Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zdravi "Schwarzwald" cheesecake

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
40min

Moji ukućani jako vole Schwarzwald tortu pa sam napravila ovu laganiju inačicu, u obliku cheesecakea.

Cheesecake ste sigurno pekli u nekoj varijanti, ali ako niste probali čokoladnu biskvitastu podlogu, svakako to učinite. Ova je odlična jer funkcionira i bez brašna i maslaca.

Dakle, samo čokolada, jaja i prašak za pecivo. Višnje možete upotrijebiti svježe, zaleđene ili iz kompota, a možete ih zamijeniti i nekim drugim voćem.

cheesecake

Sastojci za kalup od 22 cm:

Sastojci za tijesto:

  • 3 jaja
  • 100 g tamne čokolade
  • 35 g maslaca
  • 35 g heljdinog brašna  
  • pola žličice praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 g svježeg posnog sira
  • 40 0ml grčkog jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 i pol vrećicu želatine u prahu (1 i pol žlica)
  • 5-6 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
  • koricu i sok 1 limuna
  • 350 g očišćenih višanja ili 1 kompot od višanja
  • 50 g tamne čokolade za ukrašavanje

cheesecake

Postupak:

Jaja pjenasto umutite i za to vrijeme otapajte čokoladu i maslac na pari. Čokoladu malo ohladite pa ulijevajte u jaja i cijelo vrijeme mutite pjenjačom. Pripazite da čokolada nije pretopla, da jaja ne koaguliraju i ne pretvore se u kajganu.

Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ova podloga funkcionira i bez brašna i maslaca pa ih možete izostaviti, ako želite.

Pecite 10-ak minuta na 170C.

Provjerite čačkalicom je li pečeno, izvadite iz pećnice i malo ohladite. Ako koristite kompot, ocijedite višnje. Možete sačuvati sok i njime natopiti biskvit. Nemojte upotrijebiti sav sok, kako podloga ne bi bila premokra. Višnje gusto poslažite po biskvitu.

Pjenjačom ili mikserom istucite svježi sir, jogurt, med i vaniliju. Dodajte limunovu koricu i sok. Probajte, ako vam krema nije dovoljno slatka dodatno je zasladite.

Namočite želatinu u vodi, po uputi s vrećice. Ja sam upotrijebila 1 malu vrećicu mljevene želatine i još pola žlice iz druge, te sam je namočila u 7-8 žlica vode. Zagrijte slatko vrhnje pa u njemu zatim otopite želatinu.

U tankom mlazu lijevajte otopljenu želatinu u kremu, tucite pjenjačom i izjednačite. Prelijte lagano ili rasporedite žlicom po višnjama, kako se ne bi digle s biskvita.

Stavite u hladnjak i kad primijetite da se površina već malo stegnula, posipajte nasjeckanom čokoladom.

cheesecake

Objavljeno 19.07.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti