Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pirova pita s čokoladom i lješnjacima

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
45min

Svi ljubitelji lješnjakastog ili "nutellastog" okusa s ovom će pitom doći na svoje. Iako nema puno čokolade u nadjevu, iznimno je bogat i vjerujem da će se svidjeti i najvećim čokoljupcima. 

Tijesto je od pirovog brašna, ali možete upotrijebiti i obično pšenično ili kombinirati obično i integralno brašno. U tijesto nisam dodavala šećer, a u kremi ga možete povećati ako volite slađe kolače.

pir

Pripremite:  

Za podlogu:

  • 300 g pirovog brašna
  • 150 g maslaca
  • 3 žlice kokosova ulja
  • 1 žumanjak
  • 4 žlice ledeno hladne vode
  • prstohvat himalajske soli

Za nadjev:

  • 5 jaja + 1 preostali bjelanjak
  • 150 g kokosova šećera
  • 125 g mljevenih lješnjaka
  • 60 g tamne čokolade

pir

Postupak:

Pomiješajte pirovo brašno, sol, omekšali maslac i kokosovo ulje. Dodajte istučeni žumanjak i vodu. Brzo zamijesite tijesto pa ga stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.

Istucite bjelanjke s kokosovim šećerom. Sa strane istucite žumanjke pa im dodajte mlaku čokoladu. Pripazite da nije pretopla, kako vam žumanjci ne bi koagulirali. Dodajte mljevene lješnjake, a zatim pomalo snijeg od bjelanjaka, u nekoliko navrata. Možete dodati i žlicu-dvije ruma.

Pola tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju koju ste prethodno namastili i pobrašnili ili obložili papirom za pečenje. Nanesite nadjev, a ostatak tijesta zatim naribajte na manji ribež ili razvaljajte i stavite na nadjev.

Pecite 30-ak minuta na 180C. Ohladite, posipajte s malo šećera u prahu.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Objavljeno 27.12.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti