Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pogledajte brzinu: Geoffrey Kamworor srušio svjetski rekord u polumaratonu!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kenijac Geoffrey Kamworor srušio je svjetski rekord u polumaratonu s vremenom od 58.01. Dužinu od 21,0975 km na polumaratonu u Copenhagenu Kamworor je istrčao 17 sekundi brže od dosadašnjeg svjetskog rekordera Abrahama Kiptuma.

Dodatnu vrijednost ovom rušenju rekorda daje i podatak da je Kamworor zadnji put trčao polumaratonsku utrku u studenome 2014. godine!

Prosječna brzina kojom je Kamworor istrčao utrku je 21,84 km/h!

Ako pogledate kako je 26-godišnji Kamworor prolazio dionice od po 5 kilometara, jasno je da iza njegovog rezultata stoji izvrsna priprema, planiranje i izdržljivost na najvišoj mogućoj razini.

 polumaraton

Prvih pet kilometara Kamworor je u grupi istrčao za 13.53, što je tek malo van tempa svjetskog rekorda, no nakon toga je podigao tempo i 10 kilometara istrčao za 27.34, 4 sekunde brže od svojeg ciljanog vremena.

Kamworor je nakon toga utrku trčao sam, drugi su zaostajali za njim, a nije ga usporio ni pljusak koji je krenuo oko 37 minute utrke.

Sljedećih 5 kilometara je istrčao za 13.31 minutu, pa je 15 kilometar završio s vremenom 41.05, što je najbrže vrijeme ikad izmjereno za tu dionicu. Zadnju četvrtinu je malo usporio, ali je i dalje bilo jasno da ruši svjetski rekord. 20 kilometara je istrčao za 55.00, a 3 minute i 1 sekundu kasnije prošao je ciljnu ravninu.

Objavljeno 21.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!