Voda |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Travanj 2008 at 11:03 |
|
clanak iz jednog dnevnog lista:
"Savjet da svaki dan trebamo piti 6 do 8 casa vode, na zalost, nema uporiste u znanosti. Prvi se put u strucnoj literaturi ideja da je zdravo piti 2,5 litre vode na dan javlja š945. Tocnije, da treba piti mililitar vode za svaku kaloriju pojedene hrane. Naglasava se da vodu dobivamo iz voca i povrca, juha, itd. Ideju o 6 do 8 casa vode na dan popularizirao je nutricionist Frederic Stare, koji je bez znanstvene reference pisao da treba piti 6 do 8 casa vode, sto ukljucuje i kavu, caj, sokove pa i pivo. No Heinz Valtin u American Journal of Physiology upozorava na manjak znanstvenih dokaza. Studije se slazu da se voda u dovoljnim kolicinama unosi kroz sokove, juhe, mlijeko i kavu. Ali upozorava na opasnost pijenja previse vode, sto moze izazvati “intoksikaciju vodom, hiponatremiju pa cak i smrt.̶š; |
||
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to ak pijes stvarno neznam kakve kolicine vode... ja sam je znala popit dnevno cca 4-5 litara... |
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gluposti. |
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to nisu gluposti |
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa nisu gluposti....ali bi morao popiti enormnu kolicinui vode, da bi se otrovao vodom;))
|
||
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na stranu otrovanje, ali nije znanstveno dokazana ni dobrobit pijenja 6-8 casa dnevno, a sto se stalno preporuca.
Postoje li dokazi koji pobijaju gore navedeni clanak? Ne preporucuje se valjda nesto za sto ne postoje argumenti? |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gledala sam Oprah nekidan i bio je neki dr. Oz..... Naime, u SAD-u rade 400-ak eksperimenata (koliko slobodnog vremena + zelja da prestanu biti "ugojena nacija") i jedan od tih bio je upravo ovaj za vodu. Dvije sestre blizanke jele su istu hranu, e sad, ne znam koliko je to dugo trajalo.... Jedan je pila 2 l vode na dan, a druga ni kapi!!! Usporedujuci rezultate nakon nekog vremena s onima od prije eksperimenta dosli su do zakljucka da - RAZLIKE NEMA! Naime, i komad mesa sadrzi 65% vode u sebi, a o povrcu i vocu da ni ne pricam (95%), tako da to s vodom i ne drzi vodu. Hihihi..... Koja recenica... Ja sam primijetila kod sebe da potrebu za vodom imam iskljucivo kad treniram i ljeti naravno kad se vise znojim pa je i potreba za vodom veca. E sad, natacem se ja, ne brinite, ali isto tako volim svoj wc najvise na svijetu!! Vrijeme je da pocnemo osluskivati svoje tijelo! |
||
DIJAN
Viden/a u gymu Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 21 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja pijem dnevno cca 5-6 lit vode
|
||
www.all-stars.hr
TRAIN HARD OR GO HOME! |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma i ja se natacem vodom, zato sto mislim da to moram, a ne zato sto osjecam da mi treba. Samo na treningu popijem š,5 - 2 l vode, ali mislim da je to sve pretjerano. Nemam pojma..... Celulit nije nestao, bubrezi mi ne rade nista bolje, a ako mi slucajno nesto slanije taj dan padne pod ruke, sutradan izgledam napuhano kao ZABA! I dalje mislim da je najbolje slusati svoje tijelo, a ne "Jeste li danas popili svojih 8 casa vode?". |
||
petra
Viden/a u gymu Joined: 08 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 118 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja moram takoder prizanti da UOPCE nemam potrebu za vodom osim kad treniram i ljeti, ali inace..voda koju dobijem kroz druge namirnice mi je sasvim dovoljna. Jedina stvar koji ju mogu reci kao pozitivnu koju primjecujem kad sam u fazi natakanja vodom, sto je upravo sada :) (imam faza u kojima mi se ne da) je ta da mi je ten bolji :) A definitivna mana je ta da sam do sad, a sad je šš:25 a.m. , bila na WC-u 4x |
||
©parogica
Viden/a u gymu Joined: 02 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 96 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Koliko sam ja po svome tijelu skuzila-voda mu paseKada sam u strci i zaboravim na vodu na par dana,i ne pijem ni litru-koza mi ne sjaji i osjecam se iscrpljeno,a kada pijem vodu,nekako sam sama sebi laksa i poletnija,a kada vjezbam da ne pricam!
U ljeti bi bez nje crkla! Btw:kada sam pila 3 l vode dnevno smanjio mi se celulit uz minimalnu vjezbu! |
||
By:©parogica:)
|
||
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja se natacem podosta, neovisno o vjezbanju. Barem 2 litre dnevno (ak se ne znojim). Jednostavno sam zedna, i to vrlo cesto, a pogotovo nakon neceg slanijeg ili kave, pa cak ponekad i nakon voca. Lose se osjecam kad ne pijem vodu, tesko trpim i glad i zed, tak da stalno imam bocicu sa sobom (a nekad sam se smijala likovima u americkim filmovima s bocicom vode u torbi ).
|
||
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
istina.. ja sam nekad znala piti po 4-5 lit vode na dan.. i celulit mi se bio full smanjio.. s tim da u to vrijeme nisam bas vjezbala... ovo sve kaj kazes za vodu potpisujem |
||
klara17
Viden/a u gymu Joined: 29 Srpanj 2008 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 21 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma voda mora pomagati, prociscuje organizam ako nista, i izbacuje necistoce iz nas i pri tom pomaze pri mrsavljenu i nestanku celulita. znam iz iskustva
|
||
NikolaR
Viden/a u gymu Joined: 25 Kolovoz 2008 Location: England Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Svakako da treba puno vode piti,jer se ona najvise izbacuje,zajedno sa toksinima,i preporucljivo je preznojavanje osobama sa celulitom.Sad,da voda moze da ubije,ne znam,ako pijes iz reke moze :),ako nas gasovi na ulici ne ubiju,kakve sanse ima voda.
|
||
"Stoga dizanje jesenjeg zeca ne moze se smatrati snagom;Sagledavanje Sunca i Meseca ne moze se smatrati ostrovidoscu;To sto se cuje zvuk grmljavine,ne moze se smatrati ostrim sluhom"
Sun Tzu |
||
Vein
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sve zavisi nemože se generalizirat kolicina jer nepije isto neki covjek u godinama od 65kg koji sjedi pred TV-om u zimi kao djecak od 25 sa š00kg koji se ubija od treninga usred ljeta.
Ja pjem oko 2l dnevno stim da je tu još + šl mlijeka |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |