Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

8 jedinstvenih proljetnih aktivnosti

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Nastupanjem ljepših dana, vaša rekreacija dobiva novu dimenziju; dimenziju vježbanja na otvorenom, a istodobno otvara mogućnost neobaveznog druženja s prijateljima ili poznanicima s treninga, kojima je također dosadilo treniranje u dvorani cijelu zimu. Nesumnjivo, imate mogućnost nastaviti s uobičajenom rekreacijom na trim stazama, obližnjim igralištima, ili započeti novi hobi, neki sport kojim ste se oduvijek htjeli baviti, ali nikada niste imali vremena, ili se jednostavno niste sjetili.

Možda vam to nije bilo ni na kraju pameti, stoga vam upravo mi donosimo neke prijedloge kojih se možda na prvu ne biste sjetili, ali njihova specifičnost održat će vaš interes i nakon mnogih treninga te najvjerojatnije i kada nastupe hladniji zimski dani pa se morate preseliti natrag u dvorane – ali o tome ćemo na jesen.

Jahanje

1. Jahanje

Zaputite se na najbliži hipodrom ili farmu konja i raspitajte se koji su uvjeti treniranja i posjedujete li sve predispozicije za zadovoljenje tih uvjeta. Osim kvalitetnog sporta, osjećaja slobode u kosi (o kojem svi pričaju i kojeg svi zamišljaju kad se spomene jahanje)i vježbanja na svježem zraku, ovaj sport pružit će vam i mnogo prilika za primanje i davanje ljubavi, učenja timskom igranju jer konj osjeća sve što vi osjećate, odgovornosti koju imate za živo biće i sve one stvari, od četkanja konja do čišćenja boxa. Vratit će vam se trostruko, osim sportskim rezultatima i lijepim, dugotrajnim prijateljstvom.

2. Karting

Svi ljubitelji utrka i formula koji nisu imali prilike postati Michael Schumacher, imaju priliku pronaći stazu za karting i prepustiti se brzini, spretnosti i adrenalinu. Iako ćete naići na mnogo istomišljenika, ovo je sport gdje možete pozvati najbolje prijatelje, a oni će gotovo sigurno vaš poziv prihvatiti i zagrijati se. Zaštitnu opremu možete nabaviti na stazi, a nakon što se ispraksirate u vožnji i shvatite da vam dobro ide, možete se prijaviti za neko od natjecanja kojih tokom cijelog ljeta ne manjka.

3. Brdski biciklizam

Posjedujete li mountain bike ili ste vatreni ljubitelj prirode, a ujedno imate kondicije i fizičku spremu zaputite se prema najbližem brdu koje ima pješačkih staza i šumskih puteljaka, naravno ako se snijeg na njima otopio i to najsigurnije u društvu nekoliko sportaša koji posjeduju sve osobine kao i vi, kako biste jedni drugima čuvali leđa od medvjeda koji su se upravo počeli buditi iz zimskog sna, gladni.

Biciklizam

4. Rafting

Ljubitelji prirode i nabujalih voda, požurite se, ovo je pravo vrijeme za vas sad kad se snijeg topi, a riječna korita pucaju po šavovima! Lijepa naša bogata je rijekama i prirodom koja omogućuje kvalitetan rafting, a da se ne unište baš sve sedrene barijere. Uz iskusne vodiče, koji poznaju tok rijeke, a imaju iskustva u svakakvim nepredvidljivim situacijama, sigurni ste u vašim pustolovinama natopljenim vodom i adrenalinom.

5. Paintball

Pomalo ste zaigrani, volite prirodu i imate mnogo prijatelja kojima je dosta "visenja" na lokalnom igralištu s loptom koja se već raspada od godina šutiranja? Zašto ne biste pokušali sa paintballom, vještinom, boljerečeno igrom ratovanja oružjem koje puca šarenom municijom punom boje? Igrališta za paintball nalaze se najčešće na terenima koji imaju i šumaraka i proplanaka, riječica i potočića koje možete preskakati, rovova i kanala u kojima se možete sakrivati od protivničke ekipe te vašoj mašti pružaju mogućnost da se vrati u doba kad ste bili dijete i kad je sve bilo moguće!

6. Stolni tenis

Kupite rekete i loptice, a može i mrežicu (jer je stolovi u lokalnim parkovima najčešće nemaju) i zaputite se u igranje stolnog tenisa, kojeg ste nepravedno zapostavili još od vremena srednje škole. Odredite suca koji će pošteno odraditi svoj posao, a kasnije se i zamijenite. Odlučite sami po kojem sistemu bodovanja ćete igrati (onom od 11 ili 21 ili nekom trećem koje baš vama odgovara). Zapnete li cijelo ljeto, najesen ćete biti spremni za neki klub stolnog tenisa, u dvorani.

7. Mini golf

Za razliku od golfa, mini golf se igra na manjem terenu, a na neki način je zabavniji. Kako drugačije okarakterizirati sve one prepreke do rupa u obliku kućica, mostića, tunelića itd. koji predstavljaju pravi izazov? Iznajmite teren i opremu, rezervirajte stol u obližnjem restoranu za ručak kad se umorite od igre i krenite svladavati prepreke!

8. Letenje balonom

Iako se nećete natjecati i fizički umoriti kao kod nekog drugog sporta, ova aktivnost omogućuje vam pogled iz zraka, a ujedno učenje upravljanja balonom i odličnu zabavu na svježem zraku. Ova nesvakidašnja aktivnost, omogućuje vam da doživite nešto novo o čemu ćete još danima pričati svima oko sebe!

Lete

Proljetne aktivnosti ionako su individualna zadovoljstva koja svatko mora prilagoditi svojim željama i potrebama, a zajedničko im je što vas pune energijom i drže u formi.

Objavljeno 06.04.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!