Povećanje mišićne mase u kalorijskom deficitu |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Domo96
Viden/a u gymu Joined: 25 Travanj 2013 Location: Rab Status: Offline Points: 187 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Lipanj 2014 at 12:50 |
U zadnje vrijeme stalno citam ovaj forum i svi imaju isti problem Mršavljenje/dobivanje mase.
Pa sad mene je pocelo zanimat dali se to moze radit u isto vtijeme--dobivat mišićnu masu i gubiti salo?! .čitao sam,trazio po forumima,stranicama i čini mi se da je to moguće u potpuno kontroliranoj prehrani i kontroliranim treningom!! Pa ostali da cujem vasa mišljenja!! :D |
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa nije moguce.
Ako si u deficitu znaci da mozes samo gubiti masti i misice, misice ne toliko ako deficit nije veliki... Ali ako si na masi, tj. suficitu onda dobivas misice, dok salo ne ako taj suficit nije prevelik i ako to sto pojedes vise ode u misice, a time se smanjuje BF jer povecavas postotak misica u odnosu na masti. To je moje laicko misljenje... |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
ovisi i o veličini deficita, stanja treniranosri, životne dobi,osobne fiziološke sposobnosti mobilizacije i sagorijevanja masnog tkiva, vrste prehrane, i još hrpi toga, ali moguće je i nije to nikakv paradoks.
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
To je itekako moguće. Možda nije moguće ako ti je BF 10% ili slično, ali ako si 'stasit i kršan', onda uz dobru prehranu i dobar režim treninga ide bez problema.
Ja sam krenuo s 138kg i 44% BF početkom Listopada ove godine i trenutno sam na 109kg i 15% BF. Ukupna težina: -29kg BF: -44kg LBM: +15kg |
|
Domo96
Viden/a u gymu Joined: 25 Travanj 2013 Location: Rab Status: Offline Points: 187 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svaka Čast!!!! ja sam na 17% body fata sad pa je valjda i za mene moguce :) (bio sam sigurno na 35% ako ne i vise haha )
|
|
pomalo_stari
Cita FAQ Joined: 04 Sijecanj 2014 Location: Croatia Status: Offline Points: 65 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sumnjan da je moguće iako goranchero tvrdi suprotno, pa za gradit mišiće triba ti višak kalorijski tj tribaš nešto jest a kad si u deficitu hrana ti ne može ić u izgradnju mišića jer mora sva ić na organizam da bi normalno funkcionira...pa svi bi onda to radili da je moguce samo definiciju uvik i niko nikad masu nebi radija...ukratko-nemoguće...Nena dovoljno hrane=nema izgradnje mišića
|
|
?Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.?
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nemoj biti uvjeren u previše teorija :) Da je sve u teoriji onda bi na bini hodali ljudi u bijelim mantilima a ne body builderi ;)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za izgradnju mišića trebaju proteini. Za gubitak masnog tkiva tijelo treba sagorjevati masti. Metabolizam koji je adaptiran na masti može bez problema odraditi i jedno i drugo.
Tijelo prvo sagorjeva alkohol, pa ugljikohidrate, pa masti i tek onda proteine. Ako postoje hormonalni uvjeti za otpuštanje masti, onda će prije iskoristiti masne rezerve koje se mogu osloboditi u organizmu, a tek onda proteine iz prehrane. Pogotovo ako te iste proteine može iskoristiti za regeneraciju i rast. Funkcionira. |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
A što ako netko nema novaca za dovoljan unos proteina ? Ja osobno nisam imao.. a izgradio sam prilično dobru masu...hrana mi se temeljila na ugljikohidratima i mastima :) Mislim da su pre napuhane te priče za proteine...mada opet sve zavisi od osobe... Ne govorim da unos proteina nije važan..neg sam sit već toliko sranja o proteinima i zaluđivanje mase ...
Netko voli ovakav život ali jednostavno mu život neda da ovako živi nego krvavo pokušava doći do svake namirnice...da što bolje može ostvariti rezultate.. Gledao sam masu ljudi što na fejsu tim raznim grupama toliko da moram reći seru o proteinima o ugljikohidratima da mi se jebeno muči od života.... jedna osoba je bila zanimljiva i postavila je pitanje u vezi proteina i adekvatnom unosu... Te joj je trener ili što god da je ... odgovorio da ne moguće da joj mama ne daje za užinu... koliko? Barem 50 kuna na dan? haha . Funkcija proteina je jasna kao što si napisao... ali dali je toliko nužna? Ne bih rekao... barem ne po meni....a sad to su teme za prepucavanje... Za izgradnju mišića potrebno je puno više od proteina..koji su top jedan... zaboravili su prijatelju moj na hladno željezo i teg ;)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
|
Preporučujem da pročitate...
http://www.truthaboutprotein.com/howmuchproteinpurchase_999/How%20Much%20Protein_2011.pdf
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
Rezime te knjige sam negdje još prije našao onda znaš zašto ovo pišem :) hehe
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
Domo96
Post Options
Thanks(0)
|
Ali znaci da bi ovo bilo moguce (masa i defka u isto vrijeme) unos proteina bi ipak trebao biti veci.. Bar ja tako zakljucujem iz ovoga haha :)
Mettasttaza sto se tice proteina ja isto mislim da je to malo prenapuhano pogotovo ako je cilj masa.. |
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
Sve je danas pre napuhano..marketing čini svoje.... mi tu ne možemo ništa, odi do profesionalca i pitaj ga zašto je toliki... on će ti uperiti prst u kutiju Whey-a i reći da jede 2,5g po kilogramu proteina. ( Whey je jako dobar supliment da se razumijemo)I tko može si priuštiti neka si priušti , Ali to nije jebeni steorid :) Gledaj prijatelju moguće je.... Samo ne znam zašto tražiš skračeni put.... Odradi kvalitetno i najbolje što možeš u fazi koju si si trenutno odredio...masa ili defka ne bitno... Početnička faza je vrlo moguća da odradiš masu i defku kao što je iver i napisao ovisi o kojem je deficitu riječ..tijelu genetici hrani..bla bla imaš masu toga što je stvarno ne potrebno da se ubijaš... radi ono što si si zacrtao.... mast i mišić nisu jedno te isto... Mišić je nešto što se gradi sa velikim stažom mukotrpno.... zato to prihvati i daj sve najbolje od sebe... ne traži načine da nešto radiš odjednom sve..nije to tako u stvarnosti, Baziraj se an jednu stvar... i daj sve najbolje od sebe...tada ćeš mati najbolje rezultate... |
|
Rodjen si s potencijalom
|
Domo96
Post Options
Thanks(0)
|
A vjerujem da je tako najbolje ali ja inace imam velikih problema s debljanjem.idem na masu udebljam se ( salo) pa opet defka i to mi se necini uredu...i sad sam u dilemi,uzeo sam program prehrane i treninga od sandija imerovica (masa i defka u isto vrijeme) pa me zanima ako ostali misle da je to mogucr,zato sam i otvorio ovu temu :)
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
A ništa probaj pa javi :) Ne želim to ništa komentirati...znam o čemu se radi :)
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
Domo96
Post Options
Thanks(0)
|
O prijevari haha?
Slobodno komrntirajte :) haha |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |