Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Vrhunski fit obrok: Tortilja s junetinom i umakom od metvice

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Tortilja je mnogima najdraži obrok. Radi se o ukusnom obroku koji će vam, ako izaberete sastojke koji su nutritivno bogati, biti podrška u održavanju super forme. Donosimo izvrstan, ukusan i jednostavan recept za pripremu tortilje s junetinom i umakom od metvice.

Donosimo video recept za tortilju s junetinom i umakom od metvice.

Pogledajte video:

Sastojci (2 osobe):

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 125 g junećeg buta
  • 50 g šampinjona
  • 1/2 zelene paprike
  • 50 g basmati ili yasmin riže (unaprijed skuhano)
  • 2 žlice limunovog soka
  • Sol, papar
  • 1/2 svježeg krastavca
  • 2 tortilje (vrsta po želji)
  • Malo rikule, za posluživanje

Umak:

  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žlica sjeckane svježe metvice
  • Sol, papar

tortilja junetina

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte češnjak i luk. Šampinjone narežite na listiće, a papriku i krastavce na uske trakice. Meso također narežite na dulje trakice. Peršin i metvicu sitno narežite.
  2. U dubljoj tavi ugrijte maslinovo ulje, te na njemu ispržite meso - oko 5 minuta, dok ne postane zlaćano. Dodajte šampinjone i papriku te pirjajte oko 2 minute. Začinite solju i paprom, te pržite daljnjih 5-8 minuta na umjerenoj vatri.
  3. Dodajte unaprijed kuhanu rižu,  sjeckani peršin i limunov sok, sve promiješajte i maknite s vatre.
  4. Za umak pomiješajte grčki jogurt, sjeckanu svježu metvicu, sol i papar.
  5. Složite jelo: na tortilju prvo stavite malo umaka, zatim nadjenite s pripremljenim mesnim nadjevom te stavite par trakica svježih krastavaca. Dodajte još malo umaka te preklopite tortilju. Po želji je možete poslužiti na rikuli i odozgo posuti s još malo umaka i sjeckanim peršinom.

tortilja junetina

Objavljeno 21.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!