Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Najbolje aktivnosti na otvorenom za mršavljenje i bolje raspoloženje

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Funkcija fizičke aktivnosti je, osim postizanja i održavanja željene tjelesne težine i održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Mnogima je redovna fizička aktivnost upravo najbolji „lijek“ protiv stresa i svakodnevnih životnih situacija, a osjećaj sreće koji osjećaju nakon stresa je najbolja nagrada za uloženi trud.

Osim različitih sportskih aktivnosti u dvoranama i sportskim centrima, tijekom lijepoga vremena mnogi se odlučuju za aktivnosti na otvorenom koje imaju jednake pozitivne učinke, a svježi zrak dodatna su prednost.

Donosimo 7 najboljih aktivnosti na otvorenom kojima ćete potaknuti regulaciju tjelesne težine, ali i doprinijeti smanjenju stresa, boljem raspoloženju i ukupno boljem mentalnom zdravlju.

1. Planinarenje

Boravak u prirodi, na svježem zraku uz fizičku aktivnost umjerenog napora je idealan način za potrošiti kalorije, ali i zaboraviti na stres i sve što vas mentalno umara u svakodnevnom životu. Na slobodan dan, pozovite prijatelje i zajedno odite na izlet u prirodu.

Popnite se na planinu, a u domu na vrhu se počastite dobrim ručkom. Ovo je izvrstan način da potrošite puno kalorija u ugodnom okruženju i kući se vratite zdravo umorni i sretni.

planinarenje

2. Trčanje

Trčanje je mnogima najdraža aerobna aktivnost. Za početi trčati vam je potreban samo par kvalitetnih tenisica i vrijeme koje ste spremni odvojiti za ovu aktivnost. Postavite si neki izazovan, ali ostvariv cilj i krenite. Primjerice, odluka vam može biti da za 4 tjedna možete istrčati 5 kilometara u komadu.

3. Bicikliranje

Ako u blizini stana imate neki nasip ili biciklističku stazu u šumi tada je to savršeno mjesto za vožnju biciklom. Kombinacija svježeg zraka, tišine i fizičke aktivnosti pomoći će vam da se osjećate bolje, ali i doprinesete zdravlju i željenoj tjelesnoj težini.

4. Ribolov

Ribolov svakako nije aktivnost koja troši puno kalorija, ali je aktivnost koja značajno doprinosi vraćanje unutarnjeg mira. Ugasite mobitel i posvetite se samo ribolovu. Već nakon nekoliko minuta ćete se osjećati osvježeno i opušteno. Ponesite sa sobom lagani obrok i poslijepodne provedite u ribolovu. Ako se kući vratite s nekim ulovom, zdrava večera će biti dodatna nagrada za dan proveden u miru i tišini.

ribolov

5. Šetnja s psom

Rijetko tko će vam se u životu toliko veseliti kao vaš pas. Ako ga odvedete u dugu šetnju, on će vam se u svakom trenutku na tome zahvaljivati. Ova šetnja će pomoći vašem ljubimcu, ali još više vama da se pokrenete, razgibate i jednostavno fizičkom aktivnošću učinite nešto dobro za svoje zdravlje.

6. Uređivanje vrta

Kod uređivanja vrsta postoji jedan fenomen: sate i sate možete provesti u vrtu  u kopanju, okopavanju, presađivanju i uređivanju, a onda ćete odjednom biti toliko premoreni kao da ste pretrčali maraton. Ovo je izvrstan hobi u kojem možete uživati gotovo cijele godine, a rezultati u obliku svježeg voća i povrća će vam biti dodatna motivacija.

7. Tenis

Tenis je sport kojim se bave ljudi svih generacija, ali i svih motoričkih sposobnosti. Možete biti početnik koji će se uspjeti samo s nekim prebacivati preko mreže i već ćete i takvom aktivnošću doprinijeti zdravlju i općoj kondiciji. Ako imate predznanje i malo ste u boljoj formi, u sat vremena tenisa možete potrošiti 400-500 kalorija!

Koju god aktivnost odabrali s popisa, ili neku koju nismo naveli, napravit ćete dobro za svoje zdravlje, raspoloženje, a potrošnjom kalorija ćete doprinijeti mršavljenju i postizanju željene tjelesne težine.

Objavljeno 01.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!