New Posts New Posts RSS Feed - Ginekomastija pitanje!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ginekomastija pitanje!

 Post Reply Post Reply
Author
cronazi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Srpanj 2013
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cronazi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ginekomastija pitanje!
    Posted: 20 Srpanj 2013 at 13:25
Pozdrav!

Evo ovako zanma me par stvari u vezi ginekomastije tj. zanima me jel imo neko slican problem!!

Moja situacija:
Otkad znam za sebe sam bio sam prekomjerne tezine. U osmom razredu, znaci sa nekih 14-15 godina, imao sam oko 100-108 kila te sam poceo primjecivati porast grudi i "napuhane bradavice" pracene sa boli u bradavicama. Bol je nakon cca godinu dana prestala mada sam ja isao kod endikrinologa koji mi je rekao da prema nalazima je to sve zbog debljine. Nakon zavrsene srednje skole(19 god) imao sam 125 kila na 2m visinu i grudi su bile i dalje izrazene dosta ,, tu sam se trgnuo i poceo "zdravo zivjeti", skinuo sam 38 kila u 6-7 mjeseci i sad sam na 85 kila. Mislio sam da ako skinem sve to salo sa sebe da ce grudi nestati ali one su se samo malo smanjile i ubiti ostale i dalje izrazene !!
Isao sam opet kod endokrinologa da ispocetka napravim sve nalaze. Kad je sve bilo gotovo prema nalazima doktor mi je rekao da su hormoni uredu da cak taj neki hormon koji izazviva rast grui je sad ispod granice normale a na ultrazvuku su mi rekli da mi je desno tkivo izrazenije od lijevoga i da netreba operirat jer ce sve to sve povuci s vremenom!!

Uglavom mene sad samo zanima jel ima sanse da nakon 5 godina se to sve povuce i bude normalno???

Sad imam 19 godina i trebao bi izaci iz puberteta i nadam se da ce se grudi povuc mada ova lijeve "cica je nekako meksa od ove desne!!
Back to Top
White_Insane View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 07 Travanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 1065
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Srpanj 2013 at 14:05
Ovo što kažeš da te jedna bradavica boljela više od druge i da osjetiš ispod same bradavice malo tvrdje tkivo ja sam imao isti problem u pubertetu. Medjutim nisam bio nikada na pretragama vec mi je klasicno jedna stara doktorica rekla sljedece: kada tijelo udje u pubrtet onda se tijelo pocinje razvijati na temelju gena koje sadržiš u sebi a kako svaki covjek sadrži muške i ženske gene u pubertetu dolazi do razlicitih transformacija a jedna od tih je to oko grudi. Samo "povecanje" tj. bol u bradavicama je razlog povecanog ženskog hormona koji mi neki imamo pa samim time i mala nadraženost-izraženost itd.

Ako te baš toliko smeta pocni ubijat sklekove ojacaj prsa i mišici ce povuc sav "višak" što je ostao, meni je ostalo to desno malo tvrdje ispod bradavice al to se ništa ne vidi i ne osjetiš. Iz osobnog iskustva: meni se nije povuklo skroz ta nakupina tkiva ispod bradavice a to je nakon 10godina poslije puberteta. Zato pocni vježbat radi snagu i kad mišici zategnu ceš samo izgledat impresivnije i to je to :)
Life is a journey full of adventures !!
Back to Top
cronazi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Srpanj 2013
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cronazi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Srpanj 2013 at 14:37
To sam i razmisljo da krenem u teretanu malo prsa nabit da se ipak manje kuzi jer sad stvarno strse jedno 6-7 cm tako da su dosta uocljive kad se skine majca i to me jako smeta


Ovo sta sam prico za tvrde tkivo to mi je i doktor rekao da je ispod desne vise tog tkiva nego ispod lijeve!

White_Insane kolko si star??


Edited by cronazi - 20 Srpanj 2013 at 14:38
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.