Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Atraktivno i ukusno: Knedle od ljubičastog batata sa šljivama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
70min

Evo jedna plavo ljubičasta kombinacija dvije namirnice koje će uskoro biti u sezoni. Recept je veganski i bez dodanog šećera, a opet prirodno sladak. Željela sam pokazati kako neobični ljubičasti recepti mogu doći i u zdravijoj varijanti.

knedle

Sastojci (za 16 komada):

  • 500 g oguljenog pečenog batata (~800g prije pečenja, s korom)
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g šljiva (8 manjih šljiva)
  • 15 g pekmeza od šljiva
  • cimet, burbon vanilija

knedle

Postupak:

  1. Srednje batate dobro operite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 45 minuta. Batat je gotov kada ga možete probosti vilicom bez ikakvog otpora. Odaberite srednje batate jer će se brže ispeći od većih, a iz malih je teže izvući sredinu nakon pečenja.
  2. Čim su se ohladili dovoljno da možete rukovati s njima ogulite ih. Dok su još vrući usitnite ih štapnim mikserom u jako fin pire. Špatulom u smjesu ukomponirajte 200 g glatkog brašna i čim više ne vidite brašno prestanite s miješanjem. Ako vam se tijesto učini premekano, dodajte još brašna. Količina brašna ovisi o tome koliko je vlage isparilo iz batata, što je također povezano s veličinom tako da može varirati. Prekrijte ga folijom za svježinu i ostavite da odstoji dok pripremite šljive.
  3. Šljive prepolovite, dodajte im pekmez, cimet i vaniliju po želji. 
  4. Na pobrašnjeni komad papira za pečenje istresite tijesto i oblikujte ga u kvadrat. Lagano pobrašnite i gornji dio, pokrijte ga s još jednim papirom za pečenje i pomoću valjka razvaljajte u pravilan kvadrat. Taj kvadrat podijelit ćete na 16 dijelova i na svaki staviti polovicu šljive te ju umotati u taj komad tijesta.
  5. Kuhajte u posoljenoj vodi, dok ne isplivaju na površinu (oko 6 minuta).
  6. Isperite hladnom vodom i po želji pospite sušenim laticama različka.

knedle

Izvor: Jelena Markota 

*Fotografije su pod copyrightom autorice i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 21.07.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti