Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pikantna krilca i salata s kus-kusom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
45min

Ako vam ponekad dosade riža, tjestenina i uobičajeni prilozi, upotrijebite kus-kus. Ta neutralna, a ukusna kaša od durum pšenice karakteristična je za recepte iz Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka, ali može se dobro iskombinirati u većini jela u kojima inače koristimo rižu i tjesteninu.

Ovakve salate odlične su i tople i hladne, mogu biti prilog ili samostalan (veganski) obrok, a podnose sve kombinacije povrća i začina. Ovaj put salatu namjerno nisam previše opterećivala začinima jer su krilca pikantna, ali ako radite neko drugo meso ili salatu jedete kao samostalan obrok, onda je slobodno malo zaljutite ili zakiselite.

Krilca možete kombinirati s batkom i zabatkom, a količine začina prilagodite vlastitom ukusu. Ako volite pikantnije, dodajte još chilija, a možete dodati i žlicu-dvije meda.

krilca

Sastojci za pikantna krilca (za 4 osobe):

  • 20-ak krilaca (možete kombinirati i batak, zabatak..)
  • 1 i pol žličicu curry praha ili kurkume
  • 1/2 žličice dimljene crvene paprike
  • 1/2 žličice chilija
  • himalajska sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2-3 žlice ulja

krilca

Postupak:

  1. Meso natrljajte začinima i ostavite u marinadi preko noći ili barem 2 sata prije pečenja.
  2. Prije nego krenete dinstati povrće za kuskus, ugrijte pećnicu na 180C i stavite meso na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  3. Pecite 20-ak minuta sa svake strane i dok se meso peče pripremajte povrće.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Sastojci za kus-kus s povrćem:

  • 1 šalica kus-kusa
  • maslinovo ulje
  • 3-4 stabljike mladog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 srednje velike mrkve ili nekoliko manjih
  • 1 korijen peršina ili komad celera
  • 1 srednje velika tikvica
  • 75 g prepečenih lješnjaka
  • 200 g rajčice (obične ili cherry)
  • 2-3 žlice peršinovog lišća
  • himalajska sol
  • svježe mljeveni papar
  • limun

kus kus

Postupak:

  1. Stavite vodu u posudu debljeg dna i dodajte malo soli. Neka bude barem dvostruka količina vode u odnosu na kus-kus.
  2. Kada voda uzavri, umiješajte kus-kus.
  3. Kuhajte par minuta, maknite s vatre i poklopite.
  4. U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje.
  5. Prvo dinstajte narezan mladi luk i češnjak, zatim mrkvu i peršin.
  6. Kada povrće malo omekša, dodajte tikvicu narezanu na kockice.
  7. Pred kraj umiješajte kuhani kuskus.
  8. Dodajte sitno sjeckani peršin, cherry rajčice ili rajčicu narezanu na kockice.
  9. Posipajte sjeckanim lješnjacima.
  10. Iscijedite malo soka od limuna i poslužite uz meso.

krilca

Objavljeno 01.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti