Pozz od novog clana! Pratim vas redovno, marljivo pisem i pamtim recepte :)
Pocela i ja trenirati i vjecno pitanje: sto jesti nakon treninga? Pogotovo ako je trening kasno poslijepodne. I tako dodjem ja jednu vecer s treninga a kad ono cijeli stan mirisi, decko sprema veceru. Donosim vam recept rize "na njegov nacin".
sastojci (za 2 osobe):
1 velika zlica maslinovog ulja
1 manja zlica kokosovog ulja
1 crveni luk
200 g rize
1 zlica curryja
1 zlica kurkume
1/2 zlice dumbira
1 zlica cilija
malo himalajske soli (po zelji)
papra po zelji
1 lovorov list
voda
aceto balsamico (kolicine po zelji)
1 zlica limunova soka
Postupak: na toplu tavu (duboku) staviti veliku zlicu maslinovog ulja i malo kokosovog ulja.
Nasjeckati crveni luk skroz na sitno i dodati na tavu pa promijesati. Kad se luk zapece, dodati 200g rize pa sve pirjati oko 5 min. U to dodati zlicicu curryja, zlicicu cilija, malo himalajske soli, papra. Odmah nadoliti i casu vode, sve dobro promijesati da pocne kuhati.
Dalje dodavati jos vode, i stalno dolijevati jos jer voda isparava a treba je biti dovoljno da se riza skuha. Na kraju, dodati 1 lovorov list i aceto balsamico (po zelji, koliko tko voli).
Riza se kuha nekih 15-20 min, zavisi kakva je riza, bitno je cijelo vrijeme dolijevati vode. Pri kraju dodati 1 zlicu soka od limuna, promijesati i poklopiti te ostaviti jos malo na laganoj vatri.
Veceri smo dodali i tunu te kuhana jaja, a naravno moze se kombinirati s bilo cim.
Takoder, moze se jesti i sutradan, ja sam ostatak spremila u posudicu i ponijela sa sobom na posao.
Objavljeno 17.11.2015.