predstavljanje :) |
Post Reply |
Author | |
lulumala24
Cita FAQ Joined: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Ožujak 2011 at 23:06 |
bok! ja sam lu i zanima me nekolicina stvari...inace imam š73 i 69 kg
htjela bi sici na 63...hranim se zdravo, bar mislim..uopce ne pijem
nista nego vodu i rijetko caj osim kad idem van a to je š-2
mjesecno...jedem dosta voca povrca integralno samo, krumpir ne jedem,
volim coksu ali samo tamnu s visokim postotkom kakaa junk uopce ne
volim, niti suhomesnate ni mlijeko ne pijem ali sir volim i ne dam ga
;), maslinovo ulje samo koristim zlicu dnevno..pokusala sam biti na
dijetama bez U ali ne mogu slaba sam i imam napadaje gladi pa papam
ovak : ujutro zobene ili kruh integralni koji sama radim sa sirom
svjezim ili marmeladom koji sama radim bez secera rucam meso ili jaja
ili nest iz mora sa salatom i malo lece ili graha i red cokse a na
vecer salata sa sirom meduobroci su vocka ili orasasto ..i jedem
š500kcal i uspijem 3 tjedna smrsavim š,2kg i onda opet vratim sve...i
tako ukrug...pocela sam vjezbati doma svako jutro istezanja š5min a
navecer trcim pola sata...ima netko neki savjet ili? podigla sam sad na
š600kcal valjda bude bolje..
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošla!
Uz međuobroke ubaci neke izvore proteina, u dorucak također. E sad, ako ti se kg odmah vrate, izgleda da u necemu griješiš... Jesi sigurna da si kad izgubiš te 2kg i dalje u kcal deficitu? |
|
lulumala24
Post Options
Thanks(0)
|
hvala :) e sad...ovaj dio sa trcanjem sam uvela prije par dana a istezanje ujutro prije mjesec ipol...bijeli secer i brasno sam izbacila i zamijenila integralnim (secer eventualno fruktoza nekad i tamna coksa) takodjer prije mjesec dana..mozdda mi se tijelo navikava na novi rezim pa zafrkava..dam si š500kcal ali nakon 2,3tjedna ostvarim kalorijski sufucut ;) jer mi je ocito malo...pa sam sad na š600,š700 sa trcanjem bi trebalo biti ok...ne trazim brzo gubljenje ok mi je 2 kg mjescno nadam se da ce ici dole..pa se pitam da li negdje grijesim...
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako, izracunaj si bazalni metabolizam, to je minimum kcal koliko dnevno moraš unijeti, tebi je cilj deficit, dakle moraš potrošiti više nego što uneseš. Ako npr, uneseš dnevno š700 kcal, trebala bi potrošiti oko 2000 kcal. Ja sam ove brojke bubnio (tebi je BMR možda manji/veci, izracunaj), ali gledaj svakako da ne budeš u deficitu preko 500 kcal
|
|
lulumala24
Post Options
Thanks(0)
|
bmr mi je š500 ako nista ne radim a ako treniram 3-5 tjedno onda 2300...a s obzirom na 3put tjedno treniranje kao 2300 bi trebala za odrzati tezinu..to znaci 500 manje za smrsaviti odnosno da unosim š800..ili ako nista ne radim š500...jesam dobro uhvatila?
|
|
Pitbull
Post Options
Thanks(0)
|
Ako u dane treniranja potrošiš 2300 kcal, u te dane trebaš unijeti oko 2000. U dane kada ne treniraš, minimum kcal ti je š700, znaci ako ceš taj dan potrošiti 2000, š700 ti je dovoljno
|
|
Anita25
Viden/a u gymu Joined: 29 Prosinac 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 168 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pokušaj s vremenom kad se malo uhodaš pojacati tjelesnu aktivnost... Npr. š5 min brzog hodanja pa š5 min trcanja pa opt brzo hodanje... A trcanje možeš uvesti ako nemožeš u komadu istrcati š5min trci šmin pa jednu hodaj ili 2min trcanja pa jednu hodanja.... Mislim da ti je malo 30 min tjelovježbe. Sretno. I drago mi je što razmišljaš ispravno a to je da nemoraš na brzaka skinuti kilograme. Obavezno se razgibaj prije tjelovježbe i istegni poslije, kad to sve uklopiš vidjet ceš da ti je malo 30min...
|
|
hm
|
|
lulumala24
Post Options
Thanks(0)
|
hvala puno!
ps. pocela sam odmah trcati pola sata i sad me listovi ubijaju ali proci ce,hahaha koja sam ja bivša sportašica |
|
Anita25
Viden/a u gymu Joined: 29 Prosinac 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 168 |
Post Options
Thanks(0)
|
Samo polako neceš nigdje zakasniti, pazi da se ne ozlijediš onda ti je još gori bed...
|
|
hm
|
|
Pitbull
Post Options
Thanks(0)
|
Ma vjerovatno upale |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |