Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...

Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...

Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 03 prosinca, 2018. u 12:11

Svaki dan iznova borba: što ću danas jesti za ručak. Ideja vodilja je uvijek ista: mora biti šareno, mora biti proteina i vlakana i mora biti raznovrsno i ukusno. Sve ostalo je podložno dogovorima sa samom sobom. Za šarenilo je ovaj put bilo zaslužno sljedeće: 150 g pilećih prsa 1 šaka baby špinata 1 šaka druge zelene salate po izboru Par domaćih ili divljih šparoga (može i bez njih ako im nije sezona) 2-3 cvijeta brokule 2-3 žlice crvenog graha (iz konzerve) 1/2 avokada 2-3 šampinj...

Zamislite ovako: kremasto, puno okusa, toplo, čokoladno i ima aromu kave, taman da vas ujutro probudi i pokrene. Kad sam pronašla ovaj recept bila sam prilično sumnjičava, priznajem, ali hrabro sam mu dala šansu i još jednom potvrdila da u kuhinji ponekad treba biti hrabar i rezultat će vas često i iznenaditi i oduševiti. Sastojci koji se skrivaju u ovom smoothieju su: 1 banana 1/2 avokada 2 žlice lanenih sjemenki, svježe mljevenih 1 žlica mlijeka 1 mjerica proteina, okus coffe&caramel...

Jabuke i cimet su kombinacija koju svi volimo. Istina, najčešće nas to asocira na neku pitu od jabuka, ali isti okus ćete dobiti i u receptu koji slijedi: 1 jabuka 1 žličica cimeta 1 žlica maslaca od kikirikija 60 g zobenih pahuljica 150 ml bademovog mlijeka 200 ml vode Zobene stavite u vodu da se namaču 15-ak minuta pa ih pretresite u lončić i lagano prokuhajte. Potom smjesi dodajte mlijeko i malo cimeta pa uz miješanje skuhajte kašu željene gustoće. Skinite s ploče i istresite u ...