Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Lagani i sočni rižoto od graška

Image
Uz malo truda
2 osobe
30min

Ako volite rizi-bizi onda ćete vjerojatno voljeti i rižoto od graška. Kako posljednjih tjedana nismo u normalnim  okolnostima, tako nismo u mogućnosti ni pojesti neki obrok u hodu.

Drugim riječima, kuhanje ručka i priprema svih drugih obroka vrlo je intenzivna i svakodnevna. Tako ovih tjedana u izolaciji treba biti prije svega kreativan, a u potrazi za tim Google je moj prijatelj.

Pa, posljednje čime sam se bavila bilo je što sve napraviti s graškom koji imam u izobilju, a da nije samo prilog nego ipak neki konkretniji obrok koji može proći pod laganiji ručak. Pa, evo ga, jednostavno, ukusno i sočno -  rižoto od graška.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 1 luk
  • 300 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1,5 l temeljca ili vode
  • 350 g riže
  • 200 ml vina
  • 25 g parmezana
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • listići svježe mente

Postupak:

  1. Polovicu maslaca otopite u posudi, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte oko 10 minuta dok ne omekša.
  2. Odvojite 100 g graška, ubacite ga u blender, pa ga usitnite s malo temeljca dok ne dobijete pire.
  3. Luku dodajte rižu, tostirajte je oko dvije minute, a zatim dodajte i vino.
  4. Nastavite kuhati dodajući temeljac, oko 20 minuta.
  5. Dodajte pire od graška i ostatak cijelog graška, parmezan i peršin.
  6. Maknite s vatre, ubacite kockicu maslaca da se sve prožme i poslužite toplo s listićima mente i parmezana.

Objavljeno 06.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti