New Posts New Posts RSS Feed - Problem jednoga teenager-a
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Problem jednoga teenager-a

Post Reply Post Reply
Author
puky1337 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puky1337 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Problem jednoga teenager-a
    Posted: 17 Lipanj 2012 at 23:34
Pozdrav forumaši,
Imam jedan problem koji bih volio rijesiti. Dakle imam 14 godina i izgledam nekako nerazvijeno. Pošto je škola sada gotova odlucio sam svoje slobodne vrijeme baciti u vjezbanje. Svojim nogama i abdomenom sam zadovoljan, dok su ruke i prsa ostali nekako cudni. Ljudi mi govore da sam jos premlad za teretanu pa sada neznam sto da radim. Sve sto posjedujem od opreme za vjezbanje su par bucica od 2.5kg. Smatram da nekakve napitke i tablete nebi trebao piti(nadam se da sam u pravu :D) . Volio bi da mi preporucite nekakav plan vjezbanja ili nesto slicno..
Zivjeli!!
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Lipanj 2012 at 18:18
U nacelu nisi premlad za teretanu no vjerojatno neceš imati dobro vodstvo pa bolje ni da ne ideš, vjerojatno bi za tebe cak bilo najbolje upisati neki sport, dominantno fizicki, tipa borilacki, dobro papati, pumpati sklekove i zgibove i to ti je to ;)
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Lipanj 2012 at 19:39
sklekovi zgibovi vježbe za core, cucnjevi i eventualno mrtvo dizanje sa tim malim bucicama da se ne premoriš uz dobru klopu i nemaš problema, ako se pocneš baviti nekim sportom (tipa rukomet, odbojka ili košarka) možeš dodatno vježbati ali kasnije, u pocetku ne moraš, budu te na treningu vježbali :D
Back to Top
puky1337 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puky1337 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2012 at 13:08
ekipa puno hvala ovo mi puno znaci.. Svaki dan sam na igralistu i pretrcim minimalno 3 kilometra tako da uz jos ovo vjezbanje doma sugurno cu doc do svoje zeljene forme.. :D

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Lipanj 2012 at 12:48
Samo da znaš, to rcanje ti samo odmaže od toga da ne izgledaš mršavo. Eventualno radi sprinteve i to po 50 m ak m ;)
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

Back to Top
Duje wii View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duje wii Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Lipanj 2012 at 13:49
Pozdrav, ljudi.
Evo ja isto kao i kolega puky imam 14 godina i pošto je škola završila htio bih poceti vježbati.
Imam viška sala, ali mislim da nebi trebao ici na nikakve dijete, nego da vježbanjem (i prehranom) skinem to salo i dobijem mišice. Planiram uzeti spravu koja ima više mogucnosti vježbanja (prsa, ledja, ruke,noge...), a kasnije možda još utege, girje ili tako nešto. Još uz to imam biciklu i nju isto vozim (nekad predjem 40 km u danu). Sad mene zanima što vi mislite o ovome? Može li mi netko dati recepte za proteinski shake koji bi navecer popio (ono razmutim jaja, mlijeko ovo ono)? I kakve su šanse da bi do 9. mjeseca smršao i dobio mišica (s tim da bi vježbao 3x tjedno(pom,sri,pet)).

Hvala
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Lipanj 2012 at 15:03

Tebi bi dao isti savjet kao njemu, da upišeš neki sport. Što se tice sprave te, to nikako, eventualno neka podesiva bucica i onda oprezno i polako vježbati, najbolje da si nadješ nekog trenera bar za pocetak.

Proteinski shake je ok ali koncentriraj se na cvrstu hranu proteinsku, više ce te zasititi

Back to Top
Tony97 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tony97 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Lipanj 2012 at 20:20
Originally posted by Duje wii Duje wii wrote:

Pozdrav, ljudi.
Evo ja isto kao i kolega puky imam 14 godina i pošto je škola završila htio bih poceti vježbati.
Imam viška sala, ali mislim da nebi trebao ici na nikakve dijete, nego da vježbanjem (i prehranom) skinem to salo i dobijem mišice. Planiram uzeti spravu koja ima više mogucnosti vježbanja (prsa, ledja, ruke,noge...), a kasnije možda još utege, girje ili tako nešto. Još uz to imam biciklu i nju isto vozim (nekad predjem 40 km u danu). Sad mene zanima što vi mislite o ovome? Može li mi netko dati recepte za proteinski shake koji bi navecer popio (ono razmutim jaja, mlijeko ovo ono)? I kakve su šanse da bi do 9. mjeseca smršao i dobio mišica (s tim da bi vježbao 3x tjedno(pom,sri,pet)).

Hvala

Heh pa sad nevjerujem da bi u 3 mjeseca mogao smanjiti kilažu tj pretvoriti ju u mišice, odosno neznam tocno na koliko jake mšice misliš ali... Mislim mogao bi ali ne sad toliko da bi tu mogao stati ili nešto. Ipak se mišici ne dobivaju preko noci :D

Edited by Tony97 - 26 Lipanj 2012 at 20:21
Back to Top
Duje wii View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duje wii Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Lipanj 2012 at 21:17
Pa ne mislim da bi tu stao i ne mislim da bi sad sav bio nabildan, nego bi li se vidjeli ikakvi mišici, ikakve promjene, na to sam mislio.
Back to Top
Zyzz View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zyzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Lipanj 2012 at 02:07
Ako ceš slijediti i pridržavati se ovoga šta napišem vidjeti ceš rezultate kroz jedan period.

1. Ne prežderavaj se
2. Jedi više obroka kroz dan
3. Jedi što više voca i povrca (u tome se prežderavaj ako moraš :))
4. Ne pij razno razne sokove, grickalice, pekarske proizvode(buhtle i slicno) i razno razne slatkiše - mislim nije nužno zabranjeno ali što više toga unosiš u sebe, proces mršavljenja se usporuje.
5. Probaj jesti što manje bijeli kruh i jedi kruh sa cjelovitim zrnom, razno raznim sjemenkama itd, crni kruh itd itd. Super su ti oni tipa iz dm-a ili konzuma šta imaju oblik kvadra, narezani su na tanke šnite i imaju u sebi puno sjemenki, pakirani su u neke vrecice kao toast, ali manje velicine.

6. Upiši neki sport ako možeš i aktivno provodi svoje vrijeme, nemoj doma sjediti i igrati igrice i gledati tv, kreci se što više, pogotovo sad dok se razvijaš, ako ceš biti doma i nicim se ne baviti može doci i do nekih blažih deformacija kosti. Imam prijatelja šta je ko klinjo igrao igrice i sjedio stalno pogrbljen i kako je naglo ušao u pubertet i izrastao (ima skoro 190 cm) sad na gornjim ledjima ima ko manju grbu. Svakako ako si voljan radi sklekove, trbušnjake, probaj se dizati na štangi kojoj visiš (tipa stativa od gola) i takve stvari to ce ti zasigurno pomoci.

To bi bilo to ja mislim, barem sam se toga sjedio u trenutku kojem to pišem :D

Pozzic
"What do you imagine?"
He replied, "What do you?"
I told him to run faster, I like to imagine that i am being chased by wolf.
He smiles and says, "In my mind, I am one that is chasing the wolf."
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.