D: Predrasude o ugljikohidratima |
Post Reply |
Author | |
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Svibanj 2012 at 12:20 |
Gdje da nadem tu trecinu fruktoze u medu možda ?
Msm kao PreWM suplement :D
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
"Trebate li se brinuti za povišene ugljikohidrate (tjesteninu ili kruh)? Ako normalno trenirate - nikako! " Ispravio bih -- ako ste zdravi. Ima ljudi koji normalno treniraju a imaju neki vid dijabetesa ili ... Da i ne znaju za to.
|
|
Igor
Viden/a u gymu Joined: 14 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 309 |
Post Options
Thanks(0)
|
Šta je sa nama koji idemo na fina skupa ulja?Šeceri raznih izvora a narocito rafinirani blokiraju adrenalin onda ostalo kaskadno prati.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bas sam slucajno ostavio na radiu Sljeme neki dan i odslusao neku emisiju dje ej gostovao neki dr. nas i govorio o troskovima u zdravstvu , dijabetesu, prevenciji i spomenuo da su debelo podcijenili strucnjaci tu bolest i predvidjali do 2020 oko 300 milijuna oboljelih , no ispostavilo se da danas 2012 smo vec premasili taj broj, a to su samo oni za koje se zna , a di su jos ovi kaj Iver veli koji niti neznaju , njih ima skoro jos pola toliko mozda........ A samao mala korekcija zivotnih navika one na rubu ili pocetku dovodi u zdravo stanje i izbjegavanje svih mogucih zdravstvenih problema i kljukanja tabletama. |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na podršci Phoenix, a zaista je nemoguce procijenit koliko je ljudi u predijabetecnom stanju ili sa met.sindromom. Tu bi se portal mogao potruditi, jer je to zdravstveno stanje reverzibilno, fitness nije i ne bi smio biti samo kozmetika pred ljeto :(
|
|
Zyzz
Cita FAQ Joined: 27 Veljaca 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 60 |
Post Options
Thanks(0)
|
da ugljikohidrati su važni, ali ja iz ovog teksta na kraju nisam skužio šta je najbolje uzimati prije treninga da maksimalnu energiju i izdržljivost tokom treninga? Ako je netko drugi to shvatio iz ovog posta, nek napiše plz.
Hvala
|
|
"What do you imagine?"
He replied, "What do you?" I told him to run faster, I like to imagine that i am being chased by wolf. He smiles and says, "In my mind, I am one that is chasing the wolf." |
|
Zyzz
Cita FAQ Joined: 27 Veljaca 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 60 |
Post Options
Thanks(0)
|
Fruktoza nije dobra za glikogen a glukoza opet nije kakti dobra radi 2 velike mane koje su napisane. A saharoza takoder...
|
|
"What do you imagine?"
He replied, "What do you?" I told him to run faster, I like to imagine that i am being chased by wolf. He smiles and says, "In my mind, I am one that is chasing the wolf." |
|
Bla!
Cita FAQ Joined: 10 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 79 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ni meni više niš ni jasno, svi šeceri su dakle loši a kruh je dobar
a k tome jedan drugi clanak smatra da se treba kloniti i voca
|
|
Igor
Viden/a u gymu Joined: 14 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 309 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlican clanak,stalno mi se vrtilo po mislima zašto bi netko mješao fruktozu i saharozu pa sam bacio se na citanje.Da bi poboljšali okus nema smisla nemože se povecevati okus kada ima granica preko koje nam ništa bolji okus ne znaci tj. ne primjetimo ga.Ispada ovako,proizvod koji ima visok GI index,fruktoza i saharoza pomješano,uzrokuju naglo i prekomjerno lucenje inzulina visoka razina inzulina u krvi provocira u jednom momentu lucenje kortizola kao "backup" inzulinu,ali povecana razina kortizola provocira daljnje lucenje inzulina.Samo je pitanje koliko organizam može izdržati ovakvih šokova,ali gotovo sigurno vrlo brzo dovodi do nekoh oblika predijabetickog stanja.Ako griješim ispravite me.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |