Omjer P:U:M u definiciji |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Listopad 2012 at 15:49 |
|
Citao sam da bi trebalo ici oko 2 g proteina na kilogram mase,masti da budu izmedju 20 i 30% a ugljikohidrati ostatak.Da li je to tocno?
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Citala sam da je omjer koji se koristi u popularnoj "zoni", a to je 30M:40UH:30 P dobar za definiciju. Ja sam ga isprobala i bila sam zadovoljna. S druge strane, sad sam na ovoj klasicnoj "bb" prehrani s omjerom 20M:40UH:40P i malo se teze navikavam jer mi nedostaje zona :) Uglavnom, ono sto sam htjela reci je da je za definiciju bitno da si u kcal deficitu, a sad koji je omjer bolji to bi trebao na sebi isprobati pa vidjeti sta ti pase
pozz |
||
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
imas puno istrazivanja puno strucnih i onih malo manje strucnih misljenja, moj savjet je ne zamaraj se sa omjerima, jedi zdravo, pogledaj tu neku prehranu, moje misljenje je da proteina nikad dosta, pa ko uopce moze skupit iznad 200g dnevno ako ne uzima jos hrpu dodataka prehrani, ugljikohidrati neka budu kompleksni, izbaci junk, ujutro mozes jesti vise a tokom dana sve manje i baziraj tako da kako ide dan sve manje bude ugljikohidrata i masti, vecinom da budu proteini i ne jesti poslije devet,deset, dobro spavat i uz nekakav trening rezultati bi trebali biti tu
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja jedem i u 11h obrok prije spavanja, a na definiciji sam |
||
mr-triple-double
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2012 Location: zg Status: Offline Points: 462 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a ako ti djeluje ko sam ja da kazem drukcije ovisi imas li kasni trening, ides li spavat u pola 12 ili tek recimo u 1 i tak ja sam probao ovak da sam preko tjedna u 9, a vikendom u 10, i meni djeluje neka proba kak oce pa ak djeluje drz se toga Edited by mr-triple-double - 22 Listopad 2012 at 23:49 |
||
alpinist
Viden/a u gymu Joined: 19 Kolovoz 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 344 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own...
http://www.spk-strik.hr |
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Po nekom izracunu mi je ispalo od unesenih cca. 2800 kcl,190 g proteina,80 g masti i 340 ugljikohidrata,mislim da bi trebalo smanjit ugljice a povecat masti jer mi na 95 kila ispadne 190 g proteina po ovome 2g po kili mase,masti 25% sveukupnog unosa kalorija...Jel sam šta zbrljao,nikad mi matka nije išla...
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
2800 kcal- omjer 30:40:30 je 95gM:275gUH:215g P ----omjer 20:40:40 je 62gM:270gUH:290gP bar po mojoj racunici |
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovaj prvi omjer mi još najbolje izgleda...
Hvala |
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da li kod "zone" svaki obrok treba biti u tom omjeru ili?
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tako je, svaki obrok nutritivno rasporeden 30:40:30. Dosta ljudi kaze da im je zona teska bas zbog ovoga medutim ja koristim app za smartphone pa mi ona izracuna, ja samo izmjerim ;) pogledaj moje recepte u zoni, stavila sam par komada na forum pozz |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nije to bas neki omjer za definiranje misica... trebalo bi povecat proteine, a smanjit ili U ili M...
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Tancho
Post Options
Thanks(0)
|
|
Koji bi onda omjer bio bolji?
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
a sta ja znam, moj trener je bb, hranio se godinama u zoni i dobivao na masi normalno, a ja primjenjujem zonu zadnjih godinu dana, zadnjih 5 mj za definiciju i meni pali (ipak je najbitinije da si u deficitu). al evo, ja bi u ovom slucaju rekla 20:40:40 ako bas hoce omjere I da, što se tice UH u zoni 75% treba dolaziti od povrca i voca, a samo 25% od složenih UH i brzih secera, a ja sam to ionako konzumirala ujutro i oko treninga, tako da ovo s smanjivanjem UH opet stoji i za zonu. pozz Edited by avangarde - 29 Listopad 2012 at 16:11 |
||
Weedeemer
Cita FAQ Joined: 21 Studeni 2012 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja trenutno pokušavam
proteini : masti = 1:1 tj kalorijski breakdown 65%M / 35%P / 0 UH(ili u tragovima) sad mi je vec drugi tjedan, nekak me frka stat na vagu jer ogledalo i dalje "stoji" tj nema nekih znacajnijih promjena (glikogen mi je na nuli, tak da su mi misici ispumpani maksimalno) al ipak se vide neki mali pomaci.... no to s ogledalom je prica za sebe s obzirom na moj anorexic bacground ... izgleda mi kao da gubim na rukama/nogama... a u ogledalu pratim samo trbuh... Edited by Weedeemer - 29 Studeni 2012 at 15:15 |
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
cek, ne jedeš baš nikakvo povrce pa ti je UH 0 tj u tragovima?
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |