Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bombastične raw čokoladne tortice

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ove tortice su bomba! Bombastično kremaste, bombastične nutritivno, bombastičnog okusa po čokoladi! Birajte što vam je od navedenog veći plus, jer nama je svo troje u kombinaciji - vrh.

Kad si želite dati malo oduška i uživati u bogatom čokoholičnom okusu, ne razmišljajte dva put nego napravite ove tortice (hint - možete ih napraviti i u obliku jedne malo veće tortice promjera 18 cm, ili kao kolač u pravokutnom limu 20x15 cm). Za koju god se opciju odlučili, neće ostati ravnodušni.

Za pripremu ovih raw čokoladnih tortica koristili smo Kenwoodov blender Blend-X Pro koji je bez imalo problema usitnio i najtvrđe komade i napravio prekrasnu kremicu. Zato je Kenwood Blend-X PRO izvrstan pomoćnik u kuhinji s kojim ćete lako pripremiti jutarnji smoothie, ali i, primjerice, moći eksperimentirati s pripremom domaćeg maslaca od orašastih plodova.

Pogledajte video:

Sastojci:

Podloga:

  • 1 šalica (90 g) oraha
  • 8  datulja (po potrebi prethodno namočenih 15-tak minuta i ocijeđenih, ako su baš jako suhe)
  • 25 g kakaa u prahu
  • 1 žličica arome vanilije

Čokoladna krema:

  • 250 g indijskih oraščića
  • 80 g otopljenog kokosovog ulja
  • 105 g  javorovog sirupa
  • Malo vode po potrebi
  • 55 g raw kakaa

Dekoracija:

  • Sjeckani oraščići

raw tortice

Priprema:

  1. Za podlogu samljeti sve sastojke u blenderu, pa utisnuti u dno kalupića za tortice obložene papirom za pečenje (možete raditi i jednu veću torticu promjera 16 - 18 cm). Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
  2. Indijske oraščiće namočiti oko pola sata u vodi, pa ocijediti. Staviti u oprani blender zajedno s javorovim sirupom, kakaom te otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem pa izblendati u kremastu smjesu.
  3. Pripremljenom kremom napuniti kalupiće s podlogom, sve poravnati, posuti sjeckanim indijskim oraščićima pa staviti u zamrzivač sat vremena.
  4. Vaditi iz kalupića tako što ćemo torticu odozdo pogurati prema gore pomoću uske čaše. Do posluživanja držati u hladnjaku.

raw tortice

Objavljeno 22.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!