Slobodno penjanje |
Post Reply |
Author | |
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Ožujak 2007 at 19:27 |
Slobodno penjanje je sport proizasao iz alpinizma
osamdesetih godina. Svjetska organizacija za
upravljanje planinarenjem i penjanjem UIAA š987. godine osnovala je
specijaliziranu komisiju CEC sa zadatkom da upravlja i razvija slobodno
penjanje.
Definicija Ako se penjete uz stijene bez pomoci uzeta, koje podupire vasu tezinu, tada ste slobodni penjac! I u slobodnom penjanju se cesto koristi uzad, ali samo za osiguravanje od eventualnih padova, a penjanje se odvija iskljucivo koristenjem prirodnih oblika stijena koje sluze kao hvatista. Slobodno penjanje ukljucuje sportsko penjanje, klasicno penjanje i bouldering. Evo koga zanima detaljniji opis http://www.fit-forever.hr/content/view/šš6/44/ |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
ive da li u to slobodno penjanje ulazi i onaj FRANCUZ STO SE PENJE PO ZGRADAMA..........ENO GA SAD U dubai pred stotinu hiljada ljudi ----spiderman----
|
|
Gamby
Viden/a u gymu Joined: 02 Ožujak 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Spiderman hahahaha
Al fora je sport , moras priznat, dobar za adrenalin malo, kao npr. padobranstvo, samo sta je ovo jos opasnije |
|
daba
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
|
neki dan sam pricao sa frendom koji je to poceo trenirat...i kaze da im je najveci problem cijena opreme,lokacije i to sta se kod nas to jos uvijek ne smatra kao sport. a pazi apsurda,sah je kao sport
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
Da, to ni meni nije jasno zasto je sah sport , a ove neke stvari sta su ocite da je sport jos nisu prihvacene, ali sta ces tako je kako je
|
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
dic pobunu bas to kak mi je pricao,zainterisiralo me. brijem da cu se koji dan bas zaletit tamo da probam. |
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
ja neznam da li ovdje negdje blizu mene uopce postoji mogucnost bavljenja takvim sportom
ali sigurno je zakon, pogotovo za ljude koji vole adrenalin |
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
budem rekao frendu da se malo raspita kod svojih penjaca p.s. dobar gif Edited by daba |
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala , hvala
I meni se isto zasvidjao kad sam naisao na njega, pa sam ga stavio , bas je funny |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |