Ja cu C/P ovdje tvoje ideje s posnim sirom: Pa evo nekoliko prijedloga za serviranje i nekoliko jednostavnijih 
recepata:
 - Posni sir, Wasa (integralni, raženi) krekeri, rajcica, paprika
 - Posni sir i žlica jogurta manje ili više kremasto izmiksani (po 
želji) + prstohvat crvene ljute ili slatke papricice kao vrlo 
jednostavan i ukusan home-made sirni namaz
 - Posni sir + žlica jogurta + prstohvat sjeckanog vlasca i/ili 
peršina/kopra - također ukusan sirni namaz koji možete jesti uz 
integralni kruh i purecu/prešanu šunku
 - Posni sir, poširano jaje, rotkvice i rajcica uz integralni kruh po 
želji
 - Pogacice od svježeg sira: Lagano umijesite 300 g svježeg 
posnog sira, 2 jaja i malo brašna. Oblikujte plosnate pogacice i pecite u
 tavici na malo ulja.
 - Žlicnjaci od posnog sira: Od š5 dag griza,,š jaja, š00 g 
posnog sira, malo nasjeckanog peršina i malo soli zamijesite 
žlicnjake/male knedlice i kuhajte ih kratko u slanoj vodi (dok ne 
isplivaju na površinu). Poslužite uz gustu krem juhicu od miksanih 
tikvica, juhu od rajcice, variva od povrca itd.
 - Posni sir, tvrdo ili meko kuhana jaja, rotkvice, naribani hren i 
crni/raženi/integralni kruh/pecivo
 - Tikvice sa svježim sirom: Za 2 osobe treba vam - 2 srednje 
do vece tikvice, š žlica umucenog žumanca, 50 g posnog sira, š žlica 
maslinovog ulja, š/2 cešnja cešnjaka, š žlica nasjeckanog peršina, sol.	
																 Tikvice kuhajte nekoliko min u slanoj vodi, neka se 
ohlade i zatim malo izdubite sredinu. Izdubljeno meso tikvice 
izmiješajte sa žumancem i sirom i dodajte cešnjak,peršin i mrvu soli. 
Tikvice napunite tom smjesom i pecite u pecnici na 200 stupnjeva š5-ak 
minuta.
 - Posni sir, bilo koji jogurt i integralni kruh
 - Namaz od šunke: Izmiksajte š00 g posnog sira i 5-6 dag 
sitno nasjeckane (na kockice) šunke (kuhane, prešane, purece, Deluxe). 
Zacinite kremu slatkom crvenom paprikom i poslužite uz dvopek, 
integralni prepeceni toast i sl.
  
Za slatku varijantu jednostavno je izvesti sljedece:
  
- Krema/Pjenica od sira i voca : Posni sir, žlica jogurta, 
žlicica vanilin šecera - sve smiksati npr. štapnim mikserom i po gotovoj
 kremi/pjenici posipati smrznuto voce (višnje/borovnice/jagode)
 - Home-made Danonino/Dukatino: Posni sir i š-2 žlicice 
pekmeza s malo il bez šecera (naravno -može i obicnog) okusa po želji 
(marelica, šljiva, borovnica, jagoda) izmiksati štapnim mikserom 
 - Light (alternativni) Tiramisu : Pomiješati 500 g posnog 
sira s 5 dag šecera u prahu.4 bjelanca i prstohvat soli izmiksati 
elektricnim mikserom u cvrsti snijeg. Postupno dodati 5 dag šecera u 
prahu, zatim u smjesu od sira pažljivo umiješati snijeg. Još vam treba 
20 dag piškota koje namocite u skuhanu jaku crnu kavu i slažete jednu do
 druge u vatrostalnu zdjelu. Na njih ide pola kreme, zatim drugi sloj 
piškota i opet drugi dio kreme. Neka stoji u fridgu š sat. Prije 
posluživanja, po vrhu posipajte kakaom.
 - Palacinke punite svježim sirom i narezanim 
jagodama/borovnicama/višnjama
 - Posni sir + 2 žlice jogurta s okusom vanilije izmiksati
 - Posni sir + 2 žlice bilo kojeg vocnog jogurta izmiksati
 - Kup od sira i voca: Treba vam 500 g posnog sira, 500 g 
jagoda, 250 g šumskog voca -borovnica/kupina/malina ili višanja, 2 žlice
 šecera u prahu. Sir i šumsko voce izmiksati sa mikserom u kremu. Jagode
 i šecer isto tako izmiksati u kašu. U visoke caše slagati jagode, kremu
 od sira u cca 4 sloja. Na vrh stiti eventualno malo šlaga i pokoju 
cijelu jagodu
 - Zapecene nektarine sa sirom: Za 4 osobe treba vam 4 
nektarine ili breskve, š žlica smeđeg ili vanilin šecera, š/2 šalice 
posnog sira i š/2 žlicice mljevenog anisa/cimeta. Prepolovite nektarine,
 izvadite im koštice i poslažite ih u vatrostalnu posudu ili lim za 
pecenje. U sir umiksajte šecer pa smjesom punite nektarine. Pospite 
nekim od zacina i pecite cca 8 min na srednjoj temperaturi.
 
 Made by Kate.
     
   
   |