Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za bezbrižno grickanje: Keto krekeri

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
30min

Fora ideja za grickanje za one koji izbjegavaju ugljikohidrate. Poslužite ih s umakom po želji na bazi rajčice, grčkog jogurta ili možda avokada i uživajte u zdravoj grickalici uz film.

Po želji u tijesto dodajte i malo začina po svom ukusu, kao što su na primjer suhi bosiljak ili kopar.

keto kreker

Sastojci (za 20-ak komada):

  • 1 kugla (oko 125 g) mozzarelle
  • 2 veća jaja (ili 3 manja)
  • 65 g kokosovog brašna
  • Malo himalajske soli i papra 

Umaci:

  • Ketchup Zero Calorie
  • Grčki jogurt
  • Svježi vlasac

keto kreker

Priprema:

  1. U kuhinjskom mikseru s nastavkom za tijesta, dobro izmiksajte kokosovo brašno, sol i jaja (možete i ručno, vilicom).
  2. Mozzarellu naribajte ili još bolje, kupite naribanu (pustit će manje tekućine). U mikrovalnoj ili u teflonskoj posudi na pari rastopite mozzarellu tako da bude glatka i lagana za miješanje. Odmah je dodajte u mikser i miksajte dok se sve ne poveže i formira tijesto. Doradite rukama po potrebi te umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na oko sat vremena.
  3. Lim za pečenje obložite papirom, a pećnicu upalite na 175°C. Dva komada papira za pečenje (možete uzeti onaj jedan koji ste stavili na lim pa ga kasnije vratiti) namastite s malo kokosovog ulja u spreju ili otopljenog, te između njih izvaljajte tijesto u tanki pravokutnik (debljine oko 0,4 cm).
  4. Od tijesta izrežite kockaste ili pravokutne krekere, posložite ih na lim obložen papirom te lagano izbockajte vilicom. Pecite oko 10-15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice, da tek postanu malo zlaćani na rubovima. Ne smiju postati cijeli smećkasti.
  5. Zatim isključite pećnicu, vrata pećnice otvorite “na kip” tek toliko, te ostavite kekse još oko pola sata unutra. Tako će postati hrskaviji.
  6. Poslužite s umacima po želji, mi smo koristili Zero ketchup te lagani umak izmiješan od grčkog jogurta, soli, papra i svježeg vlasca.

keto krekeri

Objavljeno 13.07.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti