New Posts New Posts RSS Feed - D: Razbijamo mitove: Zdrava hrana ne postoji!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

D: Razbijamo mitove: Zdrava hrana ne postoji!

 Post Reply Post Reply
Author
PetraK View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 23 Ožujak 2016
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PetraK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: D: Razbijamo mitove: Zdrava hrana ne postoji!
    Posted: 14 Srpanj 2020 at 09:38
Svi komentari na temu: Razbijamo mitove: Zdrava hrana ne postoji!

Pozdrav, moram priznati da se ne slažem s clankom. Sva industrijska hrana misleci pritom na gotove namirnice teško da se može oznaciti zdravom. Pripremite obrok kod kuce od namirnica, ne gotovih proizvoda, koje ste kupili od provjerenih proizvodaca - takvu hranu možete oznaciti zdravom. A onda primijeniti ostalo iz clanka. Ali da je svaka hrana zdrava, zasigurno nije.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Srpanj 2020 at 09:31
I ja se sama vodim izrazima pravilna/nepravilna prehrana i to u kontekstu svakog pojedinca tako da se generalno slažem sa clankom. Poanta je da se uvijek u obzir treba uzeti šira slika i da nas jedna namirnica, kao ni jedan obrok ne cine automatski zdravima niti bolesnima. Naravno da ne možemo reci da npr. neke šarene pahuljice bogate šecerom i masnocama nutritivno vrijede isto kao npr. cista zob ali u radu s ljudima (a i u vlastitom iskustvu) cesto sam imala situaciju da mi u odredenom trenutku za neki reset više dobra napravi ovo prvo nego drugo. Danas kad je sve više anksioznosti oko hrane, raznih poremecaja prehrane i svakakvih hormonalnih teškoca jako je bitno pisati o ovakvim temama da se malo pokuša uravnotežiti cijeli pristup oko zdravog nacina života. Nekad ljudi za koje se naizgled cini da žive zdravo imaju najviše zdravstvenih problema, kada to zdravo dovedu do nezdravih krajnosti. Problem je samo u tome što je u jednom clanku jako teško uzeti sve sitnice u obzir pa nekad nešto ispadne nedoreceno ili se krivo shvati. Mislim da je ovdje cisto ok objašnjena generalna poanta. I sama tako funkcioniram i osjecam se bolje nego kad sam pazila na svaki zalogaj.
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.