Novi član |
Post Reply |
Author | |
n00b11
Cita FAQ Joined: 07 Srpanj 2020 Location: ZG Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Srpanj 2020 at 18:47 |
Pozdrav svima, novi sam ovdje, apsolutni početnik u svemu vezanome za fitness. Dakle, osnovni podaci prvo: Godina: 33 Visina: 174 cm Težiina: 78 kg Radim kao inženjer i 95% vremena sam prikovan za uredsku stolicu, kako na poslu tako i doma. Poprilično se loše držim (nemam službenu dijagnozu, no leđa mi izgledaju poprilično kifotično uslijed godina lošeg držanja), ramena također. Leđa i butine su mi strašno pokočeni (mogu spustiti ruke do recimo pola potkoljenice), nemam bolova, ali osjetim to cijelo vrijeme. Drugim riječima, pretrul sam za svoje godine i želim to promijeniti. Koji su prvi koraci u tome? Idem li prvo na masaže da se to sve koliko-toliko opusti prije neke aktivnosti ili? Kako uopće paziti na izvođenje vježbi s obzirom da mi je postura kriva? Cilj mi je povećati motoriku i pokretljivost, odnosno ispraviti leđa, pa onda izgubiti par kila viška i to je to... Edited by n00b11 - 07 Srpanj 2020 at 19:03 |
|
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav, Noob i dobrodošao. Teško je ovako preko foruma odgovoriti točno koji bi tebi bio prvi korak obzirom da te nitko nije vidio i ne može procijeniti točno držanje i eventualne druge probleme(spuštena stopala, skolioza....). Ja kao još jedan uredski radnik mogu pogoditi o čemu se može raditi, ali mi je neozbiljno i glupo davati nekakve preporuke naslijepo. Koliko si u mogućnosti upisati se u teretanu pa tamo jedno tri puta tjedno odraditi trening s nekim stručnim tko bi te pogledao pa na temelju toga uključio ciljane vježbe?
|
|
n00b11
Cita FAQ Joined: 07 Srpanj 2020 Location: ZG Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Teretana mi nije problem, u ZG sam, imam ih dosta na izbor (ostaje onaj dio - kvalitetnog). Još je i financijska stvar, jer bi netko trebao raditi samnom ispočetka ili mi bar složiti neki program vježbi, a s obzirom na cijene koje se kreću kod privatnih treninga, teško da si to mogu dugotrajno priuštiti...
|
|
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da ti neće dugotrajno ni trebati, tek toliko da ti netko pokaže vježbe, nauči te pravilnu tehniku i ispravi kompenzacije kojih sigurno ima, tj. da ti vježbe kojima ćeš ih sam ispraviti. Štos je samo u tome što se to najbolje radi kad te netko vidi.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |