklona cokoladi, keksima, kolacima i sl. Moj porok su kruh i tjestenina (nastojim ih izbjegavat, ali ponekad mi se omakne pa mi onda unos ode van kontrole). Naglašavam da i kada mi se omakne onda je to uvijek integralna tjestenina i integralni kruh jer bijelo brašno uopce ne konzumiram (niti ja niti kcer).

Kilice su porasle u zadnjih 6 mjeseci (rastava...) kada mi se sve cešce zna dogoditi da se u noci ustanem gladna i onda obicno radim glupe odabire hrane (tjestenina i kruh). Vjerujem da postoji mogucnost da mi se metaboizam usporio, ali grubim procjenama energetskog unosa, ne unosim manje od 1600 kcal, dapace vrlo cesto bude i više (do 1900 kcal).

Probala sam se hraniti po Dukan dijeti, ali mogu odmah reci kako mi to ne odgovara, prvenstveno zbog restrikcije u unosu voca i povrca pa smatram da takva ishrana nije dugorocno održiva za mene. Meni je bitan plan prehrane koji je lako održiv, jer je to stil života, a ne kratkotrajna avanturica. Drugim rjecima, želim discipliniranu i fino izreguliranu prehranu koja odgovara meni i može podržati moj stil života.

Namirnice koje zaiosta volim su voce (osim banana), povrce (osim krumpira i radica), mlicne proizvode (osim vrhnja koje me jako napuhuje i imam bolove od sitog) te u konacnici tjestenina (bez kruha bih mogla, ali bez tjestenine teško)

Od masnoca unosim maslinovo ulje. Maslac, margarin i osatla ulja ne konzumiram vec jako dugi niz godina. Kikiriki maslac m je drag, ali opet, bez njega bih mogla.

Od proteina prvenstveno unosim posni i zrnati sir, svježi sir koji kupim od kimica na placu (jel tak ok, kupim onak s mnogo sirutke), malo masni jogurt i mlacenica, pureci i pileci file, aljaška kolja, bakalar, tuna i lignje. Vrlo rjetko (nekoliko puta godišnje) pojedem komad teletine ili lungica. Zanima me kakvo je stajalište vis 'a' vis biljnih proteina (grah, leca, slanutak,tofu)?

Praškaste proteine nisam nikada konzumirala i ako je potrebno konzumirati iste tu bih trebala nit vodilju.

Vezano uz tjelovježbu: stvarno volim vježbati, ali sam vremenski ogranicena. Vježbam navecer, kada kcer soava, dakle nakon 22h. Znam da to nije najsretnije rješenje, ali bolje išta nego ništa :). Buduci da ustajem prije 6 sati, moje vježbanje se svede na 30-35 minuta. Rado bih da to vrijeme bude posveceno što kvalitetnijoj tjelovježbi.

Jedno vrijeme sam probavala vježbe koje se batiraju na HIIT-u (tocnije youtube kanal fitness blender). Mogu reci kako su bile prilicno naporne, pretpostavljam da je to ok.

Stvarno bih htjela prvenstveno obnoviti svoju celicnu disciplinu jer mi se ne da stalno osjecati kao da griješim.

Još jednom hvala na pomoci :)
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 10:47
ma kakav Dukan, nikakve brzinske dijete nisu za tebe (ni za nikog ). Sve je jasno kod tebe i ja budem odgovorila na sve ovo kasnije jer sad trcim na trening    vjerujem da ce netko uskocit dok me ne bude bilo u svakom slucaju, ti se zdravo hraniš, biraš dobre namirnice i to je odlicno tako da nece tu bit previiše intervencija potrebno
cujemo se poslije
pozz
cookies are for pussies
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 11:33
Hey, dobrodošla Hug

Slažem se i ja, volim konkretne odgovore Wink

Samo...koliko je god konkretno, može biti i još konkretnije Big smile Možeš li nam navesti primjere još bar 2 dana? 3 dana zaredom recimo....da dobijemo malo bolju sliku Wink

p.s. Iz ovog vidim da si dosta štedljiva sa uh-ima i mastima, i to je najveci uzrok tvoje gladi....zato i želim vidjet kako sve to dalje izgleda jer ovo nije dobro ni za tvoje tijelo ni za tvoje raspoloženje opcenito...ja bi grizla sve pred sobom ;) Kažeš 1600-1900 kcal? Hmmmmm iz ovog je to teško vidljivo.....zato bih i htjela vidjeti kako izgledaju ostali dani.

Nemoj se bojati masti - neki izvor energije moraš imati!
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 12:02
Nema problema, ja vodim dnevnike prehrane (ima fora aplikacijica za skinut):

Ponedjeljak:
Dorucak (6 h)
-omlet od 150 g tikvica, jedno cijelo jaje plus dva bjelanjak, jaja su srednje velicine
-350 g malomasnog jogurta (eggle 0.9%)
-50 ml mlijeka (1,5%) u crnom caju

Jutarnja užina:
-jabka, 200g

Rucak (11h)
-150 g tikvica
-150 g pilecih prsa
-160 ml malaomasnog kokosovog mlijeka (68 kcal na 100 ml)

Popodnevna užina:
-150g patlidjana
-400 g malomasnog jogurta
-150 g tune
-200 g zelene salate (samo jabucni ocat, domaci, 1 žlicica)

Prije spavanja:
-220g jabuke, jonagold


Utorak:
dorucak (oko 6h)
-150g jabuke
-300 posnog sira, vindija
-100 g mlijeka (1,5%)

Rulak:
-300 kelja kuhanog u vodi, zacinjeno cešnjakom i cilijem
-200 g zrnatog sira, onak linessa sa smanjenim udjelom masnoce
-50g raženog kruha

Popodnevna užina:
-400g malomasnog jogurta
-20g zobenih pahuljica

Vecera-150g jabuka
-200g zelene salate, bez ulja, jabucni ocat
-150 g tikvica
-70g tune u vodi
-10g maslaca od kikirikija, bez dodanih šecera, biljnih masti i soli
-90g raženog kruha
-25g tofu-a

Prije spavanja:
-15d gaude
-200 ml malomasnog jogurta


Srijeda (jao, totalno sam sagriješila navecer :()

Dorukac (4.30h, kcer me probudila):
-2 srednja tvrdo kuhana jaja i dva bjelanjka
-20g gaude
300 g malomasnog jogurta

Jutarnja užina
-mlijeko, 200ml 2,8%

Rucak:
-300g patlidjana
-150g purecih prsa, 200 g pelata
-100g raženog kruha
Popodnevna užina:
-400g malomasnog jogurta
-20g zobenih pahuljica

Vecera:
-250g svježeg sira od kumice s placa, onaj s puno sirutke
-250g jabuke
-200g tikvice s jabucnim octom

I sada slijedi katastrofa (samo jedna u nizu zadnjih jeseci)
-135g raženog peciva
-20g spomenutg maslalac od kikirikija
-100 ml malomasnog mlijeka

--> skroz zgriješila, ali bilo je fino

Danas:
dorucak:
-200g malomasnog zrnatog sira
-breskva
-150g malomasnog jogurta

Jutarnji medjuobrok:
-1 jako mala jabuka

Rucak:
-200g patlidjana
-200g pelata
-pureci file (oko120 do 150g nisam skroz sigrna)
-1 šnita kruha s lanenim sjemenkama
-50 ml mlijeka za crni caj

To je za sada to, do kraja radnog vremena planiram pojesti:
400g jogurta sa 20g zobenih pahuljica



Nadam se da je ovo dovoljno detaljno, ako treba još unazad, mogu napisati.

Totalno sam zbunjena vezano za prehranu, mene su doslovno na tjestenini i šalši othranili, i sada odjednom UH su najgori neprijatelhi, masti još strašniji. Preporucuju ne mlijeko, mne meso, ne jaja, ne pšenica, ne voce, ne ovo, ne ono. Na kraju izlazi da bi covjek trebao piti vodu i jesti travu (naravno iz organskog uzgoja). Toliko je dijametralno suprtonihsmjernica za zdravu prehranu da sigurno razumijete od kud moja zbunjenost.

Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 12:26
Vezano za fotku, malo sam sramežljiva (to bi trebalo biti u kupacem).
Takodjer, mjese ru mi: ispod grufiju 80 cm, struk 65 cm, bokovi 96 cm, bedro 56 cm. Bedra i bokovi su mjereni na najširim djelovima. Rukama sam zadovoljna, fino su vitke. Trbuh bi mogao biti definiraniji, ai je opseg ok (pretpostavlja). Dolazimo do kriticnog djela bokovi, bedra, koljena. Voljela bi da je sve nekako definiranije, vitkije, da su koljena ljepša (moja su špekasta).
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 13:56
i aplikacija ti je izmjerila koliko kcal za ove dane? jos se srijeda cini najboljom (a ti mislis da si sgrijesila s razenim za veceru koja je u 17h ). Prvo, ja bih rekla da je kod tebe stres napravio najviše problema. Drugo, opet mislim da premalo jedeš tj da ovdje nema baš 1600-1900kcal (znam jer ja sam trenutno na 1900kcal i jedem puno puno više od ovoga). Kao što je Gymka rekla, štediš na UH (koji su potrebni za energiju) i na mastima (zdrave masti tipa maslinovo, kokosovo, orasasti, masnije rib itd) koje reguliraju hormone i zasicuju te, te duze drze sitom. Sto se tice mjera- "kriticna" su samo guza i bedra. Ocito shvacas da ces se toga rijesti kombinacijom prehrane i vjezbanja. Pa cemo krenuti od prehrane
cookies are for pussies
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 14:06
Uh.. Smile

Necu sad imat puno vremena ovo detaljno pregledat i ispisat kako bih ja to htjela, sad i ja bježim na trening Big smile Vjerujem da ce avangarde uskocit pa cu ja onda samo nadopunit ako bude trebalo Wink

Ovo što mogu nabrzinu - cemu toliko jogurta? Smile Dosta tih mlijecnih proizvoda imaš, negdje skroz nepotrebno, i to bih ja prvo malo regulirala.

Ja bih recimo u ponedjeljak radje za dorucak ubacila još par jaja u omlet pa eventualno taj jogurt prebacila u sljedeci obrok, uz jabuku. Isto tako - u ovoj popodnevnoj užini taj dan ti je jogurt totalno nepotreban, kao i ove jabuka prije spavanja Smile


Sve skupa nije to tako loše samo fali malo koncepcije, i negdje malo kcal - trebalo bi to malo bolje rasporedit i ubacit par stvari, pogotovo dobrih masti, a i malo UH-e presložit.

Što se tice ovog zbunjivanja što si napisala - mislim da nisi jedina koja se s time suocava :) Ja sam sve ove godine kosu cupala sa svim tim kontradiktornim tekstovima, knjigama, clancima, istraživanjima, dok jednostavno nisam uzela stvari u svoje ruke i vodjena nekom cistom logikom pocela isprobavati razne kombinacije. Nema tu pravila za svih. Što se masti tice - mene su preporodile. Što se UH-a tice - omogucili su mi da napokon vidim rezultate svog mukotrpnog rada u gymu Smile Sve ima svoje mjesto, ovisno o pojedincu i njegovoj toleranciji na razlicitu hranu.

Da, nekome ce žitarice stvarno smetati ali ovo danas postaje ludnica s tim - ispada kao da su svi alergicni na to, kao da su UH-i za svih loši, kao i mlijecni proizvodi...to su gluposti. Trebali bi malo više biti povezani sa svojim tijelom nego sa marketingom i tudjim izmišljotinama. Stalno se tura nešto novo, a zaboravljaju se osnove. Ja sam old school, nema tu puno mudrolija Smile

Što se manje budeš zamarala time i što više budeš sklona testirati sebe, to ce ti ici  bolje. Nakon nekog vremena ceš shvatit što ti treba i na cemu se osjecaš najbolje. A onda ceš sama odabirati iz svega toga što se piše ono što ti se cini kao ono što bi tebi dobro odgovaralo.

