Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pravi fit obrok: Povrtna salata s tunom i jajetom

Image

Salate s tunom su uvijek hit, osobitno u fit domaćinstvima u kojima su na cijeni kvaliteta, brzina te jednostavnost pripreme jela.

S pripremom ove salate gotovi ste za cca 10-ak minuta, a lagana je i fina - idealan izbor za užurban životni ritam kakav mnogi imamo.

Pogledajte video:

Sastojci (za 1-2 osobe):

  • 1 jaje
  • 1 manji svježi krastavac
  • 100 g mini rajčica
  • 1-2 mlada luka
  • Nekoliko listova zelene salate
  • 120 g tune iz konzerve (u vlastitom soku)

Preljev:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice limunovog soka
  • 3 žlice vode
  • Himalajska sol, svježe mljeveni papar
  • 1/2 žličice senfa

Za dekoraciju:

  • Sezam, po želji
  • Malo maslinovog ulja
  • Kolutići cherry rajčica

salata

Priprema:

  1. Jaje staviti u hladnu vodu i pustiti da voda zakuha. Nakon toga smanjiti vatru i kuhati oko 6-10 minuta, ovisno o tome koju tvrdoću jajeta volite. Čim je kuhano, jaje ocijedite od vruće vode te pustite mlaz hladne vode da teče po njemu barem minutu - na taj način će se jaje najlakše oljuštiti. Oljuštite ga.
  2. Izmiješajte sve sastojke za preljev pa ostavite po strani.
  3. Svo povrće operite i očistite. Krastavac narežite na ploškice, mini rajčice prepolovite, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, a zelenu salatu operite i posušite.Sve stavite u zdjelu za salatu, te dodajte ocijeđenu tunu.
  4. Dodajte preljev pa sve izmiješajte. Poslužite s narezanim ploškicama kuhanog jajeta, posuto sezamom i preliveno s malo maslinovog ulja.

Objavljeno 12.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!