Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za prste oblizati: Raw ferrero rocher kriške, lagani banana kolač i raw cupcakes od mrkve i indijskih oraščića

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ovo što slijedi je jednostavno - božanstveno! Zdrave slastice, sve jedna bolja od druge, a sa takvim sastojcima da nema straha da ćete pokvariti liniju. 

Uživajte u svakom zalogaju!

Raw ferrero rocher kriške

Zdrave, a fine kao original! Ove raw ferrero rocher ploške definitivno ulaze u naše najdraže i najbolje recepte! Naša ekipica je rekla da su toliko dobri, kao da “uopće nisu zdravi” :) Mislimo da to govori dovoljno i da je na vama samo da prikupite sastojke, ubacujete ih redom u jaki blender i krenete u izradu!

Budući da se drže u zamrzivaču, odlična su opcija i za ljetni desert, u tom slučaju budu kao ferrero rocher sladoledna torta. Znamo da smo vas nagovorili, evo recepta!

Pogledajte video:

Sastojci:

Za bazu:

  • 130 g dmBio lješnjaka
  • Oko 12 dmBio datulja
  • 1 žlica kakaa
  • 3 žlice vode

Za kremu:

  • 230 g dmBio indijskih oraščića, namočenih u vodi preko noći pa ocijeđenih
  • 120 g dmBio javorovog sirupa
  • 3 žlice dmBio namaza od lješnjaka i nugata
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žličica maca praha
  • 3 žlice otopljenog dmBio ulja kokosa

Za dekoraciju:

  • Lješnjaci
  • malo dmBio fine gorke čokolade, sjeckane

Priprema:

  1. Sve sastojke za bazu izblendati u kuhinjskom blenderu i povezati u podlogu.
    Silikonski lim za kruh pravokutnog oblika (20*10 cm) obložite pripremljenom podlogom te pritisnite rukama ili žlicom o dno kalupa.
  2. Indijske oraščiće koje ste namočili preko noći i ocijedili stavite u posudu blendera pa dodajte i ostale sastojke za kremu redom. Sve izblendati u gustu, kremastu smjesu.
  3. Prelijte preko podloge, zagladite i stavite u zamrzivač na 5 sati ili preko noći.
  4. Kad se kolač stisnuo, izvaditi iz kalupa i rezati na ploške. Ukrasiti sjeckanom čokoladom i lješnjacima.

ferrero rocher

Lagani banana kolač

Popularni banana kolač u našoj zdravijoj verziji. Zbog njegove sočnosti i raznovrsnosti, sigurni smo da će vam postati jedan od najdražih kolača. Idealan je kao vikend kolač ili slatki međuobrok kad vam padne šećer. Probajte, nećete se razočarati.

Pogledajte video:

Sastojci (za lim 20x20 cm):

  • 85 g dmBio integralnog brašna od pira
  • 1/2 žličice dmBio praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica dmBio bourbon vanilije
  • 50 g dmBio fine gorke čokolade
  • 4 zrele banane
  • 1 žlica dmBio meda od bagrema
  • 55 g dmBio namaza od kikirikija
  • 2 žlice otopljenog dmBio ulja kokosa
  • 1 jaje
  • 1-2 žlice dmBio čokoladnih müslija
  • 1-2 žlice dmBio čipsa od banane
  • 1 žlica dmBio indijskih oraščića, sjeckanih

Priprema:

  1. U zdjeli izmiješati suhe sastojke: pirovo brašno, sodu, prašak, cimet i mljevenu vaniliju. Na kraju dodati i sjeckanu tamnu čokoladu i promiješati.
  2. U drugoj zdjeli izdrobite vilicom oguljene zrele banane. Dodati med, kikiriki namaz, razmućkano jaje i otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje te dobro izmiješati pjenjačom. U tu smjesu dodati suhe sastojke pa sve povezati žlicom.
  3. Preliti smjesu u lim za pečenje veličine 20x20 cm obložen papirom i zagladiti smjesu.
  4. Po površini utisnite koju žlicu muslija, sjeckanog čipsa od banane i sjeckanih indijskih oraščića.
  5. Pecite oko 30-35 minuta u pećnici ugrijanoj na 180°C. Gotovo je kad čačkalica izlazi čista iz pečene smjese. Ostavite na kuhinjskoj rešetci da se ohladi pa režite na kocke.

kolac banana

Raw cupcakes od mrkve i indijskih oraščića

Ovaj sirovi (“raw”) desert je toliko ukusan i zdrav da ćemo ga ubuduće pripremati vrlo često. Priprema se na bazi orašastog i suhog voća, mrkvice te finih začina - zdravo da ne može biti zdravije! A u okus ćete se uvjeriti ako ubacite sve sastojke u blender i izdvojite kojih pola sata za pripremu ovog ultra brzog i ultra zdravog recepta. Naša ocijena: fantastično.

Pogledajte video:

Sastojci (za 6-8 cupcakesa):

Baza:

  • 100 g dmBio oraha
  • 130 g dmBio datulja
  • 2 šalice (190 g) naribane i dobro ocijeđene mrkve
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 80 g dmBio grožđica
  • Mrvicu vode po potrebi

Krema:

  • 120 g dmBio indijskog oraščića
  • 1 žlica limunovog soka
  • 85 g dmBio meda od bagrema
  • Malo vode po potrebi

Priprema:

  1. Indijske oraščiće za kremu prelijte mlakom vodom i ostavite barem 3 sata (ili preko noći) da se namaču.
  2. Za pripremu baze, u jaki kuhinjski blender stavite orahe i datulje, pa izblendajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  3. Dodajte dobro ocijeđenu naribanu mrkvu i začine, pa izblendajte dok smjesa nije poprimila konzistenciju kompaktnog “tijesta”. Dodajte grožđice i izblendajte opcijom “pulse” da se sve poveže.
  4. “Tijesto” utisnite u silikonski kalup za muffine, pa ohladite oko 2 sata u zamrzivaču. Pažljivo vadite pa ukrasite kremom.
  5. Za nadjev tj. kremu u blenderu izblendajte ocijeđene indijske oraščiće, med i malo limunovog soka. Miksati dok se smjesa dobro ne poveže, a zatim dodati malo vode, blendajući do odgovarajuće kremaste konzistencije (ali ne previše da ne bi bila pretekuća ).
  6. Ohladiti oko  sat vremena u hladnjaku, pa puniti u dresir vrećicu i istisnuti kremu po ohlađenim muffinima. Sve posuti s još malo sjeckanih oraha.

raw cupcakes

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Objavljeno 13.05.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!