Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Rio Mare - dva puta tjedno za zdravlje

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zašto je konzervirana riba dobra?

Tunjevina je bez dvojbe jedna od riba s najvećom hranjivom vrijednošću. Jeste li znali da je konzervirana riba punopravna alternativa svježoj ribi, garantira istu nutritivnu vrijednost, ne sadrži konzervanse i strogo je kontrolirana?

Koje su prednosti?

Konzervirana riba je hrana bogata tvarima nužnima za naše zdravlje: fosforom, vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama te plemenitim bjelančevinama. Riblje bjelančevine se nazivaju "plemenitima" jer sadrže sve vrste aminokiselina koje su ključne za održavanje našeg organizma zdravim. Bjelančevine su ključne za zdravlje jer sudjeluju u izgradnji tkiva i izmjeni stanica.

Tunjevina osigurava i lagan obrok. Naime, za probavljanje tunjevine je potrebno samo dva sata, duplo manje nego za meso. Nutricionisti savjetuju konzumaciju ribe najmanje dva puta tjedno te zagovaraju unos od najmanje 300 g tjedno. Zašto ne početi već danas s jednostavnim i brzim, a zdravim obrokom?

Polpete od tunjevine i ricotta s paprikom

* glavno jelo za 4 osobe / 45 minuta pripreme *

Sastojci:

  • 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
  • 150 g svježe ricotte
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • stabljika peršina
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • maslinovo ulje
  • 2 slatke paprike (žuta i crvena)
  • nekoliko crnih maslina
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Pecite cijele paprike 30 minuta u pećnici na 240°C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od sjemenki, narežite na trake i začinite s češnjakom narezanim na ploške te malo nasjeckanog peršina, ulja i soli. Dodajte masline.
  2. Dok se paprike peku, ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s ricottom, parmezanom, jajetom, dosta nasjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Oblikujte smjesu u polpete, umočite ih u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s paprikama.

Objavljeno 01.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!