š0 zdravih namirnica |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Sijecanj 2008 at 20:54 |
Klinika Mayo na svojem webu ima popis od š0 zdravih namirnica: š. Jabuke 2. Bademi 3. Prokulice 4. Borovnice 5. Crveni grah 6. Losos 7. Spinat 8. Slatki krumpir 9. Psenicne klice š0. Sok od povrca Koliko njih redovito jedete? |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jabuke skoro pa svaki dan, prokulice ajmo rec jedan put tjedno, borovnice rijetko, crveni grah isto rijetko, losos premalo, spinat jednom mjesecno, slatki krumpir nikada, psenicne klice skoro nikada, sok od povrca nikada skoro
|
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako dobro razumijem psenicne klice su zitarice koje se nalaze u kruhu i muesli-ju... ili se one mogu nabaviti zasebno kao lanene sjemenke?? Postoji nekakav napitak od povrca koji pokriva 50% potreba za vitaminima i moze se kupiti u bocici ... jedino sumnjam da se moze kupitit kod nas (vidio sam reklamu na njemackoj telki) Kako jedes prokulice... kuhane? |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znam da je to sve super zdravo ali od toga jedino tu i tamo ubacim spinat.
Jabuka je super zdrava ali je uopce ne jedem - ne znam zasto. U zadnje vrijeme tamanim mandarine. |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
enaa
Viden/a u gymu Joined: 21 Studeni 2007 Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
cesto: š. jabuke - najdraze voce zimi 2. spinat - najdraze povrce 3. prokulice 4. slatki krumpir - na tome sam stedjela zbog uh rijetko: š. bademi 2. crveni grah 3. losos 4. sok od povrca (mrkve) 5. psenicne klice nikad: borovnice (ne znam zasto) Edited by enaa |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Cesto: jabuke i spinat
Rijetko: prokulice, borovnice, losos Ostalo skoro nikad ili nikad. A sto se tice slatkog krumpira, kaj toga ima kod nas? Jel to isto kao batat mozda? (To stalno jedu u americkim filmovima ) |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
otprilike jedan deciliter bocica,plasticna,takodjer i vocni napitak postoji..da li na to mislis .. sta su prokulice? ima rijeci koje moram traziti u rijecniku pa cak i zvati kolege da mi objasne... |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
da, to je valjda to. gdje si to vidio? upisi prokulice u Google Images... |
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
"Prokulice ocistite i stavite u kipucu, blago posoljenu vodu i kuhajte dok ne omeksaju (oko š5 minuta)." Mislim da ovaj drugi dio recepta s maslacem, uljem i krusnim mrvicama nije potreban .... pitanje je jedino da li su tako kuhane jestive. Provjeriti cu! |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
pronasao sam ih,,,volim te prokulice,,,,sto se tice onih bocica ´to su KNORR proizvodi,,pa u ducanu ih kupujem,6 komada pakovanje........pozdrav
Edited by emilio |
|
Signorina
Post Options
Thanks(0)
|
He he, pa ponekad se smije i malo zastraniti, ne? Alternativa je "salata od prokulica". Isto se skuhaju, a zacine se s malo sitno rezanog cesnjaka, octa ili acceto balsamico i malo ulja, meni najbolje pase maslinovo, ali moze i neko drugo. A tko voli slanije, moze i posoliti. |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako... ja skuham prokulice, brokulu, kelj i onda kada je skuhano.... stavim u tavu u ful malo naslinovog ulja....u kom sam predhodno ispekla pileci ili pureci file..... dodam malo vode... vegeta, sol... malo cesnjaka..... i bude stvarno fino..... I spinat obozava... njega malo prokuham u vodi....ocijedim.... zdinstam kapulu i malo cesnjaka.... dodam spinat.... i jedan kuhani krumpir... mrvicu mlijeka... i zacini....kako tko voli...;) Ajmo otvoriti temu recepti... jel ima to vec |
|
direktor
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 37 |
Post Options
Thanks(0)
|
daj mi reci..ako sam dobro shvatio,ti peces na maslinovom ? |
|
Signorina
Post Options
Thanks(0)
|
Ima tema, ali nije bila bas popularna: tema s receptima Ja nisam bas neka kuharica, kad mi padne nesto fino na pamet, napisat cu. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |