New Posts New Posts RSS Feed - Studentski zivot i mrsavljenje
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Studentski zivot i mrsavljenje

 Post Reply Post Reply
Author
esawyer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Srpanj 2013
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote esawyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Studentski zivot i mrsavljenje
    Posted: 02 Prosinac 2013 at 22:29
Eh prvo, ako ima slicna tema izvinjavam se na otvaranju nove i uputite me gdje treba da nadjem odgovore na svoja pitanja..

Drugo, student sam , sto znaci junk food mi je svakodnevnica.. Trudim se da ne bude svaki obrok, naravno skuham ponekad nesto ali ne stize se uvijek.. Pokusavala sam uvesti svakodnevno povrce u ishranu ali iskreno onda ne mogu da jedem vec mi se povraca

Nakon sto sam dosla na studij naglo sam se udebljala i na svoju visinu od 170cm imala sam 72kg, zatim sam sad preko ljeta radila INSANITY (izdrzala sam 45 dana) i bila sam veoma zadovoljna rezultatima.. trenutno imam 65 kg.. medjutim opet sam se vratila u grad u kojem studiram i nema šanse da u stanu mogu da skacem onoliko koliko Insanity zahtijeva..

Sad sam odlucila da do ljeta završim to što sam pocela sa insanitijem.. Krenula sam u teretanu, zapravo, bila sam dva puta i iskreno nemam pojma šta da radim a da mi pomogne prilikom mršavljenja.. Teretana u koju idem nije puna "strucnjaka" koji ce mi pomoci, tu uglavnom ljudi dolaze koji znaju šta da rade, a jedina je koju si mogu priuštiti..

Znaci moj prvi problem je taj što ne mogu da dovedem ishranu u red 100%.. Vecinom u toku dana jedem dva prava obroka, dorucak oko 9 ili 10h , te zatim rucak oko 16,17h i to je to.. Poslije toga jedem voce , a izmedju dorucka i rucka nekad ništa, a nekad se i nadje neka vocka ili eventualno ako mi je krizni dan onda bude i slatkiš, nešto tipa milk schnitte i ostalo.. poslije rucka uopce nemam veceru, jer niti je imam kad praviti niti volim jesti neposredno prije spavanja..

Drugi problem je teretana. U ova dva puta bazirala sam se na biciklo,steper i traku jer moj primarni cilj je da skinem višak sa stomaka i butina, pa tek onda neko zatezanje tijela.. Radila sam i neke sprave za noge i ruke vjerujte da im ne znam imena..

Ovo su moje mjere :

visina : 170cm
težina : 65kg
grudi : 85cm
struk : 69cm
kukovi : 92.5cm
desna noga: 58cm
lijeva noga : 58cm

E sad do sad sam svašta ispricala ali nisam ništa konkretno pitala. Pitanje je koje sprave i koliko vremenski vježbanje na njima mi može pomoci da prvobitno skinem višak sa stomaka i nogu , nekih 5,6cm i kako da to sve uskladim sa ishranom koju mogu priuštiti ? Svaki savjet je dobrodošao :)
..Du bist niemals zu alt, um ein weiteres Ziel zu setzen oder einen neuen Traum zu träumen... :)
Back to Top
runner_342 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2013
Location: ZG
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote runner_342 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Prosinac 2013 at 01:10
Pozdrav :)

Ova prica - student sam.. I ja sam takoder ^^... I trudim se prezivjet na menzama.. Evo da ti pomognem koliko mogu... Iz svojeg primjera...

prvo da ti sredimo prehranu...
dorucak... prvo i osnovno.. pola sata nakon budenja maksimalno bi trebala nesto pojesti - dorucak je ipak najbitniji obrok u danu i fkt bi trbao bit zdrav, kako ja volim reci i ubojit...

najbolji odabir - jogurt i zobene pahuljice s dodatkom nekog voca (to moze bit banana, suho, orasasto.. sto god ti srce pozeli)
moj drugi dorucak koji jednostavno obozavam.. kuhana jaja, integralni kruh, neko voce maznem prije toga... i uz svaku kombinaciju pijem zeleni caj ^^
i imam jos jednu opciju za dorucak.. a to je proteinski shake + malo orašastog voca(bademi, orasi, ljesnjaci, indijski orascic...)+ banana...to je ono fkt brzinski kad letim na faks.. :)

izmedu dorucka i rucka + rucak i vecera.. obavezno neki meduobrok da ti tijelo ne ostane gladno, tj. da ti se ne uspori metabolizam bez veze.. tu postoji opcija - posni sir, neko orasasto ili suho voce, tu i tamo proteinske cokoladice (one male, 35g), nekad si sama napravim proteinske cokse - internet je pun ideja :)

rucak - obozavam ribu i piletinu.. i onda dode zajeb.. menza - masna hrana i to... tako da se trudim kombinirat .. uvijek uzmem neko povrce( izbjegavam krumpire u velikim kolicinama, ali ih pojedem tu i tamo).. znaci riza, jecmena kasa, mjesavine povrca - grasak, mrkva, brokula i to.. kae god nude od povrca uzmem, iskombiniram.. obavezno 2 salate ( zelena, zelje crveno ili zeleno, sto god)... a od mesa znaci piletina, riba kad je ima - ne pohano!, govedina isto... :)

vecera - cesto me cimerica gleda kako rokam po konzerviranoj ribi ili posnom siru.. to su mi omiljene kombinacije za veceru.. posni mozes mijesat sa apsolutno svime sto ti pase :)


i pij puuuuuno vode.. ja takoder pijem jako puno zelenog caja (listici, ne vrecice)...
ubaci svjeze voce i povrce, zbog vitamina i svih divota koje sadrze.. :)

Ndm se da je ovo donekle pomoglo u vezi prehrane.. fkt se moze zivjet kao student i klopat zdravo... menza kao isprika nije dovoljno dobra :))
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 20 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1079
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Prosinac 2013 at 07:05
vec sam napisao post na ovu temu, ali sad ne znam u kojoj je cjelini, u kojoj sam opisao kako se zdravo hraniti s malo novca kao student, potražit cu ja još pa ako nadjem zalijepim ti jer je ogromno i nece mi se sve opet pisat :P, pozz
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.