New Posts New Posts RSS Feed - Bijaše jedan fitovac
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Bijaše jedan fitovac

 Post Reply Post Reply
Author
AR15 fan View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AR15 fan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bijaše jedan fitovac
    Posted: 29 Lipanj 2018 at 18:04
Pozdrav. Imam 26 godina, zadnjih godinu dana zbog zdravstvenih problema nisam mogao vježbati i ograničeno sam se mogao kretati. Skupilo se tu ponešto viška kilograma, ništa strašno, ali me smetaju jer sam nekada kao mlađi trenirao rukomet i tajlandski boks, a rekreativno sam volio voziti bicikl na duže staze, ništa profesionalno, ali sam radio najmanje 2000 km godišnje :)

Sada zbog svog sjedilačkog posla i dosta kliznog radnog vremena (često mi se mjenja raspored, često radim noću) nemam vremena i teško u dnevni raspored mogu ukomponirati redovite treninge, a godinu dana nisam nikako trenirao i nemam kondicije pa bi se postepeno morao vraćati u formu da bih mogao nešto ozbiljnije od sebe napraviti.

Za prvi cilj imam usklađivanje i prilagođavanje prehrane, te polakog ali sigurnog ulaska u ozbiljniji režim treninga.

Krajnji cilj mi je dobra fizička kondicija i izdržljivost, ne pucam na snagu i 120 kila mišićne mase na sebi.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Lipanj 2018 at 18:30

Pozdrav, again Big smile

Prvi cilj ti je dobar i s time biš trebao i krenuti, s korekcijama prehrane. Treninzi i ostale aktivnosti mogu slijediti nakon toga, kad već prehranom skineš neki višak. Btw. o kolikom višku se radi?

I kako je sada zdrav. stanje, smiješ li raditi sve ili imaš neka ograničenja?

Spominješ manjak vremena, jasno je da ćeš tu trebati malo više balansiranja i uložene volje na početku. No, da se nadovežem na pitanje orbitreka - za to vrijeme što biš proveo na njemu, možeš odraditi štošta drugo, a korisnije i jeftinije. Ali sve naravno ovisi o tebi, tvojim željama i mogućnostima i tome što biš s najvećim guštom radio.

Kako sada jedeš?





"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
AR15 fan View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AR15 fan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Lipanj 2018 at 19:18
Za sada ne mogu raditi sve jer nemam niti kondicije nkti snage. Od prehrane pokusavam izbaciti sto je vise moguce da je secer, masnoca, ugljikohidrati. O orbitreki prvenstveno razmisljam jer mi treba za kardio cijele godine, a kako sam visok i masivan, trcanje mi stvara jako velik udar na zglobove.

Edited by AR15 fan - 29 Lipanj 2018 at 19:18
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Lipanj 2018 at 22:27
Ja mislim da ti prvo trebaš prihvatiti činjenicu da si imao jako ozbiljan medicinski zahvat i da će ti trebati mjeseci da postigneš neku kondiciju koje se sjećaš. Znam da je to teško, mom starom je to bilo najteže za prihvatiti, da ne može sve ono što je prije mogao, prije zahvata.

Dakle, probaj prihvatiti to i ne forsirati se, da si ne stvoriš još neku dodatnu štetu. Imaš vremena za skidanje kila, daj si priliku za OPORAVAK.

Znači nemoj glumiti frajera nego se primiri. Minimaliziraj ugljikohidrate u prerahni, samo na zdrave, ostavi masti, i iz svog iskustva ti mogu reći da nećeš biti gladan i moći ćeš kontrolirati prehranu. I pomalo šetnjica, penzionerski, ali SVAKI DAN. Nabavi slušalice i neku muziku i udri. A onda još kad budeš mogao uzbrdo, nizbrdo, e onda baci pare na orbitrek :)

Meni su te 2 stvari pomogle čudo jedno. Trčanje i orbitrek nakon toga. Dok stičeš osnovnu formu surfaj po oglasnicima i gledaj orbitreke :) ali kreni od realnog - HODANJE HODANJE HODANJE...ako skočiš na taj orbitrek samo se možeš još onesvijestiti i opaliti glavom u pod.

Nisam ja neki stručnjak, ali ono kužim te, imala sam i imam sličan problem. Je, i ja sam znala napravit po 1200-1500 km u sezoni na biciklu. Nekad bilo sad se spominje :)

Edited by debela_frendica - 29 Lipanj 2018 at 22:30
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Lipanj 2018 at 10:04

Kako ti prehrana sad izgleda?
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.