Brzi recepti za zaposlene |
Post Reply |
Author | |
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Listopad 2011 at 14:33 |
Ajmo u ovu temu bacat samo superbrze i jednostavne ideje za kombinacije obroka kad je radni tjedan.
Meniji za one koji žive brzo i koji su veci dio dana na terenu. recepti mogu sadržavati i neke gotove namirnice i one od dan ranije i hladno pecenje i smrznute namirnice (povrce, filete ribe, racice)...ali bit je da se sve ukomponira u jedan zdravi lunch/dinner/snack Može i slatko i slano, sve u jednom loncu ili više sastavnih dijelova za obrok, ali predstavite svoje omiljene ideje za brzi rucak, veceru ili užinu koje su istovremeno i lake za pripremiti i lake za nepce i želudac, bez suvišnih kalorija, s fit namirnicama, u totalno fit elementu |
|
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|
Tamron
Cita FAQ Joined: 04 Listopad 2010 Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
|
Grah i kukuruz iz konzerve, lagano zacinjeno sa uljem i ostom. Uz to piletina ili neko meso sa gril tave.
Paprike izdubiti i lagano ih prepeci u tavi na malo ulja. Uz to neko meso ili piletina i posni sir. Meni su ovo dva ful jednostavna, a ukusna recepta. A mislim da su i zdrava :-)
|
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sviđa mi se!
Tamron, super ideja , ajmo još recepata/ideja/kombinacija! |
|
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|
Friendly
Cita FAQ Joined: 06 Listopad 2011 Location: zagreb Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
za pripremit brzu hranu, koja je usput i zdrava, zgodno je imati neki gotovi pripravak koji ce spasiti stvar kad je premalo vremena. u mojoj kuci je ove godine hit povrtni mix. mi ga zovemo šalša, ali necu koristiti takav naziv javno, buduci da šalša na jugu ima svoju poznatu recepturu.
dakle, zadnji je cas, dok još ima sezonskog povrca.
sastojci: rajcica, paprika (bilo koja, ali ako ima više vrsta, tim bolje, pogotovo one "roge" koje se koriste za ajvar), luk, mrkva, lišce celera, maslinovo ulje, sol, crno vino i na kraju cešnjak.
kako bi se izbjeglo dugotrajno kuhanje povrca, korisno ga je vec sirovo usitniti maksimalno (ja koristim multipraktik). sve skupa se kuha dok ne omekša, uz dodatak maslinovog ulja, soli po želji i malo crnog vina za šmek. dovoljno je ustvari kuhati dok ne ispari tekucina koju daje povrce, prvenstveno rajcica. kad je gotovo, ubaci se još cešnjak. s obzirom da povrce nije raskuhano, usitni se još jednom štapnim mikserom.
ukusnije je ako se ubaci još i šecer, ali tko ga izbjegava, može i bez njega.
vrlo je aromaticno, tako da je dovoljna i mala kolicina za jedan obrok. zato smrzavam u plasticnim cašicama, pokrivenim folijom koja se ucvrsti gumicom. odmrzavanje nije potrebno. dovoljno je staviti cašicu par sekundi u posudicu s toplom vodom, da se može istresti u tavu. ako se odmrzava, nekoliko minuta je dovoljno, na isti nacin, u posudici s toplom vodom (osobno nisam obožavatelj mikrovalne).
ovakav mix jako dobro paše uz svašta.
- kao umak za tijesto, dakle vrijeme pripreme je koliko treba tijestu da se skuha
- kao prilog mesu, npr. pileca prsa narezana na trakice popržiti na naglo na gril tavi, ubaciti pripremljeni mix da se ugrije i gotovo, vrijeme pripreme š0 minuta,
- kao kvazi sataraš, ugrijati mix na tavi (ne treba masnoca, ima maslinovog ulja vec unutra), preliti razmucenim jajima, vrijeme pripreme do 5 minuta,
- kao povrtne bruskete, na protvan poslagati narezani kruh (tko kakav vec jede, sa sjemenkama, integralni...), premazati mixom, zapeci u pecnici. vrijeme pripreme š0-š5 minuta.
odnosno, mašti na volju.
za one koji ne izbjegavaju parmezan i slicne sireve - izvrsno se slažu s okusom ovog mixa. bilo koje jelo, kad je servirano, posuti ribanim sirom.
Edited by Friendly |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super Friendly
Nešto slicno sam i sama znala radit prije, ali samo od pomidora, i da, mi Dalmatinci smo ju zvali šalša iako ju ja ponekad iz zezancije zovem i salsa kao jedan od mojih omiljenih plesova. na laganoj vatri krckam pomidore dok se fino ne raskaše, s tim se može i ne mora kuhati i š ljuti feferon (iz staklenke) i na kraju kad je skroz gotovo posipam origanom i peršinom. Još jedna ideja je - ako imate neko hladno pecenje od dan ranije , kupiti vec ribanu ili sam naribati bucu, a može i nekoliko manjih tikvica, pa napraviti od njih varivo - dinstati sa pasiranom rajcicom (iz tetrapaka, ne iz tube) i cešnjakom dok dovoljno ne omekša, ne treba al dente ali ne treba ni ubit ih kuhanjem Neki dan sam jednostavno "pobacala" u lonac što mi je došlo pod ruku - karfiol, brokulu, prokulice, tikvice, krumpir na kockice i ulila vode samo da prekrije povrce - 20-ak - 30 min sam kuhala bez dolijevanja dodatne vode, a dio tekucine je ispario, posoliti po vlastitom ukusu i pustiti da pokuha što više tekucine. Na kraju dodati odoka pasirane rajcice i pustiti da se zgusne. kad je finito - isto svježi sjeckani/kosani peršin na to i servirati uz neki izvor proteina. |
|
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|
JUC
Cita FAQ Joined: 28 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
paprika odrezna na pola na to staviti posni , zaciniti po zelji i potrebi i jabuka poslje
meni najdraza uzina |
|
Andrinooo
Cita FAQ Joined: 21 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Lola_zgb
Viden/a u gymu Joined: 31 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 127 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dan prije narezati piletinu na male komadice, marinirati s maslinovim uljem, soli i crvenom paprikom.
Drugi dan dodješ s posla, ubaciš to u wok, popržiš , ubaciš u wok hrpu opranog špinata u listovima, narezano zelje, ribanu mrkvu, i/ili neko smrznuto povrce, promiješaš dok ne povene, staviš malo soja sosa ili limunovog soka i to je to. Mislim da je gotovo za 10 minuta. Svo povrce se danas može kupiti vec naribano, narezano u vecim ducanima. Uz to neka salata :)
|
|
soksok
Cita FAQ Joined: 21 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 64 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo, linkic na jedan recept za jednostavne i brzinske kekse.
buduci da sam fitness-pocetnik nisam ziher jesu li sastojci ok iskombinirani, ali mislim da ne može biti ništa loše u kombinaciji banana i zobenih :) kome to ne bi pasalo? http://www.theburlapbag.com/2012/07/2-ingredient-cookies-plus-the-mix-ins-of-your-choice/ dobar tek želim Edited by soksok - 20 Veljaca 2013 at 16:28 |
|
Ketty87
Cita FAQ Joined: 22 Ožujak 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pileca prsa u komadu, 2 ribice kako ja to zovem, odvojene od kosti, posoliti, popapriti, posipati s malo cešnjaka u granulama i staviti da se pece u tavi. Popržiti s jedne i druge strane dok ne dobiju lagano smedju boju, podliti s malo vode- da ne zagori, pokriti i smanjiti. Za prilog kuhani krumpir preliven umakom od pecenja piletine, ili ako se ima malo više vremena,još bolje, kuhani krumpir dodati u popržen poriluk, sol( ili vegeta), papar, neki zacin, promiješati i to je to. Kad je krumpir gotov i piletina je gotova.
|
|
U svakom odraslom covjeku krije se dijete koje se želi igrati.
|
|
biciklistica
Cita FAQ Joined: 09 Travanj 2013 Status: Offline Points: 40 |
Post Options
Thanks(0)
|
U svježni, posni, sir zgnjeciti pola banane ili bananu. Bude slatkasto i fino.
Svježi sir i narezene svježe paprike, dobro posoljeno, izrezano u neke male posudice za posluživanje. Bude super, kako je netko vec tu nabrojao :) Šampinjoni s jajima ili bez jaja. Sto grama šampinjona ima samo 26 kcal!!!! A jako su zdrave! Ako netko želi nešto slatko, bez puno kalorija, neka kupi kompot od ananasa, LIGHT. Ima ih u limenkama - 100 grama oko 70 kcal, limenka je 330 grama. Najedeš se ko pajcek i nije ti do slatkog tjedan dana, a nije puno kalorija.
Edited by biciklistica - 09 Travanj 2013 at 11:42 |
|
Novamladamamauformi
Viden/a u gymu Joined: 20 Prosinac 2012 Location: millbrae, ca Status: Offline Points: 214 |
Post Options
Thanks(0)
|
Glavica zelja, pileca prsa, cesnjak i luk. Luk i cesnjak se narezu na sitne komadice i pileca prsa isto. Zelje rezite na rezance. Na vodi pirjajte luk i cesnjak i nakon par minuta dodajte pp poklopite lonac i ostavite da se skuha kada je piletina vec skuhana dodajte zelje. Kad se zelje omeksa onda je gotovo zdravo i 0. Masnoce, njamiii
|
|
if you fly high and if you dream big then your results are tremendous
|
|
larata
Cita FAQ Joined: 05 Rujan 2013 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neki od recepata sam stvarno vole!
|
|
Juice031
Cita FAQ Joined: 04 Studeni 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 68 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja inace kad jedem sardine iscijedim cisto malo narance da mi popravi okus i obozavam to ko obrok klopat mogu i drugi probat,neznam jel bi se to svima svidjelo ali to je po mom ukusu bar jako dobro :)),ili svjezi sir sa kuhanim jajima i malo maslinovog za pet
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |