Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za oporavak: Ljubičasta juha od mrkve i đumbira

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
3 osobe
30min

Ako dosad niste to činili, savjetujem vam da budete razigrani i maštoviti dok kuhate. Ako ste na tržnici i vidite neke zanimljive namirnice, svakako ih kupite i isprobajte ih na neki svoj način. Tako sam ja ugrabila ljubičastu mrkvu koju san našla na tržnici.

Igra asocijacija tekla je dalje, jednostavnost, mrkva, azijske kuhinje, đumbir, a sve je vodilo samo jednom rješenju, dosta klasičnoj kombinaciji, juhi od mrkve i đumbira, samo u novom, ljubičastom izdanju.  Preostalo je samo početi kuhati.

juha

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • 2 ljubičaste (a mogu i narančaste/bijele/žute/šarene) mrkve (oko 200 g)
  • 1 manji krumpir (moj je imao oko 80 g)
  • 1/2 bijelog batata (može ga zamijeniti krumpir, oko 200 g)
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • jedan mali komadić đumbira
  • 2 mlada luka
  • Temeljac (moj je bio povrtni, oko 1,5 l, količinu prilagoditi željenoj gustoći)
  • Sol, papar

juha

Postupak:

Sve korjenasto povrće nasjeckamo na ujednačene komadiće (~1 cm * 1 cm, mrkva može na tanke kolutiće). Češnjak, luk, mladi luk i đumbir sitno nasjeckamo.

Na žlicu biljnog ulja stavimo luk i korjenasto povrće i sve lagano posolimo, dinstamo oko 5 minuta na srednjoj vatri dok nije malo omekšalo i promijenilo boju, u posudu dodamo češnjak, đumbir, mladi luk, i dinstamo još minutu.

Podlijemo temeljcem i kuhamo 20-ak minuta.

Usitnimo štapnim mikserom. Tu će dobar štapni mikser/blender biti od velike pomoći i napravit će one nijanse u teksturi koje čine juhu posebno finom.

Ako nemate dobar mikser, juhu uvijek možete procijediti kroz sitno sito i tako dobiti ekstra glatku i podatnu juhu. Ili je možete ostaviti i nešto rustikalniju, i dalje je fina.

Na kraju dodamo tekućine ako je juha pregusta, još soli i papar po svom ukusu. Ukrasimo chillijem, mladim lukom i korijanderom.

Za kraj, zašto probati ovu jednostavnu juhu? Jer je sjajan osjećaj jesti nešto tako lude boje (ako uspijete nabaviti baš tu mrkvicu), jer je brza, zdrava i dobro grije u ove hladne dane.

Objavljeno 02.01.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti