Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koja zimska aktivnost troši najviše kalorija?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zatvoreni fitness centri i hladnije vrijeme ne znače da trebamo ostati kod kuće uvaljeni u naslonjač i žalovati nad svojim skupljanjem kilograma i gubljenjem forme. Srećom, niz je zimskih aktivnosti koje su nam dostupne i koje troše čak i puno više kalorija od klasičnog treninga snage u teretani.

Potrošnja kalorija po satu navedena po nabrojanim aktivnostima je prosječna, a za točne podatke koliko ćete baš vi potrošiti u određenoj aktivnosti potrebno je uzeti u obzir niz parametara, od godina, spola, tjelesne težine i kompozicije (omjera mišića i masti), ali i intenziteta aktivnosti koju provodite.

hodanje

1. Snowboarding

Snowboarding je aktivnost koja aktivira i potiče jačanje skoro svih mišića u tijelu, s posebnim naglaskom na mišiće corea i nogu. Također, ovaj sport značajno doprinosi ravnoteži te smanjuje razinu svakodnevnicom uzrokovanog stresa. U sat vremena „bordanja“ može se potrošiti između 400 i 600 kalorija.

2. Cross-Country Skiing (skijaško trčanje)

Ova aktivnost je bez sumnje „full-body workout“, a njezini benefiti šire se i na izdržljivost i kardiovaskularno zdravlje. Skijaško trčanje je aktivnost koja troši još više kalorija od bordanja: u 60 minuta se potrošnja može popeti i do 800 kalorija. naravno, ovisno o brzini trčanja.

3. Sanjkanje

Iako se primarno podrazumijeva kao aktivnost za djecu, sanjkanje itekako može biti aktivnost za sve uzraste. U sat vremena sanjkanja može se potrošiti preko 400 kalorija. Naime, uz samo spuštanje, velika potrošnja kalorija nakupi se i hodanjem uzbrdo vukući saonice, kako biste uživali u spuštanju nizbrdo.

sanjkanje

4. Klizanje na ledu

Ovisno o brzini kojom kližete, u 60 minuta klizanja možete potrošiti 300-900 kalorija. no, računajte da su potrošnje preko 700 kcal u satu ipak moguće samo u zaista profesionalnoj razini klizanja. Dodatno, velika prednost klizanja je malen negativan utjecaj na zglobove (koljena i skočne zglobove) što je izvrsno za one s ozljedama.

5. Hodanje po snijegu

Samo hodanjem po snijegu možete potrošiti 400-600 kalorija. količina potrošenih kalorija ovisi od brzini, terenu (velika je razlika hodate li po ravnom ili uzbrdo), ali i količini snijega. Osim što ćete potaknuti jačanje i učvršćivanje nogu, poboljšat ćete i kardiovaskularno zdravlje i izdržljivost.

Za koju god se aktivnost odlučite, uživajte u miru, ljepoti i spokoju koju snijegom prekriveni pejsaži donose. Kalorije će se trošiti, a na vama je da uživate.

Objavljeno 09.01.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!