Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za zagrijati se: Kremasta juha od brokule i sira

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kremasta juha od brokule i sira od svega 6 sastojaka je idealno rješenje kad želite jednostavan, ukusan i brz (gotova je za oko 20 minuta) obrok. Uz to je vegetarijanska, bezglutenska i po principima keto dijete jer nema brašna ni škrob za zgušnjavanje juhe.

Slijedite savjete u receptu koji su ključni da bi vam juha uspjela što bolje!

juha

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 češnja češnjaka
  • Malo maslinovog ulja
  • Oko 350 g cvjetića brokule
  • 650 ml povrtnog temeljca (može iz kocke)
  • 150 g grčkog jogurta (ili vrhnja za kuhanje, ako ga koristite u svojoj prehrani)
  • 100 g unaprijed ribanog sira, gotov proizvod (cheddar ili mozzarella)
  • Himalajska sol, papar

juha

Priprema:

  1. Češnjak sitno nasjeckajte, a brokulu operite i natrgajte na što sitnije cvjetiće.
  2. U loncu ugrijte malo maslinovog ulja pa na njemu, na umjerenoj vatri pazeći da vam ne izgori, popržite sitno sjeckani češnjak, maksimalno pola minute - minutu uz konstantno miješanje. Dodajte cvjetiće brokule i temeljac te ugrijte do vrenja. Zatim smanjite vatru tako da sve krčka oko 15 minuta, dok brokula ne omekša. Začinite solju i paprom.
  3. Smanjite vatru pa dodajte grčki jogurt i miješajte da se rastopi i ugrije. Zatim postupno, prstohvat po prstohvat, dodajte ribani sir, cijelo vrijeme miješajući da se rastopi na zaista posve laganoj vatri (ovo je vrlo bitno). Za ovaj recept bilo bi zaista dobro kupiti već naribani sir jer on ne bi smio biti sljepljen. Ako sami naribate sir, tako svježe ribani sir se ima tendenciju slijepiti što stvara veću mogućnost da će doći do grudanja sira tijekom dodavanja u juhu.
  4. Ponavljajte dodavanje prstohvata sira u juhu na laganoj vatri dok ne potrošite sav sir, miješajući cijelo vrijeme da se sir između dodavanja rastopi prije nego dodate novi prstohvat. Ovo morate činiti pažljivo kako se sir ne bi zgrudao.
  5. Čim se sav sir rastopio, maknite s vatre i poslužite.

Savjet više: Ukoliko vam se čini da konzistencija juhe nije dovoljno kremasta ili ste imali problema s topljenjem sira, postoji vrlo jednostavno riješenje - sve stavite u kuhinjski blender i izblendajte u krem juhu.

juha

Objavljeno 15.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!