Praksa, praksa, praksa....i jedan temelj u znanju, kako biš ipak mogla pratiti sve te informacije s malo kritickog razmišljanja Wink

Ako stigne, neka moja kolegica moderatorica sad preuzme ostatak jelovnika, pa se ja vratim kasnije Star




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 14:15

Ponedjeljak:
Dorucak (6 h)
-omlet od 150 g tikvica, jedno cijelo jaje plus dva bjelanjak, jaja su srednje velicine
-350 g malomasnog jogurta (eggle 0.9%)
-50 ml mlijeka (1,5%) u crnom caju ---> sve u svemu uredu, lijep proteinski dorucak i bilo bi sve dobro da si na low carbu :D znaci, masti ne fali jer ih ima u cijelom jajetu, ali fali neki složeni UH npr. 2 šnite raženog kruha ili zobeno/raženo brašno u tu palacinku

Jutarnja užina:
-jabka, 200g--> ovo nije užina :D užina bi bila jabuka+ jedna posudica zrnatog sira+ 10 ak badema ili kikirikija ili oraha itd

Rucak (11h)
-150 g tikvica
-150 g pilecih prsa
-160 ml malaomasnog kokosovog mlijeka (68 kcal na 100 ml)
--> opet fale složeni UH da bi bio potpun obrok. Zato i ne cudi što si gladna poslije :) znaci tikvice sa lecom, heljdom, int. rizom, jecmenom kašom ili opet jednostavno raženi kruh :D (ako se nema vremena pripremat). Proteina ima, masti MOŽDA ima iz kokosovog mlijeka, ali bi ja tu svakako još dodala neku salatu zbog vlakana i prelila je s žlicicom maslinovog

Popodnevna užina:
-150g patlidjana
-400 g malomasnog jogurta
-150 g tune
-200 g zelene salate (samo jabucni ocat, domaci, 1 žlicica)+ 1 žlicica maslinovog ulja (to je cca 3g) ili orasasti plodovi neki

Prije spavanja:
-220g jabuke, jonagold--> jabuku prebaciti ili ujutro ili u popodnevnu užinu, navecer pred spavanje P+M obrok (tipa posni i orasasti, jogurt i orasasti i sl. ova popodnevna užina bi bolje lega kako obrok prije spavanja :)


Utorak:
dorucak (oko 6h)
-150g jabuke
-300 posnog sira, vindija
-100 g mlijeka (1,5%)--> tu treba opet dodat neki UH npr. 30-50g zobenih ili jecmenih pahuljica, može i heljda na slatko, riža na slatko, sve pomješaš s ovim gore i njam :)

Rulak:
-300 kelja kuhanog u vodi, zacinjeno cešnjakom i cilijem
-200 g zrnatog sira, onak linessa sa smanjenim udjelom masnoce
-50g raženog kruha---> ovo je uredu obrok, još dodaš 2 žlicice maslinovog na kelj kad se skuha ;) ja bih svakako dodala više mesa kao proteina, a smanjila mljecne malo :)

Popodnevna užina:
-400g malomasnog jogurta
-20g zobenih pahuljica--> + neka vocka unutra + bademi, kikiriki i sl.

Vecera-150g jabuka
-200g zelene salate, bez ulja, jabucni ocat
-150 g tikvica
-70g tune u vodi
-10g maslaca od kikirikija, bez dodanih šecera, biljnih masti i soli
-90g raženog kruha
-25g tofu-a---> jabuku bih izbacila tj premjestila na popodnevnu uzinu. ostalo ok. Koji raženi jedeš?


Prije spavanja:
-15d gaude--ovo je 15 g ili dkg?
-200 ml malomasnog jogurta-- evo to je ok pred spavanje obrok :)


Srijeda (jao, totalno sam sagriješila navecer :()

Dorukac (4.30h, kcer me probudila):
-2 srednja tvrdo kuhana jaja i dva bjelanjka
-20g gaude
300 g malomasnog jogurta----> složeni UH, najbolje uz ovo raženi :)

Jutarnja užina
-mlijeko, 200ml 2,8%--mah, pa ovo nije obrok :D dodaj zobene, voce, a ako kupis whey mozes i njega umutit

Rucak:
-300g patlidjana
-150g purecih prsa, 200 g pelata
-100g raženog kruha---> dodati zdrave masti


Popodnevna užina:
-400g malomasnog jogurta
-20g zobenih pahuljica--> + orasasti + neka vocka moze

Vecera:
-250g svježeg sira od kumice s placa, onaj s puno sirutke
-250g jabuke
-200g tikvice s jabucnim octom-->prebacit jabuku u popodnevnu užinu, dodati zdravih masti

I sada slijedi katastrofa (samo jedna u nizu zadnjih jeseci)
-135g raženog peciva
-20g spomenutg maslalac od kikirikija
-100 ml malomasnog mlijeka-- ovo si trebala pojesti za veceru, a ono od vecere ovdje i sve 5 :)

--> skroz zgriješila, ali bilo je fino--> :D

Danas:
dorucak:
-200g malomasnog zrnatog sira
-breskva
-150g malomasnog jogurta ---> + složeni UH fali, zdrave masti isto

Jutarnji medjuobrok:
-1 jako mala jabuka--> + sir posni bar 150g + orasasti (10 ak badema)+ cimet+ sok od limuna :D (odmah da nabacim recept ) :)

Rucak:
-200g patlidjana
-200g pelata
-pureci file (oko120 do 150g nisam skroz sigrna)
-1 šnita kruha s lanenim sjemenkama-->ovo kupujes ili?
-50 ml mlijeka za crni caj--> + zdrave masti fale jer ovaj kruh s lanenim mi je sumnjiv :D

To je za sada to, do kraja radnog vremena planiram pojesti:
400g jogurta sa 20g zobenih pahuljica --> + orasasti



Evo, valjda sam sve pokrila. Malo prouci pa vidi sta nije jasno. I pogledaj please jos jednom koliko je aplikacija izracunala kcal za utorak npr. i za danas :)?

Edited by avangarde - 03 Listopad 2013 at 14:18
cookies are for pussies
Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 14:28
Mene zanima, koje bi bile ciljane mjere za bokove i bedra? Pitam jer bih voljela vidjeti koliko su mi mjere "strašne" :). SLažem se da konzumiram mnogo mlijecnih proizvoda. To je tako prvenstveno zbog prakticnosti i cijene. Naime, cesto nemam vremena pripremati obrok kakav bi rado pojela ili kakv bi bio optimalan pa moram posegnuti za necim gotovim. A malomasni, obicni (nikako vocni) jogurt mi se cini najmanje lošom opcijom. Svakako cu uvažiti prijedlog s jajima (pretpostavljam samo bjelanjci, osim toga, nisam baš luda za žumanjcima).


Ma meni je najbitnije dobro se osjecati (vrlo cesto sam umorna, nervozna, rastresena)pa mislim da bi korecije u prehrani mogle mnogo pomoci da dostignem taj primarni cilj. Poboljšanje izgleda bi takodjer jako voljela pa se nadam i tome :)

Imam nekoliko pitanja:
1. Koji bi bio ciljani energetski unos? Ja ima sjedeci posao, dakle 8 sati za racunalo, na posao autom jer stanujem daleko od posla. Zar nece dodatni unos, posebice iz UH rezultirati dobivanjem na masi?
2. Koji su ciljani unosi UH, tocnije kolicine riže, heljde, graha i sl (u masi, sirova ili kuhana, iskažote kako Vam je zgodnije)?
3. Koje su ciljane kolicine UH,P I M kroz dan za mene?

