Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Sočno i osvježavajuće: Caprese ljetna juha

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
60min

Naš Darko bio je inspiriran i na ideji klasične Caprese salate, napravio je ukusnu, sočnu i bogatu juhu u kojoj možete uživati tijekom cijele godine, a posebno će vam pasati u tople ljetne dane.

Pred vama je popularna talijanska ljetna salata pretočena u tanjur u obliku ukusne juhe.

Sastojci:

  • 150 g Galbani mozzarelle
  • 800 g rajčice
  • 20 g češnjaka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 80 g žutog luka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žlica Aceta balsamica
  • 3 lista bosiljka
  • po želji soli i papra

caprese

Postupak:

  1. Rajčice operite i prerežite na polovice. Malo ih premažite maslinovim uljem i posolite. Stavite ih u vatrostalnu posudu s češnjakom u ljusci i stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva, 40-ak minuta.
  2. Pet minuta prije nego rajčice izvadite van iz pećnice u duboki lonac na maslinovo ulje stavite dinstati sitno sjeckani luk. Kada je luk postao proziran dodajte pečene rajčice, pečeni ali i očišćeni češnjak, malo soli i papra. Dinstajte dodatnih pet minuta prije nego ulijete temeljac i dovedete sve do vrenja.
  3. Kada juha zakipi ostavite je krčkati na srednje laganom plamenu dodatnih 20 minuta. Zatim je usitnite u kremastu smjesu uz pomoć štapnog miksera ili s prebacivanjem u električnu sjeckalicu/blender.
  4. Dobivenu juhu vratite u lonac i dovedite je još jednom do kipljenja, a u tom procesu isprobajte okus i po potrebi doradite začine da odgovaraju vašem ukusu.
  5. Skuhanu Caprese juhu poslužite u dubokim tanjurima s nekoliko većih komada Galbani mozzarelle, par listova bosiljka, i dodatno popaprenu na kraju, kao i uz dodatak par kapi maslinovog ulja i Aceta balsamica za dekoraciju.

Dobar tek!

Napomena:

Ovisno o rajčicama koje imate uz sol i papar slobodno dodajte i malo šećera ako vam se juha čini previše kisela za vlastiti ukus. 

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

Objavljeno 17.07.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti