New Posts New Posts RSS Feed - Preporuka za suplementaciju
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Preporuka za suplementaciju

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Preporuka za suplementaciju
    Posted: 04 Studeni 2013 at 10:22
Lijep pozdrav!

Treniram nešto više od godinu dana, no u posljednje vrijeme stagniram sa napretkom. Visok sam 191cm i imam oko 96kg. Cilj mi je dobiti još nekoliko kg mišicne mase, te se nakon toga malo posvetiti smanjenju body fat postotka. Takodjer, postigao sam odredjenu nesimetriju u mišicnom rastu. Prsni mišici mi znacajno zaostaju u odnosu na ostatak tijela (za usporedbu, ravni bench press radim sa 80kg 8 ponavljanja, dok npr. zgibove radim sa svojih 96kg + dodatnih 10kg 8 ponavljanja).

Moja pitanja:

-Koju kombinaciju suplemenata bi mi preporucili? Volumass 35 ili možda cisti whey protein + creatin?

-Što se tice mišicne nesimetrije, ima li možda netko sa slicnim iskustvom savjet? Pokušavao sam razne kombinacije treninga i nikako da postignem neki pomak.

Unaprijed hvala na odgovorima.
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 10:57
Ravni bench ti može pomoci ali ne samo on da dobiješ što želiš...radiš li razvlacenje bucicama? Kosi bench? Ravni bench sa bucicama? Sklekove? Samim ravnim benchom ceš uvijek stagnirati.... Koliko cesto radiš?

Bench i zgibovi nemaju veze jedna sa drugom vježba...80 kg i nije malo solidna je to težina...ja radim za 70kg pa imam opseg prsa 104 cm i to još prije sam se mjerio sada vjerovatno i više...Nije bitna kilaža toliko koliko pravilan rad...Nemoj em uzeti sada za rijec da uopce nije bitna kilaža...nego da nije ona kljuc svega...

Puno je toga u igri..tehnika...hrana...koliko odmaraš te mišice...predpostavljam da razvlacenja uopce ne radiš? I sklekove? Cim si vidio šipku i bench njega si se uhvatio? :)

Što se tice suplimentacije tu nisam baš upucen...no ja sam piio whey i creatin.... možeš to kombinirati...a volumass ne znam što je to...

Probaj pojesti nešto konkretnije bolje od tih mass gainera..jer ti nije problem dobiti masu..pa ne vidim zašto bih to uzimao..no kako hoceš...

Reci ti meni kako se ti hraniš treniraš? dali mjenjaš program? Možda zato stagniraš..
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 10:58
Originally posted by krkinho krkinho wrote:

Lijep pozdrav!

Treniram nešto više od godinu dana, no u posljednje vrijeme stagniram sa napretkom. Visok sam 191cm i imam oko 96kg. Cilj mi je dobiti još nekoliko kg mišicne mase, te se nakon toga malo posvetiti smanjenju body fat postotka. Takodjer, postigao sam odredjenu nesimetriju u mišicnom rastu. Prsni mišici mi znacajno zaostaju u odnosu na ostatak tijela (za usporedbu, ravni bench press radim sa 80kg 8 ponavljanja, dok npr. zgibove radim sa svojih 96kg + dodatnih 10kg 8 ponavljanja).

Moja pitanja:

-Koju kombinaciju suplemenata bi mi preporucili? Volumass 35 ili možda cisti whey protein + creatin?

-Što se tice mišicne nesimetrije, ima li možda netko sa slicnim iskustvom savjet? Pokušavao sam razne kombinacije treninga i nikako da postignem neki pomak.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Pozz

Nemoj traziti rjesenje u suplementu, jer nije stvar do toga sto te limitira. Pojacaj prehranu i mjenjaj nacin treninga. Ima hrpa stvari u metodici treninga koju nisi iskoristio i probao, tako da prehranom i drugacijim nacinom treniranja od dosadasnjeg mora biti pomaka.
Back to Top
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:11
@mettasttaza
Krivo si me shvatio, naravno da zgibovi i ravni bench press nemaju veze jedno s drugom. Htio sam samo naglasit nesimetriju.

Ovako mi trenutno izgleda trening prsa:

Ravni/kosi bench 12/10/8/6
Kosi/ravni potisak bucicama 12/10/8
Razvlacenje bucicama ravno/koso 12/10/8
zadnju vježbu ubacim uvijek nešto drugo, npr. razvlacenje na kross mašini, pullover, leptir... 12/10/8

Naravno ovaj broj ponavljanja je okviran, pokušavam složit kilaže da dignem otp. toliko, ali uvijek idem do otkaza.

@The Phoenix
Suplemente planiram svakako uzet, jer sad vec gotovo pola godine radim na "suho" bez icega.
Back to Top
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:17
Hm Smanji ponavljanja na benchu a i previše imaš toga ravni pa kosi bench..pa potisak ravni kosi...kombiniraj to npr radi ravni bench...a kosi radi sa buchicama..ili obratno... Kod bencha smanji ponavljanja 6-8 ciljaj...ubaci neki drop set...

Pocni sklekove raditi ;)

Kako si mi htjeo naglasiti ne simetriju? Skužio sam ja o cemu ti pricaš...ocigledno ti mene nisi...Prirodno vjerovatno imaš više snage vuci nego gurati..nismo svi isti... :)

I dalje se slažem sa phenixom...nepotrebno banjae novaca u tvom slucaju..suplimenti uopce nisu nužni...niti si što posebno propustio....niti je to magija... a magiju ako želiš imaš kod drugih što prodaju tabletice ;) Mi smo ti ovdje na hrani :D hehehe

Uglavnom probaj kombinirati tako...promjeni redosljed vježbi ubaci neku novu..propadanje..sklekovi...što više da izgadjaš...mjenjaj smjerove razvlacenja...ima puno kombinacija...vjerovatno ti prsa su navikla...probaj sa manjim brojem ponavljanja..kracim odmorom ;)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Imaš krila
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:22
Originally posted by krkinho krkinho wrote:

@mettasttaza
Krivo si me shvatio, naravno da zgibovi i ravni bench press nemaju veze jedno s drugom. Htio sam samo naglasit nesimetriju.

Ovako mi trenutno izgleda trening prsa:

Ravni/kosi bench 12/10/8/6
Kosi/ravni potisak bucicama 12/10/8
Razvlacenje bucicama ravno/koso 12/10/8
zadnju vježbu ubacim uvijek nešto drugo, npr. razvlacenje na kross mašini, pullover, leptir... 12/10/8

Naravno ovaj broj ponavljanja je okviran, pokušavam složit kilaže da dignem otp. toliko, ali uvijek idem do otkaza.

@The Phoenix
Suplemente planiram svakako uzet, jer sad vec gotovo pola godine radim na "suho" bez icega.

Uvijek radiš po split programu i piramidalno ili?

Kakve si još treninge radio?

Ja bih isto tako rekla da je prvo stvar u lošem programu treninga i da negdje prehrana šteka i prvo bih poradila na tome pa onda udrila po suplementima - možeš ti to i istovremeno, ali sa primarnim fokusom na ovo prvo jer ako ništa od toga ne promijeniš, a uzmeš nešto od suplemenata neceš baš puno postici....ili bar ne toliko kvalitetno.

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:27
Znaci, jedan tjedan radim kosi, a drugi tjedan ravni bench. Isto tako s bucicama itd. Ne radim svaki trening oboje. Radio sam i jedno vrijeme po programu (neznam kako se taj nacin vježbanja zove) gdje sam svak itrening odradio po jednu vježbu od svake mišicne skupine i tako cetiri puta tjedno.

Što se tice prehrane, pokušavam se vodit po nekom planu, ali ponekad mi ne uspjeva zbog posla (nekad radim od 7-15, nekad od 7-22) pa se je teško organizirat kad neznam kako cu radit.
Back to Top
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:34
Ne ne haha... cilj je pogoditi što više mišice prsa...Jedan tjedan radiš ravni sa benchom...i kosi sa bucicama primjer....sljedeci ravni za bucicama kosi sa benchom..mislim da kombiniraš..da ti se tijelo ne privikne...isto tako možeš jedan tjedan na 3-4 ponavljanja maximum..drugi tjedan 6-8,...morš stalno šokirati ta prsa...nedati da se priviknu....ja imam okvirni plan treninga..ali odem raditi..i odjednom samo mimo plana ubacim nešto drugo..sam sebe iznenadim kužiš...gadjaj ih sa svih strana...nemoj izbaciti sklekove...ili barem ih ubaci neki drugi dan neki program...vjeruj mi super su za rast ;) Pogotovo sa nekom težinom na ledjima... :)

Da ali to nisu samo prsa..onda je to Full body trening ako si tako imao :) Možeš i tako :)

Nosi hranu na posao prijatelju :)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Imaš krila
Back to Top
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:41
Hvala na savjetima što se tice treninga. Obavezno cu morat napravit neke korekcije, odnosno što cešce mijenjat nacin treninga.

E sad, da se vratimo na moje izvorno pitanje: vaš prijedlog, volumass 35 vs cisti whey + creatin (uz whey poslije treninga bi uzimao i onu deksterozu iz dm-a)?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:51
Možeš poslušati Mett-a, s tim da ti glavni fokus bude na progresiji - prati malo kako radiš, zapisuj i teži tome da napreduješ. Možeš probati i pristup par serija zagrijavanja sa malo ponavljanja (3-5) kako biš snagu cuvao za radne serije s obzirom da su upravo one najvažnije, u njima daješ svoj maksimum. Puno ljudi se izmori na zagrijavanjima, malim težinama koje ionako ne koriste puno pa nemaju snage za najbitnije.

Takodjer, probaj tako malo varirati ponavljanja......raditi malo 4*6, pa 5*5, pa 3*10, 10*3...ima zaista puno pristupa, nemoj se držati jednoga, pogotovo tih piramida stalno. No naravno - uvijek je bitan progres, tako da vodi evidenciju u tome što radiš i trudi se da svaki put na trening odeš sa planom.

Ne zaboravi na periode odmora, nekog deloada, nije dobro stalno forsirati.

Što se tvog pitanja tice - sve ovisi koliko ti kcal fali na kraju dana. Volumemass ce ti sigurno donijeti više toga tako da ako se nemaš volje organizirati drukcije, da te kcal namakneš iz hrane onda si pomogni time - mada bih ja opet prvo naglasila pravilnu prehranu, prvenstveno sastavljenu od krute hrane i uzela obican whey za nadopunu. Pogotovo ako si skloniji debljanju, odnosno ako nisi neki teži hardgainer - a mislim da nisi, samo ti treba dobar plan ;)

PN Certified Coach

Back to Top
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 11:52
Eh tu ja ispadam :D Po meni ne moraš koristiti to jer dobijaš na kilaži...samo jedi više bolje...ovo ti nije nužno...a Dex u Dm-u da i ja kupujem :)  za creatin :)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Imaš krila
Back to Top
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 12:10
Plan prehrane bi bio ovakav:

9:30 dorucak - 300g zobenih i dvije banane
15:15 rucak - ovisno šta mama napravi :) uz inzistiranje na bijelom mesu te morskoj ribi, te izbjegavanje više od jedne "šnite" kruha
18:00 100g volumass-a
20:30-21:00 vecera - cca 250g posnog sira

Je li to ok? S tim da bi volumass pio u isto vrijeme i na dane kada ne treninram.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 12:21
Koliko ono kila imaš, 60? Big smile

No no pojacaj to - zdereš 300g zobenih u dorucku pa se kasnije bojiš fete kruha više Tongue Onda radje raspodijeli te UH-e ravnomjerno kroz dan.

Tu ima mjesta za još jedan kvalitetan obrok, za još proteina, dobrih UH-a i nešto masti za veceru - ako vec dan želiš završiti bez UH-a ;) Samo nemoj tako ako imaš trening prije ;)

PN Certified Coach

Back to Top
krkinho View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krkinho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 12:33
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Koliko ono kila imaš, 60? Big smile

No no pojacaj to - zdereš 300g zobenih u dorucku pa se kasnije bojiš fete kruha više Tongue Onda radje raspodijeli te UH-e ravnomjerno kroz dan.

Tu ima mjesta za još jedan kvalitetan obrok, za još proteina, dobrih UH-a i nešto masti za veceru - ako vec dan želiš završiti bez UH-a ;) Samo nemoj tako ako imaš trening prije ;)

Želim minimalizirat povecanje bf-a tokom ove faze pa sam jelovnik uglavnom usmjerio prema što vecoj kolicini bjelancevina.
Back to Top
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 13:21
Ako želiš masu..ne baziri se toliko na proteine :) Nego kada budeš mršavio..da ti cuvaju stecene mišice :)

Poslušaj Gymkin savjet ;)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Imaš krila
Back to Top
Mjauk View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mjauk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Studeni 2013 at 13:50
Povrce nula bambija :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.