Aplikacija je za prethodne dane izracunala sljedece:

Ponedjeljak: kcal 1645, UH 208, M 34 P 122
Utorak: kcal 1680, UH 210 M 40 P 128
Srijeda: kcal 1975 UH 255 M 39 P 142

Edited by inzenjerka - 03 Listopad 2013 at 14:46
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 14:35
idealne mjere su one koje si sama odredis i koje zelis imati, zato i jesam stavila "kriticno" pod navodnike. Ma ok su mlijecni, Gymka je mislila da nije potrebno recimo ako jedes sir jesti i jogurt uz to. Sto se tice drugih izvora proteina mozes kazem kupiti whey protein pa ga dodavati u obroke gdje fali proteina i zamjeniti dio mlijecnim s tim. Ipak, ja bih se i dalje drzala prave hrane- mesa i ribe. Odmrznes vecer prije, ujutro kad pravis omlet, bacis na tefalku pileca prsa i spremis ih za posao
Jesi vidjela komentare kraj svakog obroka gore?
cookies are for pussies
Back to Top
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 02 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 68
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 14:57
Ona opaska sa sirom, ono je bilo 15g sira, ne 15dkg, to bi bilo jako puno.
Raženi najcešce jedem onaj iz Lidla (onaj za 5,99 kn, beskvasni) ili jedem raženi s lanenim sjemenskama iz DM-a, taj mi je fini.

Sada sam pojela jogurt (400g ) i dvije jušne žlice zobenih pahuljica.

Ove korekcije su mi odlicne, sve je vrlo jasno. Moram priznati da uz dodane UH mi se cini mnogo hrane i znatno povecanje energetskog unosa. Zar to nece rezultirati dodatnim povecanjem tjelesne mase?

Uopce ne sumnjam u Vaše iskustvo i znanje, samo bih i ja voljela nešto nauciti. Strah me radi mojeg sjedilackog posla.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Listopad 2013 at 15:03
Originally posted by inzenjerka inzenjerka wrote:



Imam nekoliko pitanja:
1. Koji bi bio ciljani energetski unos? Ja ima sjedeci posao, dakle 8 sati za racunalo, na posao autom jer stanujem daleko od posla. Zar nece dodatni unos, posebice iz UH rezultirati dobivanjem na masi?
2. Koji su ciljani unosi UH, tocnije kolicine riže, heljde, graha i sl (u masi, sirova ili kuhana, iskažote kako Vam je zgodnije)?
3. Koje su ciljane kolicine UH,P I M kroz dan za mene?

Aplikacija je za prethodne dane izracunala sljedece:

Ponedjeljak: kcal 1645, UH 208, M 34 P 122
Utorak: kcal 1680, UH 210 M 40 P 128
Srijeda: kcal 1975 UH 255 M 39 P 142


1. napisala sam ti gore- BMR je 1400 znaci ispod toga ne bi trebala jesti, a 1700kcal (ako cijeli dan sjedis i ne vjezbas nista). Ako vjezbas bar nesto i kreces se onda bi bio cca 1900 do 2000kcal. Ja bih krenula na tvome mjestu sa 1700-1800kcal pa vidjela dogada li se sta.
Nemoj se bojati UH, kazem to jer vidim da na njih gledas kao na neprijatelja, a niposto to nisu kao ni zdrave masti Na masi se može dobiti samo ako si u kcal suficitu, sto ti neces biti ako jedes 1700kcal + vjezba= deficit
2. opet kazem, to ovisi o tome kako ces postaviti omjere nutrijenata- Npr. ja na 40 % UH (1900kcal) jedem oko 50 g heljde, rize, jecma po obroku (sirova)
3. e to pokusavamo otkriti ja bih probala svakako prvo s nekim uravnotezenim pristupom da se tijelo ne bi previse sokiralo pa bi na ovih 1700-1800kcal sto sam rekla podjela bila po Zoni 30%p:40%UH:30%M
cookies are for pussies
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 19>